«نیروگاههای خورشیدی» بهترین راه جبران خسارت صنایع گرمسار از خاموشیها + فیلم
به گفته این اقتصاددان ایرانی، خشکسالی در کنار وسعت و خسارات مختلف، بخش تامین برق این کشور را نیز با مشکل مواجه کرده است. گرمسار در غرب استان سمنان، سرزمینی با تعداد روزهای آفتابی فراوان در طول سال، بهترین فرصت را برای اجرای طرح «نیروگاه خورشیدی» با هدف تامین برق دارد.
شهرستان گرمسور همانطور که از نامش پیداست در غرب منطقه سمنان قرار دارد، دارای آب و هوای خشک، گرم و عمدتا آفتابی است که در سال های اخیر تحت تاثیر خشکسالی های پی در پی و پدیده مشکل ساز «تغییر اقلیم» قرار گرفته است. و میزان بارش ها بسیار کاهش یافته است، مردم این شهر بارش برف را تنها در خاطرات طولانی خود ثبت کردند.
احداث نیروگاه خورشیدی ابتدا در مقیاس کوچک برای مشترکین داخلی برنامه ریزی شده بود، اما اکنون به دلیل عدم تعادل برق در زمستان و پیک مصرف آن در تابستان، تمدید شده و توسعه این طرح برای شرکت های صنعتی و مشترکین کشاورزی نیز ضروری تلقی می شود.
قطعی شبکه برق در این صنعت که همزمان با آغاز فصل سرما آغاز شده، خسارت سنگینی به صنعت این شهرستان وارد کرده و نارضایتی برخی از صنعتگران را به همراه داشته است.
با وجود ساماندهی 50 درصد صنعت منطقه سمنون در شهرستان گرمسور این میزان خسارت نسبت به سایر شهرستان های منطقه بیشتر است.
دستور استاندار سمنان مبنی بر تشکیل کارگروه ویژه احداث نیروگاه های تجدیدپذیر
ناظر حوزه استانداری و روابط عمومی استانداری سمنان از تشکیل کارگروه احداث نیروگاه های تجدیدپذیر خبر داد.
مهدی مرادی گفت: در این کمیته ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق، مدیرعامل شرکت برق منطقه ای، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت، مدیر کل نفت شرکت محصولات ، مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی، مدیرکل امور اراضی، مدیرکل منابع طبیعی، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی، دبیر شورای هماهنگی بانک ها، مدیرکل حفاظت محیط زیست، مدیرکل تصدی صنعتی، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی راه و شهرسازی، رئیس اتاق بازرگانی منطقه به عضویت آن درآمد.
ناظر استانداری و ارتباط با جامعه منطقه سمنان گفت: دبیرخانه این کارگروه به معاونت هماهنگی امور عمرانی منطقه محول شد تا تمامی موارد مرتبط با این موضوع را پیگیری کند. همچنین موضوعات اقتصادی این طرح ها با هماهنگی معاونت های اقتصادی انجام می شود.
مرادی با اشاره به هدف از تشکیل این کارگروه تسریع در تکمیل سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه های بادی و خورشیدی گفت: با تاکید استاندار مقرر شد این کارگروه ویژه به عنوان پنجره واحد عمل کند. . به سرمایه گذاران اجازه دهد.
وی از رایزنی های اخیر استاندار سمنان با وزیر نیرو در خصوص افزایش سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر خورشیدی خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به این رایزنی ها و با موافقت وزیر نیرو، میزان سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه های خورشیدی به 2400 مگاوات رسید. بنابراین منطقه سمنان می تواند تا این حد برای جذب سرمایه گذار اقدام کند.
استاندار سمنان پیش از این در سفر به شهرستان مهدیشهر تاکید کرده بود: در این منطقه ظرفیت تولید 2400 مگاوات برق از انرژی خورشیدی وجود دارد که باید هر چه سریعتر با مشارکت سرمایه گذاران به بهره برداری برسد تا حل شود. بخشی از مشکلات بخش انرژی .
چرا سمنان گزینه مناسبی برای توسعه نیروگاه های خورشیدی است؟
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (اقتصاددانان ایرانی) استان سمنون گزارش ها و یادداشت های زیادی را منتشر کرده است.استان سمنان، بهشت تولید انرژی خورشیدی و فرصت های سرمایه گذاری برای توسعه نیروگاه های خورشیدی در سمنان) بر لزوم استفاده از تابش خورشیدی بهینه منطقه برای تولید انرژی تاکید کرد.
در فرآیند تولید ایرانیان اکونومیست سمنون، استفاده از نور خورشید برای تولید برق بهترین گزینه برای تامین انرژی برای تامین نیازهای بخش داخلی و به ویژه بخش صنعتی است.
کمبود سوخت در نیروگاه ها منجر به عدم تعادل انرژی در زمستان شد
مدیرعامل شرکت توسعه برق سمنون در گفت و گو با خبرنگار ایرانی اکونومیست با اشاره به قطب صنعت و کشاورزی این منطقه شهرستان گرمسور گفت: امسال به دلیل عدم تعادل در بخش انرژی در تابستان، مشکلات و تردید به وجود آمد. ایجاد و در زمستان به دلیل کمبود سوخت در جایگاه های برق این اعتراض ادامه یافت.
سید محمد حسینی نژاد با بیان اینکه این نارضایتی منجر به محدودیت و بار مصرف برق در بخش های مختلف از جمله صنعت، کشاورزی، مشترکین مسکونی و مردمی می شود، تاکید کرد: قطعی شبکه شهرک های صنعتی از 2 روز در هفته آغاز شده است. الان هست نیم روز رسید
04:04
حجم را باز کنیدخاموش کنید
پیشنهاد قیمتخروج از تمام صفحهتمام صفحه برویدآن را دانلود کنید
وی با بیان اینکه کنترل همه مشترکان صنعتی غیرممکن است، افزود: تفاهم نامه ای بین شرکت توزیع برق، استاندار و شرکت صنعتی استان سمنان منعقد شد که بر اساس آن امکان کنترل تمامی تاسیسات صنعتی وجود دارد. مشترکین داخل و خارج از مناطق صنعتی.
کاهش قطعی برق در شبکه پیگیری می شود
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان با اشاره به اینکه مشترکین مسکونی، اداری و کشاورزی منطقه کنترل کامل دارند، خاطرنشان کرد: 40 تا 45 درصد صنعت گرمسار در خارج از شهرها مستقر و کنترل می شود، این کنترل نیز درون شهری در جریان است.
وی با بیان اینکه تابستان آینده با توجه به تغییرات اقلیمی در کشور شیوع نارضایتی ها دور از انتظار نیست، تصریح کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم که قطعی برق در شبکه کمتر شود و یکی از راه های موجود استفاده از آن است. انرژی خورشیدی تجدید پذیر است.
حسینی نژاد با اشاره به همکاری و همراهی همکاران برای سرمایه گذاری در این بخش، از دو جهت سودمند است، خاطرنشان کرد: طبق قانون، صنایع باید حدود پنج درصد انرژی مصرفی را از منابع تجدیدپذیر تامین کنند که این کمک بزرگی به حفاظت از محیط زیست و مصرف انرژی است
وی با تاکید بر اینکه انرژی های تجدیدپذیر به عنوان یک کسب و کار از هر لحاظ مقرون به صرفه است، گفت: این انرژی تولیدی می تواند در بورس به فروش برسد و صنایع می توانند مصرف داخلی خود را جبران کنند.
مشارکت مردم در ساخت نیروگاه خورشیدی
مدیرکل شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان از ساخت و راه اندازی سه نیروگاه 200 کیلوواتی در صنعت گرمسار خبر داد و گفت: 18 نیروگاه خورشیدی خانگی با ظرفیت پنج کیلووات و تعداد زیادی متقاضی طرح و طرح خانگی نیز در انتظار هستند. .
وی با اشاره به لزوم مشارکت مردم در اجرای طرح های احداث نیروگاه های خورشیدی، افزود: معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و منابع طبیعی استان سمنان بر توسعه سرمایه گذاران در ساخت نیروگاه های خورشیدی تاکید کرد. نیروگاه ها با توزیع برق سمنان برای دستیابی به حداکثر راندمان با حداکثر محدودیت حداقل سازگاری لازم را دارند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان با تاکید بر اینکه کاهش 10 تا 15 درصدی مصرف انرژی از قطعی برق و عدم تعادل برق جلوگیری می کند، گفت: تابستان سال گذشته تلاش های زیادی برای تشویق مشترکان خانگی به صرفه جویی در مصرف انرژی انجام شد مقام اول اقتصاد نسبت به سایر شهرستان های استان سمنان.
توسعه پایدار و آتی گرمسار با استفاده از نیروگاه خورشیدی
سرپرست فرمانداری گرمسور در گفت و گو با خبرنگار اکونومیست ایران با اشاره به شرایط جوی این شهرستان گفت: هوای آفتابی پتانسیل خوبی برای توسعه پایدار و آینده نگری در زمینه مصرف انرژی دارد.
علی همتی افت ناگهانی قیمت جهانی پنل های خورشیدی و رقابت پذیری آن در مقایسه با فناوری های تولید برق در نیروگاه های گازی و فسیلی را فرصتی برای گسترش سرمایه گذاری در این بخش ارزیابی کرد و گفت: متنوع سازی منابع انرژی و کاهش مصرف برق. تولید مواد سمی در محیط زیست شهرها و مراکز صنعتی از مزایای اجرای این طرح است.
وی بهبود اقتصاد شهرهای صنعتی را یکی از نتایج گسترش سرمایه گذاری در احداث نیروگاه های خورشیدی در شهرها و نواحی صنعتی گرمسار دانست که برای روستائیان احداث شده است.
سرپرست فرمانداری گرمسور تاکید کرد: می توان با نصب پنل های خورشیدی در ساختمان های اداری در رفع مشکل عدم تعادل انرژی پیش قدم شد.
کدام صنایع از قطعی شبکه معاف هستند؟
رئیس نیروهای جدید شرکت توسعه نیروی برق سمنون در گفت و گو با خبرنگار اکونومیست ایران با اشاره به طرح های حمایتی دولتی از این نیروگاه خورشیدی گفت: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با پرداخت هفت ساله. برای مشتریان خانگی و تحویل از سطح زمین به شهرهای صنعتی برای احداث نیروگاه یکی از اقدامات حمایتی دولت است.
علی اصغر پاکدامن با بیان اینکه تاکنون 200 مگاوات برق برای اتصال به برق خورشیدی در گرمسار تایید شده است، اظهار کرد: در آخرین اطلاعیه در صورتی که 50 درصد صنایع تک نوبتی، 65 درصد صنایع 2 شیفتی و 80 درصد سه صنایع نوبتی – شیفت های صنعتی، مصرف انرژی ناشی از عرضه از طریق نیروگاه خورشیدی، از وقفه های شبکه رها می شوند.
وی با بیان اینکه مشکل کمبود سوخت در زمستان به دلیل کمبود سوخت و در تابستان به دلیل کمبود پیک برق است، افزود: صنایعی که در این زمینه متحمل ضرر شده اند می توانند با سرمایه گذاری در ساخت خورشیدی این ضرر را جبران کنند. قدرت . گیاهان انجام می دهند
رئیس نیروگاه های جدید شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان راه برون رفت از معضل مناقشه را ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در صنایع مختلف، خانگی و کشاورزی دانست.
به گفته این کارشناس اقتصادی ایرانی، انرژی های فسیلی تمام می شود و بحران کم آبی در کشور به ویژه شهرستان گرمسار به معضلی جدی برای شرکت ها و مردم تبدیل خواهد شد.
یکی از موضوعاتی که در چند سال اخیر مطرح شده، نصب و راه اندازی پنل های خورشیدی است که در واقع به آن «گلخانه خورشیدی» می گویند. نیروگاه خرسدی در کنار بعد اقتصادی و درآمدزایی نقش موثری در کاهش بحران کم آبی و رفع کمبود برق گرمسار دارد.
شرایط آب و هوایی شهرستان گرمسور که آفتابی ترین روزهای سال را دارد بهترین پتانسیل را برای اجرای پروژه نیروگاه خورشیدی ایجاد کرده است که نباید از آن غافل شد و از این فرصت به لحاظ اقتصادی و زیرساختی استفاده کرد. رشد منطقه
مردم می توانند با سرمایه گذاری بلندمدت در این پروژه مشارکت کنند و در زمینه تامین برق و تولید برق به دولت کمک کنند.