چند درصد اشتغال کشور در دست اتباع خارجی است؟
به گزارش توژال، بر اساس ماده 120 قانون کار، اتباع خارجی نمی توانند در ایران کار کنند مگر اینکه ویزای ورود با حقوق کاری مشخص داشته باشند و طبق قوانین و مقررات مربوطه مجوز کار گرفته باشند.
کارفرمایانی که اتباع خارجی غیرمجاز را استخدام کنند به ازای هر روز کار غیرمجاز به ازای هر کارگر خارجی پنج برابر حداقل مزد روزانه جریمه خواهند شد که در صورت تکرار تخلف دو برابر خواهد شد. بر اساس بند (ج) ماده (11) قانون تنظیم بخشی از درآمدهای دولت، کارفرمایی که به طور غیرقانونی کارگران خارجی را به کار گیرد و یا به غیر از موارد مندرج در پروانه کار مشغول به کار شود، به ازای هر روز پنج برابر حداقل مزد جریمه خواهد شد. از کار او هست
بر اساس اعلام مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار، فهرست مشاغل بر اساس نیاز استان ها در اختیار کارفرمایان قرار می گیرد تا در صورت عدم امکان استخدام نیروی کار ایرانی، اتباع خارجی بتوانند از آنها استفاده کنید.بر اساس مصوبه شورای عالی کار که حداقل دستمزد روزانه 238872 هزار تومان تعیین شد، میزان جریمه هر روز کار غیرمجاز اتباع خارجی 5 برابر حداقل مزد روزانه معادل یک میلیون و 144 هزار و 364 تومان خواهد بود. در صورت امتناع کارفرمایان از پرداخت جریمه مقرر در این بند تعقیب کیفری به استناد ماده (181) قانون کار انجام میشود.
در همین راستا علی باقری – مدیرکل اشتغال خارجی وزارت کار به تازگی وی کمتر از 5 درصد اشتغال کشور را در اختیار اتباع و کارگران بیگانه اعلام کرد و گفت: در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مدیریت اشتغال اتباع بیگانه در کشور را بر عهده داریم و اولویت اول ساماندهی نیروی کار مجاز است و به موازات آن نظارت بر نیروی کار غیرمجاز و برخورد با آنها در دستور کار قرار دارد.
وی تاکید کرد: به کارگیری و جذب نیروی کار ایرانی در اولویت است، اما با توجه به شرایط بازار کار، پیدایش مشاغل جدید، از بین رفتن برخی مشاغل سنتی و شرایط جدید کاری که در بین جوانان در بسیاری از رشته های سخت و دشوار حاکم شده است. مشاغل سنتی با کمبود کارگر مواجه هستیم و کارگران خارجی به عنوان مکمل بازار کار مطرح شدند.
مدیرکل اشتغال خارجی وزارت کار با اشاره به نیازهای اساسی کارفرمایان در مشاغل ساختمانی، صنعت، کشاورزی و سایر مشاغل، افزود: علیرغم فرصت های شغلی اعلام شده در سامانه های کاریابی، اغلب توسط کارگران خانگی در روز تکمیل نمی شود. زمان در شرایط اعلام شده، برای این منظور فهرستی از مشاغل بر اساس نیاز استان ها به کارفرمایان ارائه می شود تا در صورت عدم امکان استخدام نیروی کار ایرانی، اتباع خارجی را به کار گیرند. کاربر.
باقری بر لزوم قانونی شدن کارفرمایان و استفاده قانونی از کارگران خارجی تاکید کرد و درباره صدور مجوز برای کارگران خارجی گفت: صدور مجوز در این زمینه مشروط به اطلس شغلی برای اتباع خارجی است و در زمینه های خاص و برای مشاغل خاص مجوز صادر شده است و این موارد است. مجوزهای سالیانه یا حتی کمتر از یکسال تایید شده است، از نظر آماری جای نگرانی نیست زیرا مجوزهای کاری که در شرایط سخت توسط نیروهای خارجی در اختیار دارند کمتر از 5 درصد نیروی کار در کشور است.
در حال حاضر کمتر از 5 درصد اشتغال کشور در اختیار اتباع خارجی است و کارگران خارجی سالانه و حتی کمتر از یک سال مجوز دارند.
پیش از این اداره کل اشتغال اتباع بیگانه وزارت کار اعلام کرده بود اتباعی که ورود و حضور آنها در کشور قانونی بوده و به عنوان پناهنده در کشور شناخته شده اند و یا در برنامه های آموزشی وزارت کشور مدارک هویتی اخذ کرده اند و می باشند. شاغل هستند و کارفرمایان ایرانی در مناطق و مشاغل از خدمات آنها استفاده می کنند، مجوز لازم است و مجوز کار موقت صادر شده است.
ماده 11 قانون تنظیم بخشی از درآمدهای دولت شامل 3 بند است، وزارت کار موظف است درآمد حاصل از صدور و تمدید پروانه کار را برای اتباع خارجی بر اساس تعرفه دریافت کند و مأمورین خدماتی نمایندگی های سیاسی خارجی شاغل در نمایندگی های مربوطه نیز مشروط به پرداخت وجوه مذکور از سوی هیات وزیران معاف هستند.
بر اساس بند ج، به منظور جلوگیری از حضور کارگران خارجی غیرمجاز در بازار کار کشور، وزارت کار مکلف است برای کارفرمایانی که اتباع خارجی را بدون پروانه کار به کار میگیرند، جریمه نقدی معادل پنج برابر حداقل مزد روزانه اعمال کند. به ازای هر روز کاری غیرمجاز برای هر کارگر خارجی و در صورت تکرار تخلف، جریمه دو برابر خواهد شد.
کارشناسان معتقدند موضوع تنظیم و بکارگیری اتباع بیگانه موضوعی خارج از اختیارات و وظایف وزارت کار است و باید با هماهنگی و تعامل با نهادهای مختلف از جمله وزارت کشور، سازمان ملی مهاجرت، امنیت، سازمان ملی مهاجرت و امنیت کشور پیگیری شود. و مجری قانون. آژانس ها و سایر آژانس ها
به گزارش توژال، بر اساس قانون کار، اتباع خارجی که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه کار در کشور را ندارند و در صورت داشتن کار، کارفرما مجرم شناخته می شود جریمه