چرا رژیم صهیونیستی برای مقابله با موشکها و پهپادها نیازمند حمایت بینالمللی است؟
به گزارش پایگاه اینترنتی «توژال»، سامانههای پدافند هوایی رژیم صهیونیستی از نخستین لحظات هجوم به الاقصی که توسط مقاومت در نوار غزه در 7 اکتبر 2023 انجام شد، در دفع موشکها و پهپادها ناکام ماندند.
به گزارش پایگاه خبری المیادین، با تشدید تجاوزات رژیم صهیونیستی و افزایش حملات محور مقاومت به این رژیم و پایگاه های آن، مراحل مختلف جنگ غزه نشان داد که سامانه پدافند هوایی رژیم صهیونیستی در … سطوح مختلف آن قادر است از رژیم صهیونیستی در برابر هدف قرار دادن جبهه مقاومت محافظت کامل کند.
سامانههای دفاعی رژیم صهیونیستی در مدت یک سال قادر به مقابله با حملات موشکی نبودند و حتی در مقابله با انواع خاصی از موشکهای مافوق صوت و حملات پهپادی از لبنان، یمن، عراق و ایران ناکام ماندند. عملیاتی که توسط ایران علیه رژیم اشغالگر در آوریل و اکتبر 2024 انجام شد.
بنابراین، ناکامی سامانههای پدافندی رژیم صهیونیستی در مقابله با موشکها و پهپادهای ایرانی و نبود موشکهای رهگیر به تعداد کافی در سرزمینهای اشغالی نشان میدهد که این سامانه نیازمند کمکهای آمریکا در حوزه دفاع هوایی و پوشش است. . هزینه های بالای سیستم های رهگیری و ما از این کشور کمک می خواهیم
گنبد آهنین با وجود هزینه های زیاد بارها شکست خورده است
رژیم صهیونیستی از سپر دفاعی چندلایه برای دفع حملات موشکی علیه خود استفاده می کند و مجموعه آن شامل چندین سامانه با ابعاد مختلف است که مهمترین آنها گنبد آهنین، فلاخان داوود و سامانه پیکان است که مبالغ هنگفتی را به رژیم صهیونیستی تحمیل می کند. بودجه رژیم علاوه بر این، تعداد موشک های رهگیر ارتش رژیم صهیونیستی در نتیجه استفاده مکرر از آنها کاهش یافت.
شرکت Rayton که متخصص در زمینه سامانههای دفاعی است و در تولید سامانه گنبد آهنین با شرکت صهیونیستی رافائل شریک است، از مزایای این سامانه دفاع هوایی برای دفع موشکهای کوتاهبرد و گلولههای توپخانه خبر داد. برد آن به 70 کیلومتر می رسد. این سامانه متشکل از پرتابگرهایی است که از رادار برای شناسایی موشک های کوتاه برد استفاده می کنند. هر رگبار شامل 3 یا 4 پرتابه، 20 موشک “تثبیت” و یک رادار برای کنترل مسیر موشک است.
به گفته شرکت آمریکایی ریتون، اگرچه ارتش اسرائیل به دلیل محرمانه بودن از اظهار نظر در مورد تعداد گودال های گنبد آهنین مستقر در حال حاضر خودداری کرد، اما در سال 2021، رژیم صهیونیستی 10 گودال آتش را در سرتاسر فلسطین پخش کرد و هرکدام از آنها ایجاد شد که می توانستند از آن دفاع کنند. حفاظت از مساحت 155 کیلومتر مربع.
اگرچه هزینه کل ساخت، نگهداری، توسعه و استقرار گنبد آهنین مشخص نیست، اما سایت های آمریکایی نشان می دهند که میلیاردها دلار هزینه خواهد داشت.
در این زمینه، مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی مستقر در واشنگتن هزینه تولید یک گلوله آتشین کامل را حدود 100 میلیون دلار برآورد می کند، در حالی که هزینه هر موشک رهگیر حدود 50000 دلار است.
