اخبار اخبار فرهنگی

گفت‌وگوی ایسنا با معاون سیاسی صداوسیما درباره اخبار آتش‌سوزی امریکا

تبلیغات بنری


حسن عابدینی – معاون سیاسی سازمان سیما – در گفت و گو با اکونومیست ایران گفت: در خصوص آتش سوزی های اخیر در کالیفرنیا، ابتدا این مورد مانند هر آتش سوزی دیگری بود که در تابستان یا زمستان در کشورهای مختلف و جنگل ها رخ می دهد. که ممکن است ناشی از بی تفاوتی عمومی یا خشکسالی و بسیاری مسائل دیگر باشد.

دلایلی که چرا آتش سوزی های کالیفرنیا ارزش خبری دارند

وی که دارای دکترای سیاست عمومی است و سال ها در بخش های خبری رادیو و تلویزیون به عنوان گزارشگر، مجری-کارشناس و … کار کرده است، نکاتی را در مورد اهمیت اخبار آتش سوزی در کالیفرنیا برشمرد و توضیح داد. آن را در وهله اول قرار دهید از اخبار جهان دود: یکی از این موارد حجم زیاد آتش بود. چند هکتار جنگلی که در اثر آتش سوزی از بین می رود به تنهایی توانایی پوشش دادن سطح وسیعی را ندارد اما آتش سوزی در کالیفرنیا تنها در جنگل رخ نداده بلکه به شهرها و شهرک ها نیز سرایت کرده است. هزاران خانه و ویلا در آتش سوخت و چون این منطقه دارای آب و هوای مطبوع و منظره ای به دریا است، شخصیت های مشهور، هنرمندان و سیاستمداران ویلاهای رویایی در آنجا داشتند که صدها هزار دلار و برخی میلیون ها هزینه در بر داشت. دلار وارد شد و همه این وجوه برابر با مصالح و وسایل مورد استفاده در ویلاها بود که سوخت و از بین رفت.

این مدرس دانشگاه یکی دیگر از دلایل اهمیت اخبار آتش سوزی در کالیفرنیا را در ارتباط با چهره های معروف صاحب این ویلاها و در همین زمینه بیان کرد: همین نکته باعث شده بسیاری از مردم اخبار آتش سوزی در کالیفرنیا را دنبال کنند. .

گفتگوی اقتصاددان ایرانی با معاون سیاسی صداوسیما درباره خبر آتش سوزی در آمریکا

گنجاندن مسائل سیاسی در آتش سوزی در کالیفرنیا

رئیس سابق خبرگزاری صداوسیما مناظره های سیاسی را یکی از دلایل مهم خبر آتش سوزی در کالیفرنیا خواند و گفت: نمی توان به سرعت در مورد صحت بحث های سیاسی مطرح شده قضاوت کرد؛ اینکه آیا این آتش سوزی ها نتیجه سیاسی بوده است. گفته می شود که در ایالت کالیفرنیا به دلیل هویت تاریخی، مردم بیشتر به دموکرات ها رای می دهند و اکنون که دولت جمهوری خواه در قدرت است، ممکن است این یک عمل باشد. عمدا در این زمینه

وی با اشاره به اینکه ایالت کالیفرنیا در ظاهر قدرت بزرگی است که باید بتواند با این بلایا مقابله کند، در عین حال گفت: می بینیم که در این زمینه دست بسته عمل کرده و نتوانسته جلوی پیشرفت را بگیرد. این آتش سوزی و این ناکارآمدی اساس خبر است.

آتش سوزی در کالیفرنیا را با آتش سوزی در غزه مقایسه کنید

عابدینی یکی از نکات مهم بحث در فضای مجازی را مقایسه این آتش سوزی با آتش غزه دانست و گفت: گفته می شود میزان این آتش سوزی به اندازه آتش غزه است. اما غزه در 14 ماه به این وضعیت رسید و در کالیفرنیا حدود چهار روز بود! ضرر مالی غزه حدود 40 میلیارد است و کمی متفاوت است، اما این رقم در کالیفرنیا 120 تا 150 میلیارد دلار تخمین زده می شود.

چرا ماجرای آتش‌سوزی کالیفرنیا در اخبار جهان مطرح است؟

معاون سیاسی صداوسیما همچنین یکی از مهمترین نکات اخبار آتش نشانی کالیفرنیا را موضوع تجهیزات آتش نشانی به اوکراین دانست و گفت: چرا باید در چنین شرایطی تجهیزات آتش نشانی به اوکراین ارسال شود؟ و این موضوع را مدیریت نادرست مراجع سیاسی می دانند، این خبر از موضوعات دیگر هم هست. این موضوعات در محافل خبری جهان در حال همگرایی هستند، اما دلیل بازتاب گسترده آن در رسانه های جهان این است که یک رویداد پرمخاطب با ارزش خبری زیاد است. بنابراین اکنون می بینیم که از چه تعداد دوربین برای ضبط صحنه های آتش سوزی استفاده می شود و تصاویر آنها پخش می شود.

عابدینی سوءمدیریت در آمریکا را یکی از مهم ترین موضوعات مورد بحث رسانه ها خواند و گفت: می گویند آمریکا برای نابودی خود نیازی به بمب اتمی نداشت و فقط یک کبریت چنین مشکلی را برای این کشور ایجاد کرد.

رسانه های غربی استاندارد دوگانه ای دارند

این کارشناس رسانه ای از تلاش رسانه های آمریکایی برای جلوگیری از انتشار اخبار جعلی در اخبار آتش سوزی، ضمن اشاره به دوگانگی آنها در رابطه با حوادث مشابه گفت: به نظر می رسد وقتی یک بلای طبیعی رخ می دهد، گروهی با انتشار تصاویر جعلی و اخبار جعلی نگرانی عمومی را افزایش می دهد. متأسفانه در برخی کشورها شاهد این هستیم که رسانه ها بدون تحقیق و تفحص، هر اطلاعاتی را که به دست آورده اند به سرعت پخش می کنند و مسئولیت اجتماعی را رعایت نمی کنند. در رابطه با این آتش سوزی نیز می بینیم که علیرغم سکونت در همان منطقه، چهره ها و شخصیت های معروف به ندرت از مدیریت اشتباه انتقاد می کنند. اگرچه تقریباً همه می دانند که سوء مدیریت وجود دارد، اکثر آنها سعی می کنند آرامش خود را حفظ کنند.

عابدینی در عین حال به نکته دیگری نیز اشاره کرد: «قطعاً ماجرا به شکل دیگری است و آن این است که اینها هستند که بیشتر از کشورهای دیگر کنایه می زنند و نمک بر زخم مردم می ریزند. بحران طبیعی که به آمریکا گرایش دارد. مردم ایران سابقه روانی دارند، اگر خدای ناکرده در ایران این اتفاق نیفتد دست به اخبار جعلی و دروغ و طعنه می زنند که از آمریکا و انگلیس یا رژیم صهیونیستی گرفته شده است و این یک بحث روانی است که مربوط می شود. به هر حادثه ای از سوی مقامات، اتباع کشورهای دیگر را مورد حمله قرار دادند و از آن برای ایجاد بحران اجتماعی استفاده کردند. اما اگر این موضوع در شبکه های فارسی زبان تحلیل شود، می بینید که می خواهند این اتفاق را توجیه کنند و آن را یک عمل کاملا طبیعی نشان دهند. اگرچه در کشورهای دیگر این اتفاق نیفتاده است، اما در برخی موارد نشان دهنده استاندارد دوگانه برای رویدادهای مشابه است. در مسائل دیگر هم همینطور است، می بینید که در یک کشور فردی را تروریست معرفی می کنند اما هنوز از لیست تروریست ها خارج نشده و با او بیعت می کنند. همین امر در مورد حقوق بشر و حقوق زنان نیز صدق می کند. انتخابات در کشوری برگزار نمی شود، اما با آن رابطه راهبردی برقرار می کنند، ارتباطی با کشوری که انتخابات برگزار می کند، ندارند. همه اینها نشان دهنده استانداردهای دوگانه ای است که غربی ها نسبت به سایر کشورها دارند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist