اخبار اخبار فرهنگی

زنان از نگاه حضرت زهرا(س) می‌توانند محور تحولات اجتماعی باشند

تبلیغات بنری


حجت الاسلام محمد باقر فولادان وی به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) به خبرنگار آموزش و پرورش مجله توژال گفت: حضرت زهرا (سلام الله علیها) الگوی زنان است؛ حضرت زهرا (سلام الله علیها) الگوی زنان است. مدلی که دو دیدگاه تحریف شده نسبت به زنان را رد می کند. در نگاه متحجرانه، زن موجودی ضعیف تلقی می شود و در نگاه لیبرال دموکراسی غربی، موجودی غافل و سرکش معرفی می شود، اما بانو زهرا (سلام الله علیها) زن را عفیف، پاکدامن و مخلص معرفی می کند. و با کمالات وجودی. شخصیتی که می تواند محور تحولات اجتماعی باشد.

وی افزود: حضرت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) تنها محور هستی است و خداوند متعال از ایشان تمجید و ستایش کرده است. رسول خدا (ص) او را ام ابیها و مبدأ مکتب و طریقت او شناخت.

دو پسر افزودند: امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) همسر ایشان است و حضرت زهرا (سلام الله علیها) او را در راه ملکوت یار و راهنما می دانستند و ائمه پیامبر (ص) سلام الله علیه) او را نیز در نظر بگیرید. مرکز استیناف و بازداشتگاه در جاده الهدی; امام زمان (علیه السلام) نیز دختر پیامبر را الگوی خود قرار دادند. این در حالی است که امام زمان لنگر زمین و آسمان و صاحب زمان است. می گویند: دختر رسول خدا، فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) برای من الگو است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، الزهرا (سلام الله علیها) جزئی از بدن رسول خدا (صلی الله علیه و آله) است. همان گونه که رسول خدا(ص) در قرآن کریم به عنوان الگوی آرمانی معرفی شده است، الزهرا(س) نیز می تواند الگوی جامع باشد. نه تنها در زندگی شخصی و رفتار شخصی، بلکه در رفتار اجتماعی، کنش ها و واکنش هایی که به یاد می آورد. این رفتارها در طول تاریخ الگویی برای همه بشریت به ویژه جامعه اسلامی خواهد بود.

مسئول فرهنگی حرم مطهر مسجد جمکران افزود: حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) رفیق است; این نمونه کامل یک بانوی صادق و خوب است. انسان صادق کسی است که گفتار و رفتارش کاملاً با هم هماهنگ باشد. امروز می‌توانیم الزهرا (سلام الله علیها) را الگوی همه مردم در همه حرکات، کردار، رفتار، گفتار و حتی افکار باشیم.

وی افزود: اگر به رابطه حضرت زهرا (سلام الله علیها) با خداوند متعال در مسیر بندگی و تسلیم در برابر وظایف الهی بنگریم، این مهمترین ویژگی عملی است که می توانیم در زندگی ایشان ارائه کنیم. مظاهر حکومت فاطمیه را می توان در حوزه های ارتباط با خدا، زندگی خانوادگی و زندگی اجتماعی بررسی کرد.

از نظر حضرت زهرا (سلام الله علیها) زن می تواند محور تحولات اجتماعی باشد
محمد باقر فولادان; کارشناس مذهبی

دو پسر افزودند: الزهرا (سلام الله علیها) نمونه بی نظیری در زندگی خانوادگی ایشان بود. رفتار آنان با پدر بزرگوارشان پیامبر(ص) با همسر امیرالمومنین(ع) با فرزندان و حتی نحوه تربیت آنان، الگوی بی نظیری برای جامعه بشری است. انجام تکالیف منزل، برخورد با همسایه و دوستان، همگی از مصادیق سیره عملی حضرت زهرا (سلام الله علیها) است و حتی الگویی از حکومت داری اجتماعی از آن ها می توان فهمید.

وی درباره زندگی اجتماعی دختر رسول خدا(ص) گفت: حضرت زهرا (سلام الله علیها) با توجه به شرایط و شرایط زمان بهترین گزینه ها را انتخاب می کرد. مواضع انقلابی و تلاش خستگی ناپذیر او در عرصه سیاست، تنویر افکار عمومی و تحمل سختی ها در انجام فرائض الهی، الزهرا (سلام الله علیها) را به الگوی پیشگام در عرصه جامعه تبدیل کرد.

ولدان از خطبه فدکیه به عنوان الگوی حکومت فاطمی و زندگی جامعه اسلامی یاد کرد و گفت: این خطبه با محوریت توحید، پایه های یک جامعه انسانی سالم اسلامی را فراهم می کند. حضرت زهرا (سلام الله علیها) در این خطبه، عقاید صحیح را به عنوان اصول مطرح کردند و مردم را به ایستادگی و پایبندی به این اعتقادات دعوت کردند که اگر این اعتقادات صحیح در جامعه حاکم شود، حکومت پیشرفته حاصل می شود.

وی افزود: الزهرا (سلام الله علیها) در خطبه ای فدکیه، عقاید صحیح را مطرح کرد، از انحرافات اجتماعی هشدار داد و نمونه هایی از انحرافات جامعه را در آن روز ذکر کرد. آنها هشدار می دهند که اگر جامعه در مسیر درست خود حرکت نکند، رو به زوال خواهد بود.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist