اخبار اخبار اقتصادی

آینده نامشخص بازار مسکن تا فروردین 1404

تبلیغات بنری


آینده مبهم بازار مسکن تا فروردین 1404 ق

به گزارش مجله توژال؛ پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و انتخاب دونالد ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، موجی از انتظارات متفاوت در رابطه با آینده بازارهای مالی ایران به وجود آمد.

برخی از تحلیلگران مسکن انتظار داشتند که بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید با توجه به سیاست های قبلی وی در فاصله سال های 2016 تا 2020، رویدادی خطرناک برای بازار مسکن ایران باشد. خروج ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک وقوع تحولات قیمتی در بازار مسکن در آن بازه زمانی یکی از محورهایی است که این گروه از کارشناسان نگرانی‌های خود را نسبت به آینده بازار مطرح کردند.

گروهی دیگر با دیدگاهی خوشبینانه معتقدند که این امر به دلیل فضای تجاری دوستانه است ترامپ تمایل او برای آغاز مذاکرات حتی با مخالفان نشان دهنده فرصت خوبی برای بازار مسکن است. طبیعتا این گروه از تحلیلگران وقوع این اتفاق و تزریق نقدینگی به بازار مسکن را منوط به تمایل طرف ایرانی برای از سرگیری مذاکرات ارزیابی کردند.

وی برای بررسی این موضوع گفت وگویی با امیر بلتن کارشناس حوزه مسکن و شهرسازی انجام داده که در ادامه می خوانید.

انتظارات تورمی افزایش خواهد یافت

شاهزاده بلتون وی در خصوص رکود کنونی معاملات مسکن و آینده بازار در سایه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید گفت: در سال های 1397 و 1398 به دلیل تصمیمات ترامپ به عنوان رئیس جمهور شاهد تغییرات قیمت و رشد قیمت مسکن بودیم. از ایالات متحده آمریکا و همچنین مسئله خروج از برجام اکنون بسیاری از مردم درباره تکرار تجربه گذشته سوال دارند و البته در این مورد نگران آینده سرمایه خود هستند.

وی ادامه داد: به نظر من در این مرحله دیگر مانند گذشته شاهد شتاب قیمت نخواهیم بود و دلیل این امر کمبود است. نقدینگی در مرحله قبل، با توجه به اتفاقات مربوط به برجام، مبالغ هنگفتی از سوی برخی صاحبان صنایع به بازار مسکن تزریق شد و نقدینگی قابل توجهی در این بخش ایجاد شد. بنابراین با انتظارات تورمی ناشی از حضور ترامپ، شاهد رشد قیمت ها در بازار اجاره و مسکن بوده ایم.

بلتن افزود: بدون شک در سه ماه آخر سال و همزمان با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، انتظارات تورمی افزایش خواهد یافت. پولی که به صورت غیرنقدی در دست مردم است، شاید بخش مسکن منتقل خواهد شد و از این نظر امکان ایجاد تورم نسبی وجود دارد. اما من شخصا افزایش قیمت مسکن را تا اردیبهشت 1404 هجری قمری محتمل نمی دانم.

ترامپ

نقش مهم دولت در نجات بازار مسکن

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر رکود تورمی در حوزه مسکن وجود دارد و این وضعیت از ابتدای سال جاری تا امروز بر بازار مسکن حاکم بوده است.

کارشناس بازار مسکن راه های خروج از بازار رکود اقتصادی وی با اشاره به احتمال موفقیت تیم جدید وزارت راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: همه از تبعات وخیم ادامه این وضعیت آگاه هستیم و البته مسئولان نیز به دلیل نگرانی های جدی نسبت به آینده بازار دارند. ادامه رکود در بازار مردم انتظارات درستی از دولت برای بهبود این وضعیت و تغییر شرایط بازار دارند.

بلتن تاکید کرد: حجم معاملات در بازار به شدت کاهش یافت و در ماه‌های گذشته شاهد معاملات خرید و فروش گسترده‌ای نبودیم. کاهش قدرت خرید مردم، گرانی زندگی و افزایش چشمگیر قیمت مسکن از دلایل بارز این کاهش است. معاملات مسکن در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: اکنون انتظار می رود دولت چهاردهم با برنامه ریزی دقیق و اصولی در جهت رفع این چالش های بزرگ گام بردارد. دولت باید از انبوه سازان حمایت کند و کمک های مالی بدهد امکانات رفاهی مناسب برای برخی از شرکت های تخصصی برای تزریق نقدینگی به بازار. البته موفقیت در این مسیر منوط به شرایط و جزئیات پیش نویس قانون بودجه 1404 است.

مشاور املاک

بعید می دانم بازار از رکود خارج شود

این تحلیلگر حوزه مسکن افزود: با توجه به انتظارات تورمی ناشی از بازگشت ترامپ و کاهش احتمالی قیمت نفت، بعید به نظر می رسد که بودجه لازم برای دستیابی به هدف مورد نظر در حوزه مسکن تامین شود. بنابراین در این صورت ایجاد رونق در بحث معاملات و خروج بازار از رکود تورمی حتی در سال آینده را منطقی نمی دانم. مگر اینکه اتفاقات خاصی در عرصه سیاست و برخی مسائل مانند توافق در قوانین رخ دهد گروه ویژه اقدام مالی بگذارید شرایط خوب پیش برود تا شاهد اتفاقات مثبت در بازار مسکن باشیم.

بلتون در پایان افزود: اگر روابط ایران و… آمریکا اگر شرایط در سال آینده بهتر شود و مذاکراتی بین سران دو کشور انجام شود، می‌توان به پمپاژ نقدینگی به بازار مسکن امیدوار بود، اما احتمال این اتفاق کم است. تامین اعتبارات لازم برای بخش مسکن با باز بودن شرایط اقتصادی مرتبط است و در این موضوع شکی نیست.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist