کارنامه وزارت اقتصاد دولت سیزدهم ارائه میشود
به گزارش سایت توژال، طی سه سال گذشته وزارت اقتصاد در دولت سیزدهم در حوزه های مختلفی از جمله تلاش برای کاهش نرخ تورم، رفع ناهماهنگی های اقتصادی، قابل پیش بینی سازی اقتصاد، جلوگیری از فرار مالیاتی و… مبارزه با پولشویی افزایش سرمایه گذاری و ایجاد بستر دولت الکترونیک
در همین راستا سند مرکز عملیات یکپارچه معماری و امنیت فناوری اطلاعات در وزارت امور اقتصادی و دارایی امروز رونمایی شد.
در این مراسم سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد با اشاره به ضرورت حرکت به سمت اقتصاد هوشمند و دیجیتال گفت: این موضوع مستلزم تطبیق هدف با ساختار سازمانی خودمان است و باید حاکمیت و استفاده از فناوری اطلاعات را بدهیم. به شرح زیر است: ارکان دستاوردها در جهت پیشرفت اقتصاد و دولت، هوشمند و دیجیتال است، زیرا بدون گذر از این سه جنبه، کار به پایان نمی رسد. این تلاش ها تکمیل کننده سیستمی است که در معرض خطرات سایبری قرار دارد در سال 1402 هجری شمسی بسیاری از ادارات دولتی کشور تحت تأثیر این موضوع قرار گرفتند، اما امروزه جوانان در حوزه فناوری اطلاعات و امنیت آن بسیار قوی شده اند. انشاءالله در آینده نویدهایی برای حرکت های آتی داده خواهد شد.
سید خاندوزی نیز در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگاران گفت: در روزهای آینده فهرستی از وضعیت حوزه های مختلف وابسته به وزارت اقتصاد اعم از خزانه داری، دارایی، مالیاتی، سرمایه گذاری داخلی و خارجی ارائه می شود. ، گمرک و خصوصی سازی. و سایر بخش ها به تفصیل تهیه و به مردم ارائه خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره عملکرد دولت سیزدهم در حوزه بهره وری گفت: عمده اتفاقات در حوزه بهره وری از سال 1402 ثابت بوده است اما در زمینه فروش اموال مازاد به ویژه بانک ها که این قانون از سال 94 اجرایی شده است، رویه هایی در این زمینه وجود دارد و آخرین آمار منتشر شده در این زمینه حاکی از فروش 95 هزار میلیارد تومانی اموال مازاد به بانک های کشور است.
وی افزود: 58 هزار میلیارد تومان از این عملکرد متعلق به دولت سیزدهم و مابقی مربوط به عملکرد دولت های گذشته است.
وزیر اقتصاد در پاسخ به سوالی درباره عملکرد دولت سیزدهم به ویژه وزارت اقتصاد و دارایی در حوزه کارگروه اقدام مالی گفت: رویکرد حاکمیتی دولت و وزارت اقتصاد و دارایی. کارها در این زمینه برای این بود که کشور در این عرصه موثر ظاهر شود و اگر عقب نشینی کنیم هیچ منفعتی برای مردم ایران نخواهد داشت.
خاندوزی تاکید کرد: در حوزه مبارزه با پولشویی و جرایم سازمان یافته هم همین طور است زمانی که دولت سیزدهم کار خود را آغاز کرد، حدود 40 مرکز پولشویی در همه شرکت های بیمه، بانک ها و بورس های کشور وجود داشت. بیش از 500 واحد مبارزه با پولشویی و جرایم سازمان یافته فعال در کشور.
تلاش برای حرکت اقتصاد به سمت بهره وری و عدالت
وی همچنین در این مراسم به حوزه فناوری اطلاعات در وزارت اقتصاد اشاره کرد و افزود: در سه سال دولت 13 تلاش شده تا این رویکرد بیش از سایر امور دنبال شود. البته گاهی پیگیری امور مربوط به فناوری اطلاعات به نوعی کار تزئینی تلقی می شود، اما جنبه دیگری که در دستور کار ما در وزارت اقتصاد و اهداف ما در اقتصاد قرار دارد، حرکت اقتصاد به سمت کارایی و اثربخشی است. انصاف، البته این دیدگاه صرفاً خلاصه ای از اهداف اقتصادی ماست.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: در نظام فعلی و موجود، مدیریت اقتصاد بدون استراتژی کاملاً مناسب در حوزه فناوری اطلاعات، حاکمیت داده ها و مسائلی از این دست محقق نمی شود، یعنی فرعی محسوب نمی شوند. و تصنعی، به عنوان مثال، در زمینه مالیات منطقه ای، باید صلاحیت نشان دهیم تا بتوانیم دقیق ترین میزان درآمدهای مالیاتی و فرار مالیاتی را تعیین کنیم. اکنون بدون تکیه بر این ابزارها که باید به حکمت ساختار نظارتی و تفکر مالیاتی ما در سطح استان تبدیل شود، نمی توانیم به این هدف برسیم.
