چند درصد از وسایل نقلیه حمل بار فرسودهاند؟
آقای محمد حسین سیف سادات در گفتگو با کارشناس اقتصادی ایران. وی به تاریخچه تشکیل اتحادیه سازمان های حمل و نقل کالا برای شهرداری های کشور اشاره کرد و گفت: فرآیند تشکیل اتحادیه با ابلاغ اساسنامه توسط رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در اسفندماه سال گذشته آغاز شد و در در سال 1400 هجری شمسی با تشکیل مجمع عمومی اتحادیه و حضور کلیه اعضاء هیئت مدیره تصمیم گرفت؛ اما از آنجایی که این اتحادیه از سال 1400 هجری شمسی تا سال گذشته دبیر مستقلی نداشت، در آبان ماه 1402 هجری شمسی مجدداً مجمع عمومی اتحادیه تشکیل شد و پس از تعیین مجدد هیئت مدیره و مدیرعامل و سپس تکمیل مراحل قانونی. و آماده سازی زیرساخت ها، این اتحادیه بر اساس وظایف و ماموریت های محوله به طور رسمی کار خود را از اسفندماه سال گذشته آغاز کرد.
وی با بیان اینکه 16 هدف و وظیفه برای این اتحادیه مشخص شده است، تصریح کرد: از جمله وظایف و اهداف مشخص این اتحادیه نوسازی و توسعه ناوگان حمل و نقل کالا در داخل شهرها، انجام عملیات مبتنی بر فناوری اطلاعات و ایجاد سامانه های هوشمند و تلاش برای تامین یدکی است. قطعات. لوازم یدکی خودرو و ملزومات آن، برگزاری دوره های آموزشی و مهارتی، بررسی و به روز رسانی سیستم ها در زمینه حمل و نقل کالا، کمک گرفتن از کارشناسان، استفاده از روش های نوین و فناوری های روز و…
چه شرکت هایی در زمینه حمل و نقل کالا در کشور فعالیت می کنند؟
مدیرعامل فدراسیون سازمان های حمل و نقل کالای شهرداری های کشور با تایید اینکه فعالان واقعی (رانندگان خصوصی) در حوزه باربری درون شهری فعال هستند و دائما در سطح شهر فعال هستند، خاطرنشان کرد: پیک با خودرو، شرکت های توزیع کالا. شرکت های حمل و نقل کالا در زمینه ساختمان و ساختمان، شرکت های حمل و نقل حیوانات، ارائه دهندگان خدمات حمل و نقل کالا به بازرگانان، بازاریاب ها، قالیشویی ها، لوازم خانگی، اثاثیه و غیره، اشخاص حقیقی و حقوقی شاغل در حمل اثاثیه منزل، و شرکت های پخش مواد غذایی اپراتورهای اصلی در زمینه حمل و نقل کالا هستند.
فعالیت 40 کاربرد در زمینه حمل و نقل کالا در داخل شهرها
سیف السادات همچنین به اپلیکیشن های فعال در حوزه کشتیرانی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: 40 اپلیکیشن در حوزه حمل و نقل کالا درون شهری فعال است که وظیفه اتحادیه ساماندهی و تسهیل این اپلیکیشن ها در راستای الکترونیک است. وی ادامه داد: در این زمینه پاسخگویی به مطالبات مردم و پیگیری آنها به دلیل ناقص بودن خدمات ارائه شده در کشور و نظارت بر این مجموعه ها در دستور کار اتحادیه بارهای بین شهری قرار دارد. .
– گسترش جابجایی بارهای کوچک توسط موتورسیکلت ها
وی تصریح کرد: در شهرها علاوه بر حمل کالا با وسایل نقلیه، با موتور سیکلت نیز حمل و نقل کالا انجام می شود که در سال های اخیر گسترش یافته و در شهرهای بزرگ جابجایی کالاهای خرد به صورت گسترده توسط موتورسیکلت انجام می شود.
تعداد خودروهای باری در کشور بیش از سه میلیون و 850 هزار دستگاه خودرو پلیس است
45 درصد وانت بارها، 30 درصد کامیون ها و 49 درصد کامیون ها و تراکتورهای فعال در کشور فرسوده شده اند.
سیف السادات با اشاره به اینکه تا پایان سال 1402 هجری شمسی بیش از 3 میلیون و 850 هزار واگن باری در کشور توسط نیروی انتظامی شماره گذاری شده است، درباره وضعیت کنونی کیفیت خودروها گفت : بیش از 2 میلیون و 650 هزار کامیون کوچک در کشور در حال فعالیت هستند که 45 درصد از این کامیون ها بالای 15 سال عمر و فرسوده هستند. بیش از 507 هزار کامیون در کشور در حال تردد هستند که 30 درصد این کامیون ها فرسوده هستند.
به گفته مدیرعامل فدراسیون سازمان های حمل و نقل کالای شهرداری های کشور، 690 هزار کامیون و تراکتور در حمل و نقل کالا در داخل و خارج شهرها فعال هستند که 49 درصد آنها فرسوده هستند.
92 درصد موتورسیکلت های شناسایی شده در کشور فرسوده و 99 درصد آنها فاقد معاینه فنی هستند.
وی با بیان اینکه در حوزه موتورسیکلت این وسیله نقلیه در شهرها به یک فاجعه تبدیل شده است، گفت: از 12 میلیون و 950 هزار موتورسیکلت شناسایی شده در کشور تا پایان سال 1402 هجری شمسی، 92 درصد این موتورها فرسوده و تنها 8 موتور سیکلت شناسایی شده است. درصد موتورسیکلت ها در حال اجرا هستند. در شهرها عمر سایش کمتر است. همچنین بیش از 99 درصد این موتورسیکلت ها در شرایطی که موتورسیکلت ها بین 4 تا 6 برابر آلایندگی یک خودرو در شهرها تولید می کنند و وضعیت قربانیان در مناطق شهری پس از عابران پیاده رو به وخامت است، معاینه فنی ندارند. در مورد موتورسیکلت در معابر شهری نیز باید گفت که وضعیت ایمنی راکبان موتورسیکلت بسیار فاجعه بار است.
بهره برداری از 2 میلیون موتورسیکلت برای حمل کالا در داخل شهرها
سیف سادات در ادامه با اعلام اینکه بسیاری از این موتورسیکلت ها گاهی اوقات وجود خارجی ندارند و فیزیک موتورسیکلت ها در دسترس نیست، تاکید کرد: حدود 2 میلیون موتورسیکلت در حوزه حمل و نقل کالا در داخل شهرها در قالب اپلیکیشن های مختلف فعالیت می کنند. .
ایجاد سیستم مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهرها و حومه های کشور
تنها 632 هزار خودرو از سه میلیون و 850 هزار وسیله نقلیه حمل کالا در این سامانه ثبت شده است.
وی با اشاره به استقرار سامانه مدیریت مرکزی حمل و نقل درون شهرها و حومه های کشور توسط سازمان شهرداری ها و دهیاری ها، یادآور شد: از سه میلیون و 850 هزار وسیله نقلیه حمل کالا در کشور، اطلاعات حدود 632 هزار دستگاه است. خودروها در این سامانه ثبت شده بودند که اطلاعات حدود 20 درصد از خودروهای حمل و نقل کالا در آن گنجانده شده بود، متأسفانه این تعداد بسیار کم بود و اگرچه این سامانه در دهه 90 فعالیت خود را برای ساماندهی حمل و نقل درون شهری آغاز کرد. اما تعداد خودروهایی که اطلاعات آنها در سامانه ثبت شده است بسیار کم است.
به گفته وی، خودروهای فعال در حوزه حمل و نقل کالا در داخل شهرها موظف به اخذ مجوز فعالیت و کار از شهرداری های محل فعالیت خود هستند و پس از ثبت مشخصات این خودروها در سامانه، باید قبض شهرداری را دریافت کنند. بارگیری
وی با اشاره به لزوم ثبت اطلاعات موتورسیکلت های فعال در حوزه حمل کالا در این سامانه، خاطرنشان کرد: ثبت اطلاعات آنها در حوزه موتورسیکلت نزدیک به صفر است و بر بررسی قوانین مرتبط با موتورسیکلت تاکید کرد اضافه. از 632 هزار دستگاه خودرویی که اطلاعات آنها در این سامانه ثبت شده است، بیش از 75 هزار کامیون گازوئیل و 70 هزار کامیون بنزین در شهرهای بالای 200 هزار نفر است.
33 شهر کشور در زمینه صدور بارنامه شهری فعال هستند
مدیرعامل فدراسیون سازمان های حمل و نقل کالای شهرداری ها همچنین به تبصره 2 ماده 6 قانون درآمدها و هزینه های پایدار شهرداری ها و دهیاری های کشور مصوب 18 مرداد ماه 1401 اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهم نامه، قانون درآمد و هزینه های پایدار شهرداری ها و دهیاری های کشور مصوب 18 مرداد 1301 است. اشخاص حقیقی و حقوقی که در داخل شهرها کار باربری را انجام می دهند، قانونگذار برای حمل و نقل و مقررات، مبلغ 20000 ریال تعیین کرده است که 100 درصد آن به حساب شهرداری های محل این رانندگان واریز می شود. کار کند تا این مبلغ صرف توسعه حمل و نقل عمومی و زیرساخت های شهری کشور شود.
به گفته وی، در حال حاضر از 1300 شهر کشور، 33 شهر بارنامه صادر می کنند که بیشتر شهرهای بزرگ و مراکز بخش را شامل می شود، هرچند از نظر جمعیتی بخش زیادی از جمعیت را در بر می گیرد. اما از نظر تقسیم کشورها عدد کمی است.
وی افزود: گسترش این سامانه در کشور از اهداف اتحادیه است. زیرا منابع درآمدی خوب و پایداری را برای شهرهای کوچک ایجاد کرده ایم و در نظر داریم با ایجاد زیرساخت برای شهرهای کوچک و امکان جمع آوری این درآمد پایدار برای سایر شهرداری های شهر نیز این ماده قانونی را احیا کنیم.
khabarfarsi به نقل از توژال