جواب منفی اندونزی به پیشنهاد یک میلیارد دلاری اپل
به گفته یک اقتصاددان ایرانی، آگوس گومی وانگ کارتاسمیتا، وزیر صنعت اندونزی روز چهارشنبه اعلام کرد که قوانین داخلی قطعات اپل را ملزم می کند برخی از گوشی های هوشمند یا قطعات خود را در داخل کشور تولید کند. در حالی که “AirTag” فقط یک وسیله جانبی است.
وی گفت: از اواسط روز، دولت هیچ مبنایی برای صدور گواهی قطعات بومی که اپل برای فروش دستگاه پرچمدار خود در اندونزی نیاز دارد، ندارد. قبل از صدور گواهی، اپل باید با ما مذاکره کند.
اندونزی در ماه اکتبر فروش آیفون 16 را به عنوان بخشی از استراتژی برای متقاعد کردن اپل برای سرمایه گذاری بیشتر در بزرگترین اقتصاد جنوب شرقی آسیا ممنوع کرد. تاخیر در فروش، اپل را از درآمد این بازار امیدوار کننده که حدود 280 میلیون مصرف کننده دارد و حضور رقبایی مانند سامسونگ الکترونیک محروم کرده است.
به گفته وزیر صنعت اندونزی، اپل ممکن است به دلیل عدم رعایت مداوم قوانین سرمایه گذاری داخلی جریمه شود. با این حال، این آخرین راه حل دولت خواهد بود. وی با بیان اینکه به دنبال راهها یا گزینههای دیگر خواهیم بود، افزود: دولت پیش از این پیشنهاد متقابلی را به اپل ارسال کرده است.
این تصمیم یک چرخش غیرمنتظره است زیرا ساعاتی قبل، رزا روزلانی، وزیر سرمایه گذاری اندونزی به خبرنگاران گفت که اندونزی طرح اپل برای راه اندازی کارخانه ایرتاگ را تایید کرده است. الزامات استفاده از قطعات داخلی بر عهده وزیر صنعت است.
وزیر سرمایه گذاری اندونزی گفت که اپل پیشنهاد ساخت کارخانه و شروع تولید AirTag تا اوایل سال 2026 را داده است. این دستگاه کوچک به کاربران اجازه می دهد تا کیف، حیوانات خانگی و سایر وسایل خود را ردیابی کنند. مدیران این شرکت آمریکایی در جاکارتا هستند تا در مورد پیشنهاد سرمایه گذاری با دولت اندونزی گفتگو کنند.
طبق گزارش بلومبرگ، سازندگان رقیب گوشیهای هوشمند مانند سامسونگ و شیائومی کارخانههایی را در اندونزی راهاندازی کردهاند تا این تقاضا را برآورده کنند. راه های دیگر برای افزایش استفاده از قطعات محلی شامل تامین منابع، استخدام کارگران، توسعه برنامه ها و سرمایه گذاری در آکادمی های طراحی ملی است.