اخبار اخبار سیاسی

گره‌گشایی از مشکل تملک بانک‌ها بر واحدهای تولیدی در زنجان

تبلیغات بنری


به گزارش توژال، جهت گیری ها و اهداف جدیدی در خصوص جذب و جهت دهی سرمایه گذاری و توسعه صنعتی در استانداری زنجان اجرا شده است که چشم انداز روشنی را در این بخش ترسیم کرده و موجب رونق اقتصادی استانداری می شود.

طی چند سال گذشته در زنجان رویکرد برنامه ریزی در راستای حرکت رو به جلو با هدف توسعه استانداری بوده است که از جمله آنها می توان به افزایش جذب سرمایه گذاری در استانداری اشاره کرد.

در این سال ها حرکت به سمت توسعه صنعتی و تغییر شکل فعالیت های اقتصادی و تولیدی استان به سمت صنعتی شدن شتاب زیادی پیدا کرده است و رصد شاخص ها و اعداد در چند سال گذشته موید چنین موضوعی در زنجان است.

در این راستا رفع موانع تولید و تسهیل در رونق تولید بسیار حائز اهمیت است که به دنبال آن مشکلات و مسائل واحدهای تولیدی در قالب یک تیم کاری به صورت مستمر برای تسهیل و حل و فصل تولید استان و اتخاذ تصمیمات لازم در این زمینه مطرح می شود. مشکلات آنها را حل کند.

یکی از مشکلات واحدهای تولیدی، تملک برخی از آنها توسط بانک‌ها به دلایل مالی است، هرچند به گفته مسئولان تعداد این واحدها در استان زنجان زیاد نیست، اما حل نشدن حتی یک مورد از این قبیل به معنای سرمایه و ظرفیت است. به حالت تعلیق باقی می ماند که تولید است.

در استانداری زنجان بیش از 1200 واحد تولیدی و صنعتی وجود دارد و در حال حاضر 48 هزار و 500 نفر در واحدهای صنعتی استانداری مشغول به کار هستند.

بانک ها تمایلی به تصاحب واحدهای تولیدی ندارند

دبیر کمیته هماهنگی بانکی استانداری زنجان در گفت و گو با خبرنگار توژال افزود: اگر تعداد واحدهای تولیدی این استانداری و تعداد بانک های فعال در استانداری را در نظر بگیریم، به این نتیجه می رسیم که تعداد واحدها متعلق به بانک های زنجان تعداد کمی است.

عبدالرضا خاتمی افزود: از سوی دیگر خود بانک‌ها تمایلی به تصاحب واحدهای تولیدی ندارند زیرا این امر مشکلاتی مانند نگهداری واحدها و انجماد سرمایه بانک‌ها را ایجاد می‌کند.

وی گفت: زمانی که بازپرداخت تسهیلات و سایر کمک ها به جایی نمی رسد بانک ها در نهایت به سمت تصاحب واحد تولیدی می روند.

تملک واحدهای تولیدی اولین راه نیست، بلکه آخرین راه و آخرین گزینه بانک ها برای تضمین حقوق بانک و سپرده گذاران آن است. دبیر کمیته هماهنگی بانکی استانداری زنجان گفت: اخذ واحدهای تولیدی اولین راه نیست، بلکه آخرین راه و آخرین گزینه بانک ها برای تضمین حقوق بانک و سپرده گذاران آن است.

خاتمی خاطرنشان کرد: تنها دغدغه شبکه بانکی به عنوان مهمترین عامل تامین مالی حوزه تولید، چرخاندن چرخ واحدهای تولیدی است، اما گاهی اوقات به دلیل سوء مدیریت و اختلاف نظر بین شرکا و شرکا، مشکلاتی در برخی واحدها به وجود می آید. وراث و موارد دیگر که روند تولید و بازپرداخت تسهیلات بانکی مختل می شود و در این صورت چاره ای جز ورود به بانک نیست.

ادامه مطلب

حل مشکل اخذ واحدهای تولیدی توسط بانک ها در زنجان

– احیای واحدهای راکد با جذب سرمایه های جدید

معاون امور صنعتی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در این خصوص گفت: حل مشکل واحدهایی که به مرحله تملک بانکی رسیده اند با جذب سرمایه گذاری های جدید محقق می شود تا تولید را حل کند. واحد می تواند با ورود سرمایه گذار جدید از طریق فرآیند بازیابی حرکت کند.

عباس ورقایی افزود: همچنین در برخی از واحدهایی که در شرف مواجه شدن با چنین مشکلاتی هستند، تلاش می کنیم با تزریق یوتیلیتی کار آنها را تکمیل کنیم و کار به مرحله تحویل بانک نمی رسد.

سال گذشته 75 هزار میلیارد ریال برای احیای صنایع راکد در زنجان سرمایه گذاری شد.وی از رتبه دوم استانداری در احیای واحدهای تولیدی خبر داد و گفت: سال گذشته 75 هزار میلیارد ریال برای احیای صنایع راکد زنجان سرمایه گذاری شد.

فرجایی گفت: هدف رشد صنعت، معدن و تجارت استانداری در سال گذشته 10.9 درصد بود که تحقق آن نیازمند سرمایه گذاری 135 هزار میلیارد ریالی بود که در سال گذشته به 170 هزار میلیارد ریال رسید.

وی بیان کرد: روند دستیابی به رشد اقتصادی در بخش صنعت در استانداری با جذب سرمایه گذاری های جدید، بهره برداری از واحدهای تولیدی راکد و ارتقای بهره وری در واحدهای صنعتی دنبال می شود.

حل مشکل اخذ واحدهای تولیدی توسط بانک ها در زنجان

زنجان در احیای واحدهای تولیدی بانکی رتبه اول را کسب کرد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری زنجان گفت: سال گذشته از 30 واحد تولیدی و اقتصادی تحت مالکیت بانک ها در این استانداری، 19 واحد به چرخه فعالیت بازگشتند و از این نظر زنجان جزو استانداری های با عملکرد برتر بود.

حسین محمدی افزود: بر اساس گزارش ارائه شده از سوی وزارت کشور، پنج استانداری در این زمینه عملکرد موفقی داشتند که زنجان یکی از این استانداری ها است.

از 30 واحد اقتصادی در اختیار بانک ها، 19 واحد به چرخه فعالیت بازگشته و مابقی در حال شناسایی هستند.وی ادامه داد: از 30 واحد اقتصادی در اختیار بانک ها، 19 واحد به چرخه فعالیت بازگشته و مابقی در حال تعیین تکلیف است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان بر ضرورت اقدام منسجم در احیای واحدهای تولیدی راکد در این استانداری در سال جاری تاکید کرد: زنجان یکی از استانداری های پیشرو و در اوج احیای واحدهای راکد در این استان است. استانداری از نظر حجم سرمایه گذاری و حجم فرصت های شغلی که در سال گذشته ایجاد شد.

آل محمدی افزود: امیدواریم تمامی واحدهای باقی مانده در اختیار بانک ها در سال جاری به چرخه فعالیت بازگردند.

وی گفت: امسال با توجه به ابلاغ تسهیلات در تبصره 18 سال گذشته و همچنین تخصیص تسهیلات در فصل دوم بند ب تبصره دو قانون بودجه، زمینه مناسبی برای حمایت از تولید فراهم شده است.

آل محمدی گفت: در مجموع 21 هزار میلیارد ریال تسهیلات از این منابع برای بخشهای مختلف در نظر گرفته شد که قرار است 40 درصد از این مبلغ به احیای واحدهای راکد اختصاص یابد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان خاطرنشان کرد: احیای واحدهای تولیدی راکد یکی از راهکارهایی است که می تواند نقش اساسی در تحقق شعار سال داشته باشد و امیدواریم در سال آینده واحدها راه اندازی مجدد شوند یک سال و نیم بر اساس برنامه ها و منابع احیا خواهد شد.

یک نتیجه:

بانکها در سالهای اخیر تعدادی از واحدهای تولیدی استانداری را به دلایلی که منجر به خروج آنها از تولید و رکود سرمایه و توان تولیدی و بانکی استانداری شده است، در اختیار گرفتند.

با برنامه ریزی ها و اقدامات انجام شده تاکنون 19 واحد تولیدی از 30 واحد تحت مالکیت بانک ها به چرخه فعالیت بازگشته و مابقی در حال شناسایی هستند.

احیای واحدهای تولیدی راکد می تواند نقش مهمی در تحقق شعار سال، ایجاد فرصت های شغلی و رونق اقتصادی در استان و منطقه داشته باشد.

تبلیغات بنری

khabarfarsi به نقل از توژال