اطلاعیه سازمان ملی استاندارد ایران درمورد ماکارونی/مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده
به گزارش مجله توژال؛ بر اساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استانداردهای صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد ایران، محصولاتی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیطی مناسب برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس است.
باسیلوس سرئوس یک باکتری گرم مثبت، هوازی، مقاوم به گرما و هاگ است که سموم موجود در غذاهای پخته شده می تواند باعث مسمومیت غذایی با علائم اسهال و استفراغ شود. هاگ این باکتری ها با گرم شدن مکرر غذا زنده می ماند و تکثیر می شود. بنابراین توصیه خواهد بودبعد از پخت، باقیمانده غذا را حداکثر یک ساعت در یخچال قرار دهید، همچنین نمایش می دهد خواهد بود غذاهای پخته شده را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید.
شایان ذکر است که امکان رشد باکتری باسیلوس سرئوس در محصول ماکارونی خام وجود ندارد.
با توجه به اجباری بودن محصولات ماکارونی، توصیه می شود در خرید و مصرف این دسته از محصولات به تاریخ تولید و انقضا روی برچسب محصولات توجه شود و از خرید محصولاتی که فاقد آرم ده رقمی ملی استاندارد هستند خودداری شود. از محصولاتی که حاوی بسته بندی نیستند باید اجتناب شود.
همچنین توصیه می شود کد ده رقمی زیر نشان استاندارد جهت تایید اصالت و اصالت مجوز نشان ملی استاندارد ایران به سامانه پیامکی 10001517 ارسال و یا از طریق سامانه 1517 یا درگاه سازمان به نشانی https اعلام شود. ://www.inso.gov.ir تا اقدامات لازم انجام شود.