اخبار اخبار سیاسی

چه کسی از سالمندان نگهداری می‌کند

تبلیغات بنری


گروه جامعه اقتصاددانان ایران – یک درصد از سالمندان کشور نیاز به مراقبت و توجه مداوم دیگران دارند. در ایران بر اساس بازرسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در چهار سال پیش، پنج درصد از سالمندان این کشور از نظر شاخص های بهداشتی در معرض خطر بالا و در مجموع 17 تا 27 درصد از سالمندان ایرانی در معرض خطر قرار داشتند. چند سال پیش نیازمند هستند سطح مراقبت رسمی و غیررسمی

باقر لریجانی، رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، اخیراً در مورد سلامت سالمندان در ایران گفت: طبق یک مطالعه، بسیاری از سالمندان این کشور از بیماری های این گروه سنی رنج می برند. به طوری که 70 درصد افراد بالای 60 سال فشار خون بالا، 50 درصد دیابت و 60 درصد کلسترول بالا دارند. 25 درصد افرادی که از شکستگی استخوان رنج می برند در ماه اول و 50 درصد در سال اول شکستگی جان خود را از دست می دهند و بقیه برای ادامه زندگی به اطرافیان خود وابسته هستند.

از آنجایی که جمعیت شناسی یکی از شاخص های مهم توسعه پایدار و برنامه ریزی بلندمدت در هر کشوری است، باید به سالمندی جمعیت ایران و مشکلات پیش روی آن از جمله مشکلات نگهداری از سالمندان توجه شود، زیرا ایران در حال گذراندن دوران بزرگی است. تغییر می کند. تغییرات در ساختار جمعیتی آن در دهه های اخیر

بیشتر

اطلاع پیری از آنچه فکر می کنید به شما نزدیک تر است

به گفته سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهداشت و درمان کشور، بر اساس برآوردهای جمعیتی با روند کنونی، ایران در سال 1430 به یکی از قدیمی ترین کشورهای جهان تبدیل می شود و مشخص است که هر چه سن کشور بیشتر باشد، کمتر می شود. جوان می شود و دشواری مراقبت از سالمند آشکارتر می شود

مدیر دبیرخانه شورای ملی سالمندان می گوید: در یک قرن از سال 1335 تا 1435 تعداد سالمندان کشور 24 برابر می شود.

مژگون رضازاده تصریح کرد: ما بیشتر این تحولات و تغییرات را از سال 1420 به طور قابل توجهی مشاهده کرده ایم، یعنی پیش بینی می کنیم در سال 1425 ایران وارد مرحله پیری جمعیت شود و تعداد سالمندان ما افزایش چشمگیری پیدا کند و در واقع تعداد افراد افزایش یابد. سن بالای 65 سال به بالا افزایش چشمگیری خواهد داشت، تا 20 درصد جمعیت در سال 1420 و 30 درصد جمعیت ایران در سال 1430. افراد مسن باشند

این تغییرات پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی عمیقی خواهد داشت که چالش مراقبت از سالمندان نیازمند مراقبت تنها یکی از آنهاست.

آیا حقوق بستگان و سالمندان کفاف هزینه نگهداری آنها را می دهد؟

آمارهای مختلف نشان می دهد که حدود 40 تا 50 درصد از سالمندان فاقد حقوق بازنشستگی، مستمری و درآمد منظم هستند و برای مراقبت و نگهداری به اعضای خانواده و بستگان نیاز دارند.

وقتی فردی بیش از 75 سال سن دارد، قطعاً نیاز به مراقبت دارد. در کشورهای دیگر بیمه مراقبت دارند یا در دوران پیری برایشان هزینه های مراقبت پرداخت می شود اما سالمندان در ایران چنین حمایتی ندارند.

از سوی دیگر شواهد نشان می دهد سالمندانی که حقوق و درآمد ثابتی دارند باید ماهانه از 9 میلیون تومان تا بیش از 30 میلیون تومان هزینه مراقبت و مراقبت در منزل را بپردازند. جدا از هزینه های درمان و توانبخشی و البته هزینه های زندگی.

بنابراین با توجه به اینکه حقوق اکثر سالمندان کفاف هزینه های نگهداری آنها را نمی دهد، طبیعی است که باید جوانانی باشند که بتوانند از آنها مراقبت کنند یا در خدمات مراقبتی به آنها کمک کنند.

کاهش زاد و ولد، افزایش سن ازدواج و افزایش امید به زندگی، همگی عواملی هستند که ساختار سنی و جمعیت را تغییر داده اند. به گفته فرهاد نیلی، اقتصاددان، در ایران در سال 1410، دو نفر در یک خانواده باید از چهار نفر مراقبت کنند، اما از نظر مالی و زمانی توان مالی ندارند. البته در سال 1410 در کنار فشارهای مالی، زوج های ایرانی با کمبود وقت برای نگهداری از کودکان و سالمندان مواجه خواهند شد.

بنابراین مراقبت از سالمندان در این زمینه یک معضل بزرگ اقتصادی و اجتماعی است و نیازمند سیاست گذاری فوری و موثر است.

زندگی شهری، ساعات کاری طولانی و فقدان زیرساخت های حمایتی مناسب، مانند مراکز دائمی یا موقت مراقبت از سالمندان، این چالش را دو چندان می کند.

تا سال 1421 تعداد سالمندان دو برابر می شود/چه کسی از سالمندان مراقبت می کند؟

وقتی مراقبان گم می شوند!

در سرشماری حدود 15 سال پیش حدود 5 کودک از یک سالمند نگهداری می کردند در حالی که در سال های اخیر این تعداد به کمتر از دو نفر کاهش می یابد و در آینده ممکن است تعداد قابل توجهی از سالمندان از جمله افراد مجرد از هم جدا شوند. و حتی افراد مسنی که مجرد هستند در صورت بیماری یا ناتوانی از آنها مراقبت نمی کنند.

مژگان ریزوزدا، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان وی در این خصوص به خبرنگار اجتماعی «اکونومیست ایران» گفت: یکی از دغدغه های دوران سالمندی بحث نگهداری از سالمندان است چرا که تحقیقات و مطالعاتی که فقط در سال های گذشته در مورد سالمندان انجام می شد، آمد. به این نتیجه می رسد که بسیاری از سالمندان در این زمینه به این ترتیب لذت می برند. در آینده تبدیل به افراد مسن تنها می شوند و باید از این به بعد برای این موضوع فکر کرد و برنامه ریزی کرد.

کمبود یا عدم تخصیص نادرست منابع ویژه پرسنلی، کمبود پزشک، پرستار و سایر نهادهای خدماتی، کمبود دانش و مهارت نیروی انسانی از جمله مراقبین سالمندان، کاهش تعداد اعضای خانواده در نتیجه اولویت دادن به تنها یک فرزند از جمله مسائلی است که سالمندان را در آینده آسیب پذیرتر می کند.

ضرورت ساخت مراکز نگهداری از سالمندان در سایه کم رنگ شدن جمعیت جوان

اگرچه همه جامعه شناسان، روانشناسان و کارشناسان مربوطه معتقدند که سالمندان باید در خانواده نگهداری شوند، اما با توجه به کاهش نرخ زاد و ولد و افزایش سن جمعیت، نیاز به مکان های دائمی و موقتی است که بتوان سالمندان را در خود جای داد. و اگرچه این فضاها در حال حاضر به صورت محدود وجود دارد، اما برای آینده گسترش چنین مکان هایی ضروری است.

مسئولان و کارشناسان راه‌های دیگری را برای حل مشکل مراقبت از سالمندان پیشنهاد کرده‌اند که می‌توان به آموزش خودمراقبتی و کمک جمعی به سالمندان اشاره کرد. به عنوان مثال رئیس سازمان بهداشت و درمان کشور با اشاره به جمعیت 9 میلیون و 500 هزار نفری سالمندان در کشور می گوید: توانمندسازی سالمندان و جامعه پیرامون آنها در 2 بخش «آموزش سالمندان» و «مراقبت از سالمندان» است. .

سید جواد حسینی همچنین با تاکید بر در دسترس قرار دادن محیط جامعه برای سالمندان در قالب مناسب سازی اظهار داشت: می توان از پتانسیل محلات تحت عنوان “بهسازی محله” در حوزه سالمندی برای این منظور استفاده کرد. .

چالش مراقبت از سالمندان نیازمند سیاست های هوشمندانه است

اکنون بر اساس آمار و تحقیقات و با در نظر گرفتن رشد سریع جمعیت سالمندان در کشور در کنار مسائلی مانند کاهش ازدواج و کاهش تولد فرزندان و احتمال تک فرزندی ضروری است. از این پس اقدامات جدی برای کمک به سالمندان در نظر گرفته شود. دهه 60 و 50 امروز که بیش از 30 میلیون نفر از کل کشور را شامل می شود، در فهرست سالمندان قرار دارد.

ساختارهای کشور هنوز برای این حجم از سالمندان آماده نیست، ضمن اینکه باید سیاست هایی مانند حمایت از منابع بیمه مراقبت، تعیین تکلیف مراقبت از سالمندان، توسعه مراکز نگهداری موقت سالمندان، اجرای قانون سالمندان وجود داشته باشد. سن ، استفاده از فناوری و حتی هوش مصنوعی در نگهداری از سالمندان و بازنشستگی، نردبان، اختصاص بودجه برای نگهداری از سالمندان، مطالعه خودمراقبتی، اصلاح ساختار اقتصادی و اجتماعی برای تشویق به تولد. و افزایش ازدواج و فرهنگ سازی در این زمینه. در اسرع وقت توسعه یا اجرا شود.

مشکلی که خانوارهای ایرانی در نگهداری از سالمندان با آن مواجه هستند، بحرانی چندوجهی است که نیاز به همکاری همزمان دولت، خانوار و جامعه مدنی دارد. اگر این مشکلات به درستی مدیریت نشود، می تواند عواقب جبران ناپذیری برای آینده کشور داشته باشد.

دولت باید با سیاست های معقول و حمایت از خانواده ها در کاهش فشارهای اقتصادی و ارتقای فرهنگ کودکان تلاش کند. خانواده ها نیز باید با برنامه ریزی بهتر و تغییر نگرش، خود را برای چالش های آینده آماده کنند، زیرا تنها با همکاری و تلاش مشترک می توان به سمت آینده ای پایدار و امیدوار کننده حرکت کرد.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist