اخبار اخبار تکنولوژی

امکان سرشماری برخط و لحظه‌ای با پروژه «جی‌نف» فراهم می شود

تبلیغات بنری


رضا ربانی وی در گفت و گو با اکونومیست ایران در خصوص جزئیات ارتباط پایگاه کد ملی با پایگاه کد پستی گفت: برای ارائه خدمات به شهروندان استفاده از فناوری مرجع زمینی ضروری است و این موضوع مورد بحث دستور کار سال ها دستگاه های اجرایی و دولتی

وی افزود: در این راستا یکی از مولفه های مهم ارائه خدمات به شهروندان اطلاع رسانی در مورد اماکن و خدمات مرتبط با مکان است.

وزارت ارتباطات باید سامانه ملی نشانی کشور را بر اساس مکان اجرا کند

مدیرکل جغرافیا و اطلاعات مکانی کشور افزود: نیاز به ارائه خدمات در حوزه خدمات مکان یابی، ارائه اطلاعات در مورد تمامی نقاط کشور صرف نظر از جغرافیای سیاسی و نوع کاربران (شهری و یا شهری) است. روستایی، اداری، تجاری یا مسکونی) در یک پایگاه داده جمع‌آوری می‌شوند و برای همه دستگاه‌ها و مردم به صورت آنلاین قابل دسترسی هستند تا همزمان خدمات مربوط به مکان را داشته باشند.

ربانی افزود: شرکت ملی پست از سال ۱۳۷۶ با انتشار قانون «الزام شماره ملی و کد پستی اتباع ایرانی» اقدام به جمع آوری اطلاعات موقعیت کشور کرد.

وی ادامه داد: در نهایت در سال 1393 با اضافه شدن اطلاعات مکان یابی و تعریف پروژه جدیدی با عنوان سامانه ملی آدرس دهی کشور به عنوان پروژه اولویت دار اقتصاد مقاومتی در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفت. که در نتیجه علاوه بر اطلاعات توضیحات مکان ها، اطلاعات هندسی نیز به پایگاه نمایه اضافه شد.

ادغام اطلاعات توصیفی و هندسی

مدیرکل جغرافیا و اطلاعات مکانی کشور تصریح کرد: برای یافتن هر آدرسی ۲ روش وجود دارد. یک راه استفاده از اطلاعات آدرس توصیفی مانند خیابان، خیابان، شماره پلاک، پیاده رو و جستجو بر اساس علائم نشانی فیزیکی است و روش دیگر مراجعه به فناوری های مکان و مکان در سیستم های الکترونیکی از جمله تلفن همراه است.

ربانی با بیان اینکه هم اکنون هر دو نوع داده در بانک اطلاعاتی پروژه ملی JNF جمع آوری شده است، یادآور شد: 48 میلیون و 500 هزار کد پستی 10 رقمی به مکان های شهری در پایگاه شهری JNEF اختصاص داده شده است و ژئوکدینگ در تمامی شهرهای کشور انجام شده است.

این مقام مسئول در روستاهای کشور گفت: ما تقریباً 15800000 مکان داریم که همه آنها دارای کدپستی 10 رقمی هستند.; ارتباط اطلاعات توصیفی روستا با اطلاعات هندسی از ابتدای سال جاری تصمیم گیری و در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: تیاکنون موقعیت بیش از 2000 روستای کشور جغرافیایی شده است (ژئوکدینگ آدرس روی نقشه) و پیش بینی ما این است که تا پایان شهریور ماه سال آینده پروژه ژئوکدینگ بیش از 20 خانوار روستایی به اتمام برسد.

نیاز به نقشه های توزیع شده

مدیرکل جغرافیا و اطلاعات مکانی کشور درباره مشکلات موجود در فرآیند بومی سازی اطلاعات روستایی گفت: حدود 40 هزار روستای بالای 20 خانوار در جمهوری وجود دارد که اگر محله ها و تقاطع ها را نیز به آن ها اضافه کنیم؛ در حال حاضر 100 هزار روستای روستایی بیش از 20 خانوار هستند. حدود 98500 آبادی، آبادی و تقاطع در جمهوری وجود دارد.

ربانی ادامه داد: دلیل اینکه ما در حوزه بومی سازی اطلاعات روستایی کمی کند پیش می رویم این است که نیاز به نقشه های قطعه بندی همه مناطق روستایی داریم و برای دسترسی به این نقشه ها با متولی مشورت می کنیم. و دستگاه های نقشه مانند ما سازمان نقشه برداری، توسعه مسکن انقلاب اسلامی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هستیم.

در مسیر خدمات عمومی هوشمندتر

ربانی تاکید کرد: در شهریور 1401 قانون ملی مدیریت اطلاعات و اطلاعات به تصویب مجلس رسید. بر اساس این قانون 27 پایگاه در کشور به عنوان پایگاه ملی معرفی شد که مبنای اجرای دولت الکترونیک خواهد بود.

این مسئول پست ادامه داد: اتصال این پایگاه ها به یکدیگر و استفاده از دستگاه های دیگر موجب ارائه و تکمیل خدمات الکترونیک و هوشمند دولتی می شود و یکی از الزامات تحقق این هدف، اتصال شماره ملی به کد پستی است. .

امکان سرشماری آنلاین و لحظه ای با پروژه

ربانی با یادآوری اتمام چنین کاری در سازمان ثبت احوال کشور، تصریح کرد: در این سازمان علاوه بر مشخصات ثبت نام اتباع ایرانی، کد خاصی به نام شماره ملی برای هر فرد در نظر گرفته شده است.

وی افزود: همچنین برای هر نقطه از کشور یک کد پستی 10 رقمی داریم. بنابراین می توان در آینده نزدیک از اتصال شماره ملی و کد پستی تحول جدیدی را در سامانه های اطلاعاتی کشور برای ارتقای خدمات الکترونیک دولت مشاهده کرد.

استاندارد سازی آدرس ها در پروژه GNF

وی با اشاره به اینکه شهروندانی که هنگام دریافت خدمات به دستگاه ها دسترسی دارند باید آدرس و کد پستی 10 رقمی خود را اعلام کنند، افزود: از سوی دیگر سرویس دهنده نیز باید بتواند آدرس و کدپستی را تایید کند. اعلامیه که خدمات مبتنی بر مکان GNAF (GNAF Database National Address Geocoded) این امکان را فراهم کرده است.

ربانی استانداردسازی آدرس ها را مهم ترین موضوع در JIF عنوان کرد و گفت: عملاً هیچ آدرس استانداردی در کشور وجود ندارد، زیرا هر فرد یا سازمانی با توجه به سلیقه، دانش و توانایی خود آدرسی را ارائه یا ثبت می کند. این آدرس ها باید منحصر به فرد و استاندارد باشند که JNF این مشکل را نیز حل می کند.

سرشماری در حال حاضر توسط پروژه JNF در حال تکمیل است

ربانی تصریح کرد: یکی از زیرساخت های مهم ثبت نام های سرشماری پایگاه، آدرس استاندارد و محل طرح GNF است و با اتصال داده های هندسی و توصیفی می توان ادعا کرد که در هر لحظه به آمار سرشماری آنلاین دسترسی داریم.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist