بازسازی بیش از ۱۰ هزار متر فضای ورزشی در دانشگاه امیرکبیر
بر اساس گزارش گروه علمی اقتصاددانان ایران از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، نشست گروه آموزشی، پژوهشی و تبادل فناوری و برخی از اعضای انجمن پوشاک ورزشی اتحادیه تولید و صادرات پوشاک با رئیس اتحادیه تولید و صادرات پوشاک برگزار شد. اداره تربیت بدنی گروه آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای حمایت از نخبگان و دانشجویان.
مدیر گروه تربیت بدنی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این نشست به نقشه راه جامعه دانشگاهی در راستای حمایت از ورزش اشاره کرد و گفت: استقبال از ورزش دانشگاهی از مهمترین اهداف ترسیم این نقشه راه است.
علی احسانی وی موفقیت در مسابقات کشوری و بین المللی را از دیگر اهداف توسعه طرح ورزشی دانشگاه دانست و افزود: قهرمانی در المپیادهای کشوری نشان دهنده آمادگی جسمانی و مهارت های ورزشی بالای دانش آموزان است و می تواند انگیزه ای قوی باشد. برای دیگران رشد میادین ورزشی، وجود زمین های ورزشی مناسب و برنامه های مختلف ورزشی نیز از عواملی است که می تواند به موفقیت های ورزشی در عرصه ملی و حتی بازی های المپیک کمک کند.
لزوم تقویت فرهنگ ورزش در مدارس عالی
وی بر ارتقای زیرساختهای ورزشی دانشگاهها تاکید کرد و گفت: نگهداری مستمر تجهیزات ورزشی، گسترش زمینهای ورزشی موجود و احداث مکانهای جدید متناسب با نیاز، فراهم کردن شرایط راحتتر در کنار زمینهای ورزشی (مانند رختکن، دوش، کافه تریا) و غیره مدارس عالی باید به طور جدی درگیر شوند. شناسایی و حمایت مادی و معنوی از ورزشکاران مستعد برای شرکت در مسابقات سطح بالا، برگزاری دوره های آموزشی برای مربیان و ورزشکاران و ایجاد تیم های ورزشی قوی برای حضور در مسابقات بین دانشگاهی و کشوری از عواملی است که به ورزشکاران مستعد در دانشگاه ها کمک می کند.
مدیر گروه تربیت بدنی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ ورزش و تندرستی خاطرنشان کرد: برگزاری سمینارها و سمینارهای آموزشی در زمینه غذای سالم، ورزش و تندرستی، استفاده از رسانه های جمعی داخلی در برنامه های ورزشی و اهمیت آن. ورزش و ایجاد انگیزه در معلمان، کارکنان و دانش آموزان درگیر در فعالیت های ورزشی سه عامل ترویج این فرهنگ است.
احسانی گفت: باید وضعیت ورزش دانشگاه ها را ارزیابی و مدام ارتقا دهیم. انجام نظرسنجی از کاربران رشته های ورزشی برای تعیین نقاط قوت و ضعف، ارزیابی عملکرد برنامه های ورزشی و ایجاد تغییرات لازم و مقایسه عملکرد ورزشی با دانشگاه ها و موسسات مشابه از روش های این ارزیابی است.
نقش بافتنی در توسعه ورزش دانشگاهی
یکی از اعضای هیات علمی دانشکده نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز به ارتباط مستقیم ورزش با مهندسی نساجی اشاره کرد و گفت: نساجی به عنوان حوزه ای موثر می تواند نقش مهمی در ارتقا و توسعه ورزش داشته باشد. . این ارتباط از طریق تولید پوشاک ورزشی باکیفیت، فناوری مدرن و حمایت مالی از رویدادهای ورزشی و همچنین ایجاد هویت برند بر اساس فرهنگ ورزشی ایجاد می شود.
سامیه اکبری وی تاکید کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان دانشگاهی فعال در حوزه مهندسی نساجی می تواند نقش تعیین کننده ای در زمینه فوق الذکر، در تحقیق و توسعه مواد و فناوری های نوین در تولید پوشاک ورزشی، توسعه پارچه های کاربردی با ویژگی هایی مانند قابلیت تنفس، ضدآب بودن، سبکی و مقاومت در برابر سایش، استفاده از فناوری های جدید مانند فناوری نانو برای بهبود خواص پارچه های ورزشی، طراحی و ساخت لباس های ورزشی با استفاده از نرم افزارهای شبیه سازی و طراحی سه بعدی از جمله. نقش هایی وجود دارد.
همچنین در این جلسه پیشنهاد شد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه و انجمن نساجی منعقد شود تا زمینه همکاری مشترک در حوزه ورزش و سایر بخش های مرتبط فراهم شود. این همکاری فرصتی ارزشمند برای حمایت از استعدادهای جوان و ارتقای صنعت پوشاک ورزشی کشور خواهد بود.
برقراری ارتباط بین صنعت نساجی و ورزش، برگزاری سمینارها و کارگاه های آموزشی مشترک با فدراسیون ها و باشگاه های ورزشی، ایجاد شبکه ای از کارشناسان نساجی و ورزشی برای تبادل دانش و تجربیات، برگزاری مسابقات ورزشی درون دانشگاهی، حمایت از تیم های ورزشی دانشگاهی در خارج از دانشگاه. مسابقات، ایجاد برندهای ورزشی ایرانی، حمایت از طراحان و تولیدکنندگان پوشاک ورزشی ایرانی، ایجاد برندهای ورزشی با هویت ملی و بین المللی و استفاده از نمادها و رنگ های ایرانی در طراحی لباس. ورزش یکی از اهداف آنهاست. که بین انجمن، صنعت نساجی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر دنبال می شود.