اخبار اخبار فرهنگی

۶ ماهِ پرحادثه‌ تلویزیون

تبلیغات بنری


به گزارش مجله توژال، سال 1403 در نیمه اول سال پر خبر بود. سالی که با شهادت رئیس جمهور و برگزاری انتخابات زودهنگام همراه بود، رسانه ملی در کنار سایر بخش ها شاهد اتفاقات بسیاری بود و البته مثل همیشه با حواشی مواجه شد. اتفاقاتی که گاه مثبت بود، به پررنگ شدن برخی برنامه ها انجامید و گاهی جرقه های منفی و انتقادی را برانگیخت.

بازگشت عروسک ها و ورزشکاران

سال 1403 با بازگشت دو برند قدیمی به تلویزیون آغاز شد. ایرج طهماسب برنامه «پارتی» را که در دو فصل اول در نمایش خانگی پخش می شد به شبکه نسیم منتقل کرد و پس از ادغام آن با عروسک های سریال «کلاه قرمزی» برنامه جدید « مهمانی”. از سوی دیگر مسابقه «مرد آهنی» پس از هفت سال غیبت به روی آنتن بازگشت. در حالی که این بار علیرام نورای مسئولیت اجرای آن را بر عهده گرفت.

اژدهای شایع سال نو

«هفت سر اژدها» سریالی پرمخاطب سیاسی است که در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان بر خلاف عرف رایج، شاید بتوان آن را پرمخاطب ترین سریال شش ماهه اول سال نامید. این سریال با اشارات فراوان به مفاسد سیاسی در 15 سال اخیر و پارودی های برخی از چهره های سیاسی و اقتصادی و البته با خشونت فراوان تولید شد و نظر بسیاری را به خود جلب کرد.

در عین حال کیفیت ساخت سریال «هفت سر اژدها» انتقادهای زیادی را متوجه تلویزیون و ابوالقاسم طالبی تهیه کننده آن کرد.

سانحه غیرمنتظره هلیکوپتر

در اواخر اردیبهشت 1403 هجری شمسی با تصادف هلیکوپتر حامل رئیس جمهور و وزیر امور خارجه، ناگهان آزمون مهمی برای تلویزیون پیش آمد. بلافاصله برنامه منظم بسیاری از شبکه ها قطع شد و پیگیری این خبر که آن روزها به یکی از مهم ترین اخبار جهان تبدیل شده بود به عنوان اصلی ترین کار تلویزیون در دستور کار قرار گرفت.

در آن روز آتشین شبکه های مختلف رسانه ملی ساعت ها به پخش ویژه برنامه پرداختند و از دور و نزدیک محل حادثه گزارش و مصاحبه گرفتند و در نهایت صبح روز بعد از حادثه خبر شهادت را اعلام کردند. متعاقباً، عملکرد تلویزیون که تا حد زیادی جریان رسانه‌ای را به خود اختصاص داد، توسط اکثر متخصصان رسانه مورد ارزیابی مثبت قرار گرفت. با این حال، انتقاداتی نیز در چند موضوع مطرح شد که البته دست سید وسیمه برای بیشتر آنها برای تصمیم گیری مستقل باز نبود.

ماجرای انتخابات زودهنگام

با توجه به شرایطی که کشور به تدریج از شهادت آیت الله رئیسی در سانحه هلی کوپتر فاصله می گرفت، تلویزیون وظیفه داشت خود را برای یک انتخابات موفق آماده کند. بسیاری از برنامه های انتخاباتی ویژه و دشوار پخش شد و فرصت تبلیغاتی بسیار خوبی به نامزدها ارائه شد تا بر رأی مردم در جهت خود تأثیر بگذارند.

در این ایام، برگزاری میزگردهای انتخاباتی – به ویژه میزگرد چالش های فرهنگی، مناظره های شبکه خبر و همچنین مناظره های نامزدهای دور دوم که 15 سال بعد برگزار شد – توجه بسیاری را در داخل و خارج از کشور به خود جلب کرد. خارج از کشور

این گفتگوها خوراک خوبی برای فضای مجازی و رسانه ها شد و انتخابات را پر رنگ تر کرد. در این میان گفتگوی سخت شهاب اسفندیاری با نماینده مسعود مزکیان در یکی از میزگردهای زنده تلویزیونی حواشی و واکنش سایر برنامه های انتخاباتی را ربود و البته حضور محمدجواد ظریف در برنامه سیاست خارجی مسعود مزکیان نیز قابل توجه بود. .

کمدی شکست خورده

بعد از ایام نوروز و رمضان که دو برند معتبر تلویزیونی شامل «زیرخاکی 4» و «ظهر خ 5» پخش شد، تلویزیون تا 5 ماه آینده با خلاء کمدی های باکیفیت مواجه شد. البته بخش زیادی از این ایام به دلیل مصادف شدن با ماه های محرم و صفر و همچنین شهادت رئیس جمهور بدون پخش سریال های طنز سپری شد. «دربندون» و «پشت پرده» پخش شد که هیچ کدام رضایت مخاطبان را جلب نکرد.