سیستم مودیان جایگزین مدل سیستم مالیاتی سنتی می شود
خاندوزی ادامه داد: سیستم مودیان و پایانههای فروشگاهی تغییر بزرگی نسبت به نگاه قبلی است که میخواهیم همه رویدادها و گزارشها و همچنین حساب را ثبت و ضبط کنیم که در واقع آفت مدل سنتی است. که نه تنها این وقایع را در سیستم دولتی ثبت می کنیم، بلکه تشخیص را به صورت کاملاً سیستماتیک انجام می دهیم و هیچ ورودی نامناسبی به داده ها و سیستم های IT موجود نمی پذیریم. برای ما، این چرخش با هدف کارآمدتر کردن سیستم ها، هدف عدالت، تشخیص صحیح و دقیق و کاهش فساد است. این مثال را می توان به همه حوزه های اقتصادی تعمیم داد.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه تلاش قبلی ما طی سه سال گذشته ثبت وقایع در سامانه ها بوده و بقیه کارها به صورت دستی انجام می شود، تصریح کرد: انتظار از دولت چهاردهم در نوع و مدل مالیات های استانی مربوط به مالیات هاست. , سیستم های پرداخت خزانه داری، شما تشریفات گمرکی دارید و همه اینها، این است که به وقایع رخ داده نگاه کنید، انگار چوبی در سفر امدادی است. یعنی در ادامه این مسیر می توانیم موفق باشیم و اگر خدای ناکرده این مسیر متوقف شود تا نظام اقتصادی مبتنی بر فناوری اطلاعات نوسازی شود و بخواهیم به مدل های مالیاتی منطقه ای که وجود داشت برگردیم. پیش از این، آسیب های زیادی به کشور وارد می شود.
ارجاع 4.5 میلیون پرونده مالیات بر ارزش افزوده
وی با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم حدود پنج میلیون پرونده مربوط به ارزش افزوده سال های گذشته در کشور در انتظار شناسایی بود، تصریح کرد: امروز این رقم به کمتر از 400 هزار تا 500 هزار رسیده است که مربوط به دانه های درشت هستند که باید با نگرانی و شدت بیشتری با آن برخورد می شد. ادامه این مسیر و اتفاقاتی مانند درگاه ملی صدور مجوز، سامانه مودیان، ایستگاه های انبار، شناسایی متخلفان اقتصادی و مرکز اطلاعات مالی برای دولت آینده باید در اولویت قرار گیرد.
وزیر اقتصاد در ادامه خطاب به همکاران خود در وزارت اقتصاد بر پنج محور برای روزهای باقی مانده تاکید کرد و گفت: ابتدا انتظار می رود استقرار سامانه جدید گمرکی در گمرک ایران که اکنون در برخی گمرکات آغاز شده است. دفاتر، با سرعت بسیار بیشتری در دستور کار قرار خواهند گرفت تا بتوانیم این سیستم را در تابستان 1403 100% ایجاد کنیم که برکات بسیاری را برای کشور به همراه دارد.
وی افزود: مورد دوم مربوط به صورت های مالی بخش خصوصی است. در بخش دولتی شفافیت در صورت های مالی رخ داده است که باید در قلب سیستم جم در بخش خصوصی نیز وجود داشته باشد و به گونه ای عمل کند که نهاد مالیاتی فقط ورودی های داده های مالی در سامانه جم را از روی سیستم جم بسازد. در سال مالی آینده بتوانیم در حوزه شرکت های دولتی با هدف تحقق حداکثری عدالت و حداقل فساد اقدام کنیم.
وی سومین محور را مربوط به ساماندهی اموال تملکی عنوان کرد و افزود: در هفته های آینده باید بتوانیم سامانه جامعی را در تمامی انبارهای 31 کشور کشور در قالب ثبت و ثبت آنلاین داشته باشیم، هرچند کار نسبتاً خوب پیشرفت کرده است چهارم پرداخت غرامت بیمه است. در زمینه صدور بیمه نامه با توجه به اطلاعات عمومی مندرج در بیمه مرکزی وضعیت خوبی داریم، اما تلاش برای پرداخت مطالبات بیمه ای آغاز شده است و مسئولیت تسریع در این امر را در روزهای باقی مانده به عهده دارند تا در سال جاری مورد استفاده قرار گیرد، پس این سیستم موثر را چه در شاخص های کارایی بیمه و چه در زمینه پیشگیری از تخلفات و اختلافات رایج در برخی شرکت های بیمه رایج داشته باشیم.
خاندوزی محور پنجم را تسهیلات عدم حضور شبکه بانکی دانست و گفت: در این راستا اتفاقات خوبی در گذشته رخ داده و باید تلاش شود تا امسال این موضوع تکمیل شود تا مردم بیشتر از این شیرینی بهره مند شوند. طعم تسهیل فرآیند دریافت وام بانکی را تماشا کنید.
وی در پایان تاکید کرد: این نقاط محورهایی هستند که بر روی آنها میزان پیشرفت پروژه ها به حدی است که با تلاش مضاعف به زودی در ماه های آینده شاهد ثمره این تلاش ها خواهیم بود.
khabarfarsi به نقل از توژال