غولپیکرترین دوربین نجومی جهان
به گزارش مجله توژال؛ برای این دوربین غول پیکر که گفته می شود 3 تن وزن دارد، یک ماموریت بلندپروازانه برای یک فرآیند اکتشافی و تحقیقاتی ده ساله بی سابقه در نظر گرفته شده است.
قطعات مورد نیاز برای مونتاژ دوربین جدید رصدخانه Vera C-Rubin که علاوه بر این دوربین بزرگ شامل یک تلسکوپ زمینی نیز می شود، توسط چندین وسیله نقلیه به قله Cerro Pachón در منطقه ای مشرف به صحرای آتاکاما منتقل شد. واقع در 565 کیلومتری شمال سانتیاگو.
استوارت کوردر، مدیر ارشد علوم AVOR و معاون مدیر NOIRLab، گفت: «همه تجهیزات لازم اکنون در بالا هستند، و ما امیدواریم که در اواخر امسال شاهد تکمیل نصب آن باشیم. تلسکوپ را روشن می کنیم.
به گزارش وب سایت این مرکز، رصدخانه روبین از یک سیستم پیچیده و یکپارچه مجهز به تلسکوپ زمینی با میدان دید وسیع تا هشت متر و سیستم پردازش خودکار داده تشکیل شده است.
بنابراین؛ این رصدخانه همچنین به بزرگترین دوربین نجومی غول پیکر جهان برای تکمیل و ارتقاء مأموریت نجوم نور مرئی مجهز خواهد شد.
این تلسکوپ قرار است هر شب حدود 20 ترابایت داده تولید کند و اکتشاف ده ساله آن یک پایگاه داده نجومی 15 پتابایتی را فراهم می کند.
هدف از این اکتشاف، درک ماهیت انرژی و ماده تاریک در جهان است که تاکنون تنها بخش کوچکی از آن شناخته شده است.
بررسی احتمال برخورد زمین با سیارک ها، ستاره ها و سیارات نزدیک به خورشید از دیگر اهداف این پروژه است.
مدیر ارشد علمی دانشگاه AU میگوید: «این لحظه واقعاً الهامبخش است که میتوان گفت ما تازه شروع کردهایم». “ما در شرف آغاز پروژه ای ده ساله هستیم که امیدواریم به سوالاتی در مورد … زمان شکل گیری و تکامل جهان … و اینکه چگونه در آینده به این کار ادامه خواهد داد پاسخ دهد.”
او افزود که نتایج این اکتشافات ممکن است خیلی فراتر از آنچه در حال حاضر می دانیم نباشد، اما به ما کمک می کند تا درک خود را از جهان بهبود بخشیده و کامل کنیم.
انجمن دانشگاه آورا کنسرسیومی متشکل از 47 موسسه آمریکایی و سه موسسه بین المللی وابسته دیگر است که داده ها را از رصدخانه های نجومی برای بنیاد ملی علوم و ناسا استخراج می کند.
علاوه بر این، این کنسرسیوم NOIRLab را اداره می کند که قرار است رصدخانه Vera C-Rubin در صحرای شمال شیلی را مدیریت کند.
به لطف آسمان صاف صحرای آتاکاما، که به عنوان خشک ترین بیابان روی زمین شناخته می شود، شیلی میزبان عمده سرمایه گذاری های جهان در نجوم است.