در اتفاقی نادر سریال «بدیل» تنها پس از سه قسمت از روی آنتن رفت و با انتقادات فراوانی که فصل چهارم «الزرخاکی» و فصل پنجم «نون خا» به آن وارد شد، شبکه ملی رسانه هنوز با روزهای اوج کمدی فاصله دارد.

پرونده «سرزمین مادری» بسته شد.

در نیمه اول سال، سریال «سرزمین کهن» یازده سال پس از پخش قسمت اول، سرانجام به پایان رسید. با وجود ممنوعیت یک دهه، این عمل هنوز تازه و شگفت انگیز بود و گذشت زمان نه تنها نتوانست جادوی آن را از بین ببرد، بلکه بیشتر آشکار شد که این عمل در مقایسه با رقبای روی آنتن چقدر خوب است.

همزمان پخش شبانه فصل سوم این سریال در ایام محرم با واکنش هایی همراه بود؛ چرا که برخی معتقدند پخش های هفتگی مانند فصل اول و دوم عدالت بیشتری را نسبت به «سرزمین مادری» برقرار می کند و با پخش شبانه تعداد بینندگان کاهش می یابد. از سوی دیگر برخی این پخش شبانه را به دلیل نبود سریال های نمایشی با کیفیت در تلویزیون می دانستند.

وعده برگرداندن چهره ها

در حالی که تلویزیون به اندازه دهه 90 از حضور ستارگان سینما بهره نمی برد، در نیمه اول سال 1403 وعده هایی مبنی بر بازگشت چهره های شناخته شده و عزیز سینما و نمایش خانگی داده شد که همچنان انتظار می رود. در نیمه دوم سال محقق شود. از جمله این آثار می توان به سریال پایتخت با حضور محسن تنابنده، احمد مهرانفر و بهرام افشاری و سریالی به کارگردانی مهران مدیری اشاره کرد. راستی این روزها صحبت از احتمال پخش قسمت های باقیمانده مسابقه «دورهمی» به گوش می رسد که البته به نظر می رسد بر اساس شکایت دو سال پیش سیده وسیما از تهیه کننده دورهمی باشد.

ضمن اینکه چندی پیش رونمایی از قرارداد اسپانسری در بورس خبر بازگشت رسمی جناب خان بدون خندوان را به همراه داشت تا تلویزیون در نیم فصل به حضور پر ستاره تری امیدوار باشد. سال

پخش و اخبار رویدادهای ورزشی

در شش ماهه اول سال، سه رویداد مهم ورزشی یورو 2024، المپیک 2024 و پارالمپیک 2024 از شبکه یک سیما پخش شد و بقیه شبکه ها به جز سه شبکه و شبکه ورزش سیما را تحت تاثیر قرار داد. در این میان اتفاقات جالبی در پخش زنده این مسابقات رخ داد. از جمله روایت رسانه ملی از ورزشکاران پناهنده ایرانی، جنجال بر سر صدای روی آنتن هادی عامل و همچنین حذف میثاقیان و احمدی به عنوان محورهای اصلی برنامه های ورزشی مهم.

رسانه ملی با پوشش گسترده این اتفاقات، منشأ بسیاری از اخبار مرتبط بود، از جمله درخواست مبینه نعمت زاده برای پذیرش بدون کنکور دانشگاه که در شبکه های اجتماعی بسیار مورد توجه قرار گرفت.

در این میان حضور خداد عزیزی به عنوان مهمان ویژه برنامه یورو و برخی اقدامات و اظهارنظرهای وی که با واکنش های بسیاری همراه بود، انتقادات بسیاری را به همراه داشت. چهره فوتبالی که پس از یک برخورد عجیب در برنامه خانگی به حواشی بیشتری دامن زد.

از سوی دیگر باید تاکید کرد که تلویزیون شاهد پدیده جدیدی در پخش بازی های المپیک یعنی گزارش های احساسی رسول مهربانی بود. شور و شوق او برای پخش مسابقات طاقت فرسا تکواندو در بازی های المپیک، همراه با صدای درشت و اشعار عجیب و غریب او، به زودی او را به یک پدیده تبدیل کرد.

مجموعه «موسی علیه السلام» و «سلمان الفارسی».

در سال 1403 هجری شمسی ساخت سریال ویژه صدا و سیما با جدیت بیشتری دنبال شد و بر همین اساس رئیس سازمان صدا و سیما به سراغ صحنه های دو سریال ویژه «سلمان فارسی» و «حضرت» رفت. موسی (علیه السلام)». وی از نزدیک در آخرین تحولات و پیشرفت تولید این دو گروه شرکت کرد و از روند تولید ابراز خرسندی کرد.

سید محمود رضوی تهیه کننده سریال حضرت موسی (علیه السلام) در حاشیه این بازدید گفت: از آنجایی که سریال حضرت موسی (علیه السلام) بر اساس استانداردهای جهانی تولید می شود، مسلم است که خواهد داشت. جایگاه ویژه خود را بازار خصوصی. امسال نسخه آزمایشی این مجموعه را در جشنواره فیلم فجر رونمایی می کنیم و پس از آن باید به فکر بازاریابی باشیم.

تبلیغات بنری