بر اساس گزارش سرویس تحقیقات کنگره آمریکا، واشنگتن، بزرگترین حامی تل آویو، حدود 10 میلیارد دلار به سامانه های دفاع موشکی این رژیم صهیونیستی اختصاص داده است که حدود 3 میلیارد دلار آن برای گنبد آهنین است.
حدود یک سال پس از آغاز عملیات نظامی طوفان الاقصی، ارتش اشغالگر مدعی شد که حدود 9000 موشک شلیک شده از چند جبهه به سمت سرزمینهای اشغالی را با استفاده از «گنبد آهنین» رهگیری کرده است، در حالی که سامانههای دفاعی رژیم صهیونیستی موفق به رهگیری در حدود 900 فروند موشک شدند. 2000 موشک این بدان معناست که هزینه موشک های رهگیر بدون هزینه عملیاتی سامانه بالغ بر 450 میلیون دلار است.
سامانه فلاخان داود هر موشک یک میلیون دلار قیمت دارد!
لایه میانی در سامانه دفاع موشکی رژیم صهیونیستی، سامانه فلاخان داود است که با تهدیدات موشک های بالستیک میان برد و کوتاه برد و پهپادهای پرتاب شده از فاصله 100 تا 200 کیلومتری مقابله می کند.
این سامانه از موشک های رهگیر «Stanner» و «SkyCeptor» استفاده می کند که با تکیه بر فناوری اصابت مستقیم اهداف متخاصم را نابود می کند. ارتش رژیم صهیونیستی از سال 2017 با همکاری رافال و ریتون از این سامانه استفاده می کند.
وب سایت عبری Ynet گزارش داد که مقاومت فلسطین رژیم اشغالگر را در ماه می 2023 مجبور کرد برای اولین بار از سامانه فلاخان دیوید علیه موشک هایی که به سمت تل آویو شلیک کرد استفاده کند.
محمد منصور، نویسنده و محقق در امور نظامی به المیادین گفت: فعال کردن سامانه پرهزینه «فلاخان داود» را میتوان اعتراف رژیم صهیونیستی به گستردگی مشکلات سامانه «گنبد آهنین» دانست.
«پیشگام» پدافند هوایی رژیم صهیونیستی قادر به رهگیری موشک پرتاب شده از یمن نیست.
رژیم صهیونیستی همچنین دارای سامانه دفاع موشکی پیشرفته (Arrow) متشکل از Arrow 2 و Arrow 3 است. سازندگان سامانه پدافند هوایی می گویند که این سامانه می تواند موشک های پرتاب شده از فاصله 2400 کیلومتری را رهگیری کند و قادر به انجام این کار در بالای جو زمین است. رژیم صهیونیستی آن را کشتی دفاع هوایی می نامد.
سامانه Arrow-3 برای رهگیری و نابودی تهدیدات دوربرد مدرن، به ویژه آنهایی که سلاح های کشتار جمعی حمل می کنند، طراحی شده است. بر اساس تعریف منتشر شده توسط سایت صنایع فضایی صهیونیستی، این سامانه به طور کلی موشک های حامل گروهی از کلاهک ها را در یک منطقه وسیع شناسایی، ردیابی، رهگیری و منهدم می کند. به گفته مدیر عامل شرکت صنایع هوافضای اسرائیل، هزینه هر موشک رهگیر Arrow-3 بیش از 3 میلیون دلار است.
این سامانه دفاعی علیرغم تمام مزایایی که داشت، در رهگیری موشک بالستیک مافوق صوت پرتاب شده از یمن در سپتامبر 2024 در نبرد الاقصی ناموفق بود. موشکی که بیش از دو هزار کیلومتر را طی کرد و اولین موشکی بود که از زمان تأسیس رژیم صهیونیستی در سال 1948 به آن اصابت کرد.
پدافند هوایی اسرائیل برای اولین بار از سامانه Arrow برای رهگیری موشک زمین به زمین که در اکتبر 2023 از دریای سرخ پرتاب شد، استفاده کرد.
