اخبار اخبار اقتصادی

چرا سامانه ثبت احوال باید به سامانه املاک و اسکان متصل شود؟

تبلیغات بنری


به گزارش مجله توژال، مسکن یکی از نیازهای اساسی خانواده ها در کشور است که عدم تنظیم بازار در آن باعث فشار اقتصادی بر مردم شده است. در این بازار سفته بازی رونق گرفته و قیمت ها از تعادل خارج شده به طوری که مسکن به یک کالای سرمایه ای تبدیل شده است و در حالی که بسیاری برای دستیابی به مسکن مناسب با مشکل مواجه هستند، عده ای به دنبال سودجویی می پردازند که این مشکلات را بیشتر می کند.

در راستای ساماندهی امور در حوزه مسکن، مصوبه ای را در خصوص ایجاد سامانه املاک و سرپناه صادر کرد. تکمیل و راه اندازی این سامانه اطلاعات جامعی در مورد مسکن و مالکیت در اختیار سیاستگذاران قرار می دهد. دسترسی به اطلاعات خانوارهای موجود در سازمان ثبت احوال و پیوند دادن سامانه خانوار این سازمان به مورد بحث می تواند بسیار مفید باشد. برخی کارشناسان معتقدند وزارت کشور به عنوان متولی ثبت احوال باید اهتمام جدی به پیوند سامانه خانواده در ثبت احوال به سامانه املاک و مسکن داشته باشد، در غیر این صورت سامانه املاک و مسکن نامشخص خواهد بود.

به گفته بسیاری از کارشناسان، اگر دولت نتواند در راستای هم افزایی نهادهای مختلف در حوزه ایجاد سامانه املاک و مسکن گام بردارد، مشکلات در این حوزه ادامه خواهد داشت.

نقش سامانه املاک و مسکن در شناسایی مسکن خالی

جعفر بورکباغانی نماینده مردم بوشهر، دیلم و گناوه در مجلس در گفت و گو با مجله توژال در خصوص ضرورت استقرار سامانه املاک و مسکن و همکاری