اخبار اخبار فرهنگی

نه سلطه‌جو و نه سلطه‌پذیر؛ انسان از دیدگاه امام حسین(ع)

تبلیغات بنری


به گزارش سایت توژال، اولین نشست بین المللی سبک زندگی اربعین با حضور مؤسسه بین المللی جمعیت حیات طیبه و گروه بانوان، شامگاه دوشنبه 8 مرداد 1403 در هتل یعسوب الدین برگزار شد. در ستاد فرهنگی اربعین

در ابتدای این نشست، پژوهشگر علوم دینی، فاطمه عرب الشیبانی به بیان سبک زندگی اربعین و تفاوت آن با سبک زندگی مدرن پرداخت و گفت: چرا مردم به دنبال سختی ها و سختی ها هستند زیرا خداوند انسان را با مشکلات آفریده است؟ عده ای که این سختی را در زندگی مدرن انتخاب می کنند رنج می برند، اما سبک زندگی چهل ساله بر اساس رنج مقدس است. در زندگی معاصر از آنجا که لذت اساس آن است و در نهایت حاصل نمی شود، رنج بیشتر پیش می آید و صاحبان قدرت و ثروت از آن بهره می برند. گاهی اوقات مردم عذاب می کشند اما متوجه نمی شوند.

وی ادامه داد: در زندگی یک چهل ساله شاهد انتخاب آگاهانه برای رنج هستیم و هرکس در این راه بیاید می داند که رنج خواهد برد و همنشینی با مصائب امام باعث لذت بردن ما می شود. این رنج هرگز ناخوشایند و ناتوان کننده نیست.

عرب الشیبانی با اشاره به اهمیت ترویج این آگاهی تصریح کرد: اگر به فکر ایجاد آگاهی برای افرادی باشیم که از این رنج رنج می برند، نه تنها برای این ده روز، بلکه در طول سال، چهل ساله را انتخاب می کنند. سبک زندگی قدیمی و لذت بردن از آن

چهل محیط تربیت انسان است
حجت الاسلام نظیفت، استاد حوزه علمیه قم به عنوان یکی از سخنرانان نشست سبک زندگی اربعین به موضوع تربیت در فرهنگ اسلامی اشاره کرد و گفت: باید به فکر تربیت انسان های ثابت قدم باشیم چرا که بخش بزرگی از ما جوانان به شدت تحت تأثیر فرهنگ غربی هستند و باید راه حل عملی داشته باشیم.

وی به طرف مقابل و کمک گرفتن از دشمنان غربی اشاره کرد و گفت: باید به دنبال تربیت فردی منعطف باشیم که جان خود را در کف دست خود نگه دارد و نترسد اما در عرصه فرهنگی و رسانه ای نیز ثابت قدم باشد. نبرد

نظفت افزود: تا زمانی که انسان مقاومت نکند حضور در چنین مجالسی فایده ای ندارد زیرا تا زمانی که شرایط خوب باشد حال مردم خوب است اما به محض خروج از فضا و محیط مذهبی متاثر می شوند.

وی گفت: برای ایجاد آموزش در این زمینه باید از این الگوی حرکت توده ای الهام بگیریم. آموزش فردی و اجتماعی با یکدیگر پیوند دارند. در 40 Lifestyle به فرد تاب آور آموزش می دهیم. در زندگی جمعی ما آموزش را شکل می دهیم. تربیت آن چیزی نیست که معلم در کلاس می گوید، بلکه اسلام تربیت مشاهده است.

استاد حوزه علمیه قم به کمبود آموزش در پیاده روی اربعین اشاره کرد و تاکید کرد: ما در این زمینه دچار کمبود آموزش هستیم. در راهپیمایی اربعین که جوانان را با خود می آوریم، اگر مربی خوب همراهی کنند، کم کم تاثیر می گذارد.

وی ادامه داد: اگر این چهل زندگی را خارج از ایام خاص ادامه دهیم هنر کرده ایم وگرنه انسانی شایسته تربیت کرده ایم. مربی در این زندگی باید کارکردن را بلد باشد و کارهای خیر را با اغماض در روح جوانان تلقین کند. اربعین محیطی مناسب برای تربیت انسانی است.

نه سلطه جو و نه سلطه پذیر; انسان از دیدگاه امام حسین (علیه السلام)

قول امام صادق
فیضه عظیم زاده، استاد دانشگاه امام صادق (علیه السلام) از دیگر سخنرانان این نشست بود که در آن به گفتمان های موجود در حوزه سبک زندگی پرداخت.

وی در این باره گفت: بسیاری از علما در گفتمان غربی مسائل سبک زندگی خاصی دارند. بخشی از سبک زندگی را سبک می دانند و برخی آن را رفتاری جمعی و اجتماعی می دانند، اما در تفکر متفکران ما مجموعه ای از گرایش ها و ارزش هاست که بخشی از آن تمدن اسلامی است.

عظیم زاده ادامه داد: در سبک زندگی فرعونیان شاهد فردگرایی، چپاول و طمع هستیم و نمی توان درست یا نادرست بودن این سبک زندگی را تشخیص داد چرا که برای هر بخشی از آن توجیهات زیادی وجود دارد.

وی با اشاره به سیره حضرت امام حسین (علیه السلام) تصریح کرد: اساس تفکر اسلامی با چارچوب تفکر غربی متفاوت است. زندگانی امام حسین (علیه السلام) از هر نظر منظری جذاب است. شفقت، عقلانیت و اطاعت از فرمان خداوند از ابعاد این منشور است.

استاد دانشگاه امام صادق (علیه السلام) ادامه داد: آنچه درباره سبک زندگی اربعین برای ما توضیح دادند، همنشینی و همراهی است که بخشی از ذات الهی است که در ائمه متبلور است. نماد این مرگ و همنشینی با خدا، حسین بن علی علیه السلام است. در سبک زندگی پنطیکاستی، قرب مبنای پیوند انسان با ذات خداوند است. قسمت دیگر نشان دادن این صداقتی است که انسان به آن وابسته است. بارزترین لقب برای امام حسین (علیه السلام) الصادق الود است.

سه بعد زندگی
یکی از میهمانان نشست سبک زندگی دکتر کافی استاد دانشگاه نیز به بیان سبک زندگی دینی پرداخت و گفت: نتیجه زندگی دینی انسان را به زندگی خوب می رساند. نمونه ای از این زندگی طیبه، زیارت عتبات عالیات و صالحین است. از این رو، زیارت اربعین در همین راستا تنظیم شده است و بیانیه ای جهانی و نشانی از سبک زندگی امت اسلامی در دنیای امروز است. حقیقت این است که ما امروز در دنیا با دو گفتمان مواجه هستیم، سبک زندگی امت اسلامی مبتنی بر توحید و در مقابل گفتمان رژیم سلطه به رهبری آمریکا که بر لذت به عنوان نقطه پایان تاکید دارد. برای یک فرد در زندگی این دنیا

این استاد دانشگاه افزود: در هر یک از این دو سخنرانی سه بعد مهم فردی، خانوادگی و اجتماعی وجود دارد. در سبک زندگی خوب، آرامش و تعالی را از هر نظر تجربه می کنیم و همچنین در سبک زندگی ما، دنیا پایان انسان نیست، بلکه آغاز است و حج اربعین در این راستا مشخص است. از سوی دیگر، سبک زندگی غربی به نظر آسایش انسان را هدف قرار می دهد، اما در واقع آرامش را از فرد، خانواده و جامعه سلب می کند.

قوی به تهدید بنیان خانواده در غرب اشاره کرد و تاکید کرد: تخریب بنیان خانواده و افزایش جرم و جنایت در جامعه غربی بزرگترین مصداق شکست حاکمیت تمدن مسلط در جهان است. غرب و آمریکا. سخنرانی داریم و بزرگ‌ترین نمونه آن این است که راهپیمایی اربعین هر سال پرشورتر می‌شود و پیام خود را به دنیا می‌فرستد.

وی همچنین به اندیشه امام خمینی (ره) و اهمیت کرامت انسانی اشاره کرد و گفت: در اندیشه امام خمینی (ره) کرامت انسانی مهم است و هر مسلمان و موحدی از هر کشور و هر زبانی یک شیوه زندگی است. امت اسلامی در دستور کار است.

وی تاکید کرد: فرهنگ مقاومت که محصول اندیشه امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی است، می خواهد سبک زندگی اجتماعی اسلامی را پیاده کند تا امت اسلامی به سمت حاکمیت تمدن اسلامی حرکت کند. . از سوی دیگر، این تبلور سبک زندگی شیطانی اسرائیل است که می خواهد مقاومت ما را در هم بشکند و ما را در مسیر تمدن حاکم اسلامی باز دارد.

این استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت انقلاب اسلامی، یادآور شد: در انقلاب اسلامی مهم این است که ملت اسلامی نه دنبال کنترل باشد و نه سلطه پذیری. این راهبرد ما در سبک زندگی امت اسلامی است. نتیجه این تفکر و ثمره این سخنرانی این است که امروز در عراق احساس غریبگی نمی کنید. امروز در رژه چهلم شما، مرزهای جغرافیایی عراق، ایران، سوریه، مسلمانان آفریقا، نیجریه، مصر، پادشاهی عربستان و کشورهای اسلامی فرقی ندارد.

قافی با اشاره به میهمان نوازی عراقی ها یادآور شد: امروز عراقی ها آنچه را که دارند با اخلاص می دهند و هر زائری می تواند احساس آرامش و امنیت کند روز اربعین حسینی به عنوان بزرگترین اجتماع انسانی این پیام صلح را به گوش جهانیان می رساند. . .

ظهور امام حسین (علیه السلام) حیات اسلامی را تجدید کرد
موسی حقانی پژوهشگر تاریخ اسلام به عنوان مهمان بعدی این نشست به اهمیت پیاده روی اربعین و تلاش برای تقرب به خدا اشاره کرد و گفت: ما نام دیگری داریم که عبد است. که در راه به زائران خدمت می کند و این هم به فکر راه و رسم زندگی بود. یک نفر دیگر هم در سبک زندگی اسلامی داریم که اهل حج است. الحج سعی می کند به سه نقطه راه نزدیک شود. روزگاری مقدس، به خاطر سختی‌های عزیزان امام حسین (علیه‌السلام) در این زمان و مکان، و زمانی برای خود آن حضرت. ما برای زیارت سیدالشهدا علیه السلام و حقیقتی که خون خود را برای نجات بشریت داد به کربلا آمدیم.

این پژوهشگر تاریخ اسلام تصریح کرد: در واقع این برخلاف سبک زندگی غربی است. البته غرب قبل از ورود به دوره تمدن جدید هم فضا و زمان مقدسی داشت، اما در این رویکرد شیطانی جدید که غرب بعد از رنسانس در پیش گرفت، اساساً همه این موارد را نفی و محکوم کرد.

حقانی با اشاره به سبک زندگی غربی گفت: در حال حاضر سبک زندگی غربی ربطی به سه مقوله ذکر شده در سبک زندگی دینی ندارد. این در حالی است که آنها تجربه و سابقه ای در این سبک زندگی دارند.

وی به زمان واقعه عاشورا اشاره کرد و گفت: قیام امام حسین (علیه السلام) در زمانی اتفاق افتاد که سبک زندگی امت اسلامی در حال انحطاط بود و امام (علیه السلام) آن فداکاری و ایثار را در عاشورا تقدیم کرد تا بشریت به این ورطه نرسد. امام حسین (علیه السلام) وقتی هدف انقلاب خود را اصلاح امت اجدادش مطرح کرد، در واقع قصدش احیای سیره نورانی بعد از سیطره سبک زندگی غیراسلامی بود که متأسفانه بعد از انقلاب اسلامی حاکم شد. شهادت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم).

نه سلطه جو و نه سلطه پذیر; انسان از دیدگاه امام حسین (علیه السلام)

چهار ویژگی پایان عمر در کتب حدیثی و روایی
زهرا گلزار استاد حوزه و دانشگاه در این نشست که درباره سبک زندگی اربعین برگزار شد، گفت: وقتی به کتب روایی و احادیث مهدیه در بیان ویژگی های شیعیان در زمان ظهور برمی گردیم، می بینیم که این گونه است. مطابق با چیزهایی که در ایام اربعین می بینیم.

وی بیان کرد: در اربعین اختلافات زیادی وجود دارد، اما مردم خوب هستند و زائران و خادمان به یکدیگر احترام زیادی می گذارند. مزیت دوم بحث نظم است چرا که حرکت اربعین کاملا مردمی است و هیچکس در این جاده گرسنه و آواره نمی ماند و همه نیازها برآورده می شود.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: سومین ویژگی لطف خداوند در کار خیر، آسانی و سادگی سفر و حج است. چهل تمرین خوبی برای ماندگاری آن در انسان است.

تبلیغات بنری

khabarfarsi به نقل از توژال