در آنچه که تحلیلگران آن را «بهانه ای زشت تر از گناه» توصیف کردند، ارتش اسرائیل اعتراف کرد که سامانه های دفاعی آن تلاش کردند موشکی را که از یمن پرتاب شده بود، رهگیری کنند، اما شکست خوردند. موردی که حکایت از شکاف های جدی در سیستم دفاعی رژیم صهیونیستی دارد و پرسش های اساسی را در مورد کارایی و توانایی آن در مقابله با موشک های پرتاب شده از جبهه های پشتیبانی و مقاومت در برابر غزه ایجاد می کند، اگر چندین موشک و پهپاد از چند جبهه پرتاب می شد، چه می شد؟ اتفاق بیفتد؟
سامانه تاد چه چیزی به دفاع از رژیم صهیونیستی خواهد افزود؟
پس از عملیات «وادصادق 1 و 2» که ایران در 23 فروردین و اول مهرماه علیه رژیم اشغالگر انجام داد، ضعف پدافند هوایی این رژیم در رهگیری موشکها و پهپادهای ایرانی آشکار شد. این ضعف در حالی رخ داد که رژیم صهیونیستی برای حفاظت از موجودیت خود از سوی دیگر کشورها از جمله اردن، انگلیس، فرانسه و ایالات متحده آمریکا، برجستهترین متحد این رژیم، حمایت میشد.
ایران در جریان عملیات صادق 2 حدود 170 موشک بالستیک شلیک کرد و چندین پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد. در خصوص عملیات ایران و پرتاب موشک و پهپاد از کشورهای محور مقاومت به سمت این رژیم، گزارشهای غربی حاکی از آن است که تلآویو درخواست گستردهای را برای دریافت مهمات و تسلیحات اضافی برای جبران کمبود موجود به دولت آمریکا ارائه کرده است. به گزارش سایت انگلیسی میدل ایست آی، از بارزترین این تسلیحات می توان به موشک های رهگیر متعلق به سامانه دفاع موشکی فلاخان داود اشاره کرد.
از این رو، ایالات متحده آمریکا اخیراً از استقرار سامانه پدافند هوایی تاد در سرزمین های اشغالی خبر داده است که برای رهگیری موشک های بالستیک دوربرد طراحی شده است. سامانه تاد متشکل از 3 بخش راداری، یک واحد کنترل و چندین پرتابگر موشک حاوی 48 موشک است. فعال سازی این سامانه به 100 سرباز نیاز دارد، یعنی ارتش آمریکا برای حفظ امنیت رژیم صهیونیستی مداخله مستقیم و نظامی می کند.
قابل ذکر است که هزینه گلوله آتشین یک میلیارد دلار است و ذخیره مجدد آن نیم ساعت زمان می برد و هزینه موشک رهگیر حداقل 2.6 میلیون دلار است و لاکهید مارتین سالانه تنها ده ها موشک تولید می کند، بنابراین وجود دارد. مشکل تامین
از 7 اکتبر 2023، ایالات متحده حداقل 17.9 میلیارد دلار برای حمایت از اسرائیل، علاوه بر تقویت دفاع اسرائیل، که به گفته آسوشیتدپرس، شامل محموله های بمب های هدایت شونده، موشک ها و یک سیستم دفاع هوایی است، ارائه کرده است. .
اما ایالات متحده که نگران تمام شدن موشک های رهگیر است، چگونه می تواند از رژیم صهیونیستی که به نوبه خود با کمبود قریب الوقوع موشک های رهگیر مواجه است، حمایت کند؟ به ویژه پس از گزارش روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» مبنی بر اینکه پنتاگون با کمبود برخی از انواع موشک های پدافند هوایی مواجه است که این موضوع پرسش هایی را درباره آمادگی این کشور برای مداخله در خاورمیانه در حمایت از رژیم صهیونیستی ایجاد می کند.