تصویب مرخصی تحصیلی برای زائران راهیان نور
به گزارش گروه علمی اقتصاددانان ایران، علم الهدی چندی پیش در جلسه شورای سیاسی قرارگاه شهید شرکت کرد. حسین سیمایی به جای این وزارتخانه، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شد.
سیمویی اردوی «روحیانی نور» را فرصتی برای تقویت و برجسته سازی روابط ملی، دینی، فرهنگی، دینی، میهنی و انقلابی دانست و گفت: دانشگاه های کشور تنها مرکز تربیت طلاب و متخصص نیستند، یکی از وظایف ماست. دانشگاهها بعد از انقلاب اسلامی آماده سازی متخصصان فرهنگی و ارزشمند است.
مهدی بادپا وی در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی «اکونومیست ایران» در رابطه با این جلسه و تصویب آن برای اعزام کاروان های مختلف نورراهیان گفت: این دوره از سفرهای نورراهیان است. 1 فوریه تا 10 مارس با هماهنگی سازمان دانشجویی «بسیج» و با همکاری وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه های کشور برگزار می شود. البته سفرهای راهیان نور معمولا در اواخر اسفند و ایام نوروز انجام می شد، اما با توجه به آغاز ماه مبارک رمضان در 21 اسفندماه امسال، سفرهای راهیان نور برای بهمن ماه در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: با عنایت به برپایی کلاس ها در این زمان، در جلسه مذکور با درخواست مرخصی تحصیلی خادمان راهیان نور و زائران دانشجو در ستاد شهید علم الهادی موافقت شد و برای با اعلام رسمی به مدارس عالی، نامه ای به معاونت آموزشی وزارت علوم ارسال شد همچنین امسال 2000 دانش آموز خارجی از مناطق هدف راهیان نور بازدید خواهند کرد.
مدیر کل معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره تعداد دانشجویان و خادمان نیز گفت: بر اساس گزارش ارائه شده در مجمع، در سال 1402، 81 هزار نفر به راهیان نور اعزام شدند. در جنوب، غرب و شمال غرب کشور. طبق تصمیمی که در سال 2013 اعلام شد، دانشگاهها باید بین 2 تا 10 درصد از دانشجویان مقطع کارشناسی خود را اعزام کنند. از این رو در سال های گذشته با هماهنگی ستاد مرکزی شهید علم الهادی، اعزام حداکثر 10 درصدی در دستور کار قرار گرفت تا جوانان بیشتری در این کار بزرگ فرهنگی مشارکت کنند.
بیشتر
53 درصد زائران در اولین زیارت به راهیان نور بودند
به گزارش بادپا، با احتساب اختلاف دوساله اعزام رهیان نور به جنوب کشور در سال های 98 و 1397، آخرین تعداد دانش آموزان اعزامی قبل از شیوع کرونا در سال 2018 حدود 30 هزار نفر بوده است. و پس از شیوع بیماری در سال 1400، حداقل اعزام این کمپ ها در سال 1400 با تعداد 32 هزار نفر در در حالی که در سال ۱۳۹۶ نزدیک به ۷۹ هزار دانش آموز زائر راهیان نور بودند. به دلیل جذب و تعطیلی دانشگاه ها در ایام کرونا در تابستان 99 و 1400، امکان تردد از اردوهای راهیان نور وجود نداشت.
وی در خصوص تعداد دانشجویان اعزامی به راهیان نور در سال گذشته نیز گفت: سال گذشته 80 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی، 13 درصد در مقطع فوق لیسانس، 4 درصد در مقطع کارشناسی ارشد، 2 درصد در مقطع کارشناسی ارشد بوده اند. دانشکده پزشکی عمومی و یک درصد دانشجوی دکترای تخصصی بودند، 53 درصد زائران راهیان نور در اولین ویزیت، 28 درصد بار دوم، 10 درصد بار سوم و 9 درصد بیش از 3 بار در این سفر حضور داشتند. داشت همچنین 60 درصد از دانشجویانی که سال گذشته به این اردوها اعزام شدند، از اعضای جنبش دانشجویی نبودند و یا از اعضای فعال نبودند.
مدیر کل معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: یکی دیگر از تصمیمات بر اساس درخواست وزیر علوم، غنی سازی این سفرها با برنامه های دانش افزایی بود. همچنین مقرر شد اعزام راهیان نور به اردوهای فرهنگی دانش آموزی به طور کلی در اولویت قرار گیرد و فقط دانش آموزان فعال فرهنگی برای اعزام به این اردوها انتخاب نشوند تا دانش آموزان با انگیزه ای که در تشکل ها فعال نیستند، شرکت کنند. به این برنامه ارزشمند فرهنگی ارسال شود.
عقب و جلو؛ مهمترین مشکل اردوهای دانش آموزی
بادپا در مورد اسکان دانش آموزان نیز گفت: برای استفاده علاوه بر ظرفیت اردوگاه سابق ظرفیت خوابگاه های دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر و شهید چمرون اهواز در دستور کار قرار دارد و هماهنگی بیشتر در خوابگاه ها ظرفیت خوابگاه ها و دانشجویان است.
وی در خصوص دیگر تاییدات این جلسه گفت: در خصوص بررسی کارکردهای قرارگاه شهید علم الهادی با موافقت وزیر علوم علاوه بر سیاست گذاری و برنامه ریزی زائران نور در این زمینه. اردوگاه هماهنگی و مسائل مربوط به علمای اربعین حسینی، اردوهای جهادی و اردوهای زائران پیشرفت در دستور کار اردوهای منطقه ای شهید علم الهادی قرار گیرد.
بادپا مهم ترین مشکل اردوهای دانش آموزی اعم از اردوهای جهادی، راهیان نور، راهیان الشمگ و سایر اردوهای دانش آموزی را هزینه رفت و آمد دانست و گفت: بحث سفر و گرانی آن از همه مهمتر است. مشکلات در این زمینه به همین دلیل روسای دانشگاه ها، معاونان فرهنگی و تشکل های دانشجویی از وزارت راه و شهرسازی و سازمان راه آهن شکایت می کنند که اغلب در تسهیل کار کاروان های دانشجویی همکاری نمی کنند. یکی از درخواست های وزارت علوم از راه آهن این است که برای اعزام کاروان های علمی همکاری کنند که تاکنون انجام نشده است. قطار امن ترین راه برای اعزام دانشجو است و امیدواریم مسئولان راه آهن در هماهنگی هایی که انجام می شود همکاری ویژه ای با دانشگاه ها داشته باشند.