اخبار اخبار تکنولوژی

۱۶ آذر یکی از نمادهای مردم‌سالاری در جمهوری اسلامی است

تبلیغات بنری


به گزارش گروه علمی «توژال» وابسته به وزارت علوم. وحید شلشی وی در نشست دبیران شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های کشور امروز (چهارشنبه) در تالار شهید مفتح این وزارتخانه گفت: حوزه فرهنگی و اجتماعی ثمره انقلاب اسلامی به‌ویژه است. تشکیل معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها مختص ایران و برآمده از تاریخ انقلاب است.

وی به تعبیر شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: دانشگاه مؤذن جامعه است اگر مؤذن در خواب بماند جامعه می خوابد و این وظیفه ای است که دانشگاه و حوزه فرهنگی و اجتماعی باید انجام دهد. رو به جلو

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ها نهاد جدیدی نیست. چندین دهه از تأسیس آن می گذرد و تلاش های فراوان و نمونه کارهایی در این مجلس صورت گرفته است. در این دهه ها افراد بزرگی از دانشگاه ها ظهور کردند که بخش فرهنگی و اجتماعی در آنها نقش مؤثری ایفا کردند.

وی بیان کرد: تحولات فرهنگی در جهان بسیار سریع است، بنابراین باید علاوه بر تقویت نقاط قوت، به چالش ها نیز توجه کرد و با توجه به تغییرات در آنها تجدید نظر کرد.

16. آذر یکی از نمادهای دموکراسی در جمهوری اسلامی است

جامعه دانشگاهی در برنامه های فرهنگی دانشگاه شرکت نمی کند

شالشی در بخشی دیگر از سخنان خود افزود: سهم ما در زندگی فرهنگی و سبک زندگی دانش آموزان در دو دهه گذشته کاهش یافته است. عوامل مختلفی در این امر دخیل بودند. اکنون داده ها نشان می دهد که بخش بزرگی از جامعه دانشجویی با توجه به اینکه جامعه دانشجویی یکی از گروه های هدف است، همکاران اداری و علمی ما نیز با قانون سایر رشته ها مطابقت دارند که علاوه بر اینکه گروه هدف ما هستند، باید همچنین از قدرت آنها استفاده کنید. مثلاً اگر اساتید دانشگاه به کمک سیاست های فرهنگی و اجتماعی نظام نیایند، در دانشگاه به موفقیت نخواهیم رسید.

وی افزود: جامعه دانشگاهی اولویت ما است و به نظر می رسد برخی از آنها در برنامه های ما حضور ندارند و باید در این زمینه تدبیری بیندیشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به برخی چالش ها از جمله نیروی انسانی، بودجه، فضاهای فرهنگی، ضوابط و مقررات اشاره کرد و گفت: کار فرهنگی فرد خاصی می خواهد و همکار در این زمینه باید عشق و ذوق فرهنگی داشته باشد. کار و توانایی تعامل با جوانان.

شالشی افزود: متنی کلیدی که می توان از آن به عنوان سند اولیه یاد کرد; بیانیه گام دوم انقلاب است تا بتوانیم در آنجا پاسخ راهبردی برای چالش ها پیدا کنیم. نکته اصلی در متن این بیانیه، موضوع «امید» است. بخش بزرگی از جامعه دانشجویی ما به آینده خوشبین نیستند و این به دانشگاه هم کشیده می شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: نکته اساسی دیگری در متن بیانیه گام دوم انقلاب و یکی از مهمترین سرمایه های ما وجود دارد که مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره کردند و آن این است: نیروی جوان» که باید همراه آن باشد و امید است که انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: بعد از آموزش و پرورش که سرمایه اصلی ایران دانشگاه است هر چقدر بتوانیم این گنج های نهفته را بیاوریم قطعا موفق خواهیم بود.

شالشی با اشاره به نزدیک شدن به 25 آذر و روز دانشجو گفت: 25 آذر از نظر شجره نامه ای روز مهمی است و در این روز جامعه دانشگاهی به ظلم «نه» بزرگ گفت. این رویداد یکی از نمادهای دموکراتیک و دموکراتیک جمهوری اسلامی است که دانشجویان می توانند نظرات و دیدگاه های خود را مستقیماً با مقام دوم کشور و بالاترین مقام اجرایی کشور بیان کنند.

16. آذر یکی از نمادهای دموکراسی در جمهوری اسلامی است

انتقادات دانش آموزان را بشنویم

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این دیدار گفت: در تقویم کشور عناوین و مناسبت های مختلفی از دو جنبه «حادثه و تاریخ» وجود دارد. و «پیام و نماد» و هدف در آن قرار می گیرد و اجماع 16 آذر «روز دانش آموز» از جمله مناسبت هایی است که از هر دو سو قابل مشاهده است.

حجت الاسلام سید مهدی ساداتی نژادوی بیان کرد: از 25 آذر 1332 تاکنون روز دانشجو به عنوان نماد و جنبش دانشجویی برای جامعه ایران تلقی شده است.

وی افزود: دانشگاه در جمهوری اسلامی ایران و جنبش دانشجویی قبل و بعد از انقلاب شاهد فراز و نشیب هایی بود و بسیاری از اقدامات و جنبه های مثبت و تاثیرگذار در آن ریشه دوانید.

حجت الاسلام ساداتی نژاد به نقل قول شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: ایشان تعبیر بسیار زیبایی داشتند که «دانشجو را مؤذن جامعه» می دانستند. دانش‌آموزان بخشی از روشنفکران جامعه هستند و روشنفکران زنگ خطر برای جامعه هستند. بنابراین انتظاری که از یک فرد فرهیخته و فرهیخته داریم بسیار مهم است.

وی خاطرنشان کرد: به عنوان والدین اگر قرار است دانش آموز «معلم» باشد، باید مناره او را بسازیم و امکاناتی برای او فراهم کنیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت علوم با بیان اینکه باید فضایی برای روایت و بیان مطالبات دانشجویان فراهم کنیم، تصریح کرد: باید انتقادات آنان را بشنویم و فضایی ایجاد کنیم که دانشجویان بتوانند انتقادات خود را بیان کنند. او پیشنهاد کرد که چنین مناسبتی برای ما توانایی و فرصتی است تا بتوانیم این توانایی را مدیریت کنیم.

حجت الاسلام ساداتی نژاد ابراز امیدواری کرد با همکاری دبیران شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های کشور بتوانیم جریان فرهنگی را در دانشگاه ها هدایت کنیم.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist