پاتک اوکراین به روسیه با هدایت ناتو؛ راهبرد مسکو تغییر میکند؟
حمله نیروهای ویژه اوکراین به کورسک که از روز سه شنبه آغاز شد و تا امروز ادامه دارد، یکی از بزرگترین تلاش های کی یف برای نفوذ به خاک روسیه از زمان آغاز جنگ بین دو کشور در فوریه 2022 به شمار می رود.
کارشناسان بر این باورند که این حمله با حمایت همه جانبه آمریکا و اروپا رخ داده است و رهبران ناتو قطعا اطلاعات لازم را در اختیار اوکراین قرار داده اند.
وزارت دفاع روسیه می گوید که اوکراین در حمله به کورسک متحمل خسارات سنگینی شد و نیروهای روسیه به انهدام نیروهای مسلح اوکراین در مناطق مرزی کورسک ادامه می دهند و عملیات همچنان ادامه دارد.
در واکنش به این عملیات، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت: «رژیم کی یف یک اقدام تحریک آمیز دیگر در مقیاس وسیع انجام داده است تا کورکورانه موشک های خود را به سمت ساختمان های غیرنظامی و مسکونی و آمبولانس ها پرتاب کند.
حمله غافلگیرانه اوکراین به خاک روسیه در حالی ادامه دارد که درگیری ها به نزدیکی تاسیسات هسته ای کورسک رسیده است و حتی آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز به طرفین در این مورد هشدار داده است.
رافائل گروسی، مدیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از طرفین خواست تا «خود را برای جلوگیری از حادثه هستهای احتمالی که میتواند عواقب جدی رادیولوژیکی داشته باشد، مهار کنند».
حمله به کورسک، اوکراین و غرب به روسیه
عبدالرضا فرجراد در گفت و گو با مجله توژال در تحلیل خود از تحولات اخیر روسیه و اوکراین گفت: روسیه در طول یکی دو ماه به تدریج در داخل اوکراین به ویژه در مناطق لوهانسک و دونتسک در حال پیشروی است. برای به دست آوردن کنترل کامل.» این منطقه به همین دلیل است که غرب نگران ادامه پیشروی نیروهای روسیه در خاک اوکراین بود.
سفیر سابق ایران گفت: از این رو غرب به هر طریقی سعی کرد با کمک جنگنده های اف 16 جلوی پیشروی روسیه را بگیرد اما اخیراً گزارش شده است که نیروهای اوکراینی توانسته اند در خاک روسیه در کورسک پیشروی کرده و آن را تصرف کنند. به نروژ و مجارستان. سربازان روسی این کار را انجام می دهند و این اولین بار پس از جنگ جهانی دوم است که تعدادی از نیروهای روسی در چنین رویدادهایی اسیر می شوند.
استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه خاطرنشان کرد: این ترفندی بود که اوکراین با همکاری غرب انجام داد تا به نوعی ضعفی را که در چند ماه اخیر پیدا کرد و همچنین اختلافات درون کییف را جبران کند. انجام داده اند.» “برنده نمی شود.”
هدف اوکراین حمله به خاک روسیه است
این دیپلمات سابق ایرانی همچنین گفت: اقدام اوکراین به این معنا نیست که کییف خاک روسیه را تصرف میکند، اما با توجه به اینکه بحث مذاکرات مطرح شده و هر دو طرف مایل به مذاکره هستند، اوکراین میخواهد این موضوع به طور کامل حل نشود. ” به نفع روسیه در واقع، اوکراین می خواهد بخشی از مذاکرات مبادلاتی باشد و برخی مناطق را تحت کنترل خود داشته باشد.
استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه ادامه داد: بر همین اساس مسکو برای سرکوب این حمله به هر وسیله ممکن عملیات ضد تروریستی انجام داد. با توجه به شرایط فعلی، باید دید روسیه چگونه می تواند اوکراینی ها را اخراج کند.
وی با اشاره به اینکه «تحولات رخ داده نقطه عطفی در جنگ به حساب میآید»، گفت: معتقدم میتوان از سلاحهای هستهای غیرمتعارف نیز استفاده کرد، البته اگر اوکراین بخواهد در خاک روسیه اقدامی انجام دهد. ” به نظر می رسد روسیه در حال حاضر استراتژی خود را تغییر داده و حملات خود را به لوهانسک و دونتسک نیز افزایش خواهد داد.
0 ثانیه از 27 ثانیهسایز 90%
حملات روسیه به اماکن نظامی اوکراین در نقاط مرزی
آیا وضعیت به سمت تسلیحات هسته ای پیش می رود؟
این دیپلمات سابق ایرانی با اشاره به اینکه “این احتمال وجود دارد که روسیه زیرساخت های اوکراین را به شدت با موشک هدف قرار دهد، اما بعید است که وضعیت در موضوع هسته ای بسیار حاد شود”، گفت: روسیه اخیرا و به ویژه مدودف، این موضوع را انجام داده است. بارها گفته اند که در موضوع هسته ای وارد شده اند، معمولاً با فرض اینکه روسیه در میدان شکست می خورد، به سلاح نهایی در جنگ نمی رسند، چه استفاده از سلاح هسته ای تهدیدی برای آن تلقی شود و چه نباشد.
فرجی راد با تاکید بر اینکه اقدام اوکراین با حمایت همه جانبه آمریکا و اروپا انجام شد و باید به آنها اطلاع داده شود، گفت: این موضوع مهمی است و اکنون اوکراین متحد غرب شده و باید حتما به آنها اطلاع رسانی کند. از این ; وی افزود: «ناتو و رهبران آن مطمئناً اطلاعات لازم را در اختیار اوکراین قرار دادند».
وی در پایان درباره تأثیر این تحولات بر روند مذاکرات روسیه و اوکراین گفت: به خاطر داشته باشید که روسها تا زمانی که دست بالا را نداشته باشند وارد مذاکره نمیشوند، بهعلاوه من معتقدم روسها این پتانسیل را دارند این منطقه را بازسازی کنید.»
khabarfarsi به نقل از توژال