اخبار اخبار تکنولوژی

دستیابی این کشور به فناوری اکتشاف در عمق ۲۰۰۰ متری دریا

تبلیغات بنری



به گزارش مجله توژال؛ مرتضی توکلی ماهیت فعالیت های دریایی را مستلزم تحقیق و سنجش شاخص های مختلف در دریا دانست و گفت: انجام تحقیقات دریایی در دریاهای جنوب و شمال کشور بسیار پرهزینه است و پژوهشکده با توجه به رسالت خود از طریق اجرا برنامه هایی در زمینه تحقیقات، فناوری، آموزش و ترویج علوم دریایی، سیاست های تحقیقاتی و خدمات علمی به نیازهای ملی و بین المللی در زمینه اقیانوس شناسی و علوم جوی پاسخ می دهد.

رئیس پژوهشکده ملی تحقیقات علوم اقیانوسی و جوی افزود: این پژوهشکده بنا به پیام خود به عنوان یک حوزه علمی توسعه دریایی تلاش کرده است تا حد توان از محورهایی که افق دریا را روشن می کند بهره برداری کند. برنامه

توکلی گفت: توسعه دریا و اقتصاد دریایی یک موضوع فرابخشی است و نهادهای مختلفی در اجرای آن مشارکت دارند. اگر 10 تا 20 درصد از توان نهادهای ذیربط برای پیشبرد برنامه‌های توسعه دریامحور در قالب یک گروه مشترک و متحد در نظر گرفته شود، دستیابی و رسیدن به نتایج ملموس آسان‌تر خواهد بود.

وی در ادامه تصریح کرد: آنچه می تواند خلأ اساسی در این حوزه محسوب شود، نبود سازمان جامع اقیانوس ها و دریاها است که بتواند به یکپارچگی سیاست ها، جلوگیری از تکراری شدن و اهداف برنامه محور مشترک کمک کند. همانطور که مقام معظم رهبری تاکید کردند، بخش اقتصاد دریایی دو برابر اقتصاد زمینی ظرفیت رشد اقتصادی دارد.

توکلی معتقد است که هزینه حمل و نقل دریایی بسیار ارزانتر از باربری زمینی است. کشاورزی دریایی و غذاهای دریایی می تواند امنیت غذایی ما را تضمین کند و در حوزه انرژی نیز در اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد و در حوزه های دارویی و گردشگری کمک زیادی کند.

رئیس پژوهشکده ملی اقیانوسی و جوی به مدیریت فرابخشی و پیشروی در توسعه دریامحور اشاره کرد و در ادامه بر ضرورت ساماندهی و حکمرانی فرابخشی تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه 5800 کیلومتر مرز دریایی داریم چگونه است گردشگری دریایی مهم است و اولویت آن چیست؟ جزایر خوبی در خلیج عربی وجود دارد که برخی از آنها بخشی از دارایی های ژئوپلیتیکی کشور محسوب می شوند و اهمیت ملی آنها تنها از طریق گردشگری دریایی قابل برجسته و نشان دادن است. در حوزه میراث زیر آب، تمدنی غنی در سراف، بوشهر، بندرعباس و… داریم.

تخصیص اعتبارات مالی کافی برای ماموریت های تحقیقاتی ضروری است

توکلی به نقل از موسسه ملی تحقیقات اقیانوسی و جوی گفت: موسسه ملی تحقیقات اقیانوسی و جوی بودجه زیادی دریافت می کند. بنابراین قدرت مانور سازمانی وجود ندارد و به سختی می توان توجیه کرد که نهادهای مسئول هزینه های پژوهشی مربوط به مأموریت پژوهشگاه را دریافت می کنند و صرف هزینه های جاری به عنوان بودجه در نظر گرفته می شود.

وی توانمندی های این مرکز تحقیقاتی را بالا توصیف کرد و افزود: در ابتدای سال جاری در عمق 2120 متری پیمایش انجام دادیم، زیرا تنها 14 کشور جهان این قابلیت را دارند، زیرا ما بسیار حیاتی است دستگاه مورد نیاز کشور را ساخت و در مورد آن تجربه و دانش کسب کرد.

رئیس مؤسسه ملی تحقیقات اقیانوسی و جوی گفت: این مرکز تحقیقاتی می تواند بر اساس درخواست سایر نهادها توانمندی های خود را ارائه و توسعه دهد. امکان کمک گرفتن از کارشناسان پژوهشگاه و خارج از پژوهشکده برای کار بر اساس کار گروهی و کمک به ظرفیت سازی وجود دارد. همچنین در زمینه رباتیک زیر آب (ROV) می توانیم کارهای مهمی انجام دهیم اما نیاز به حمایت داریم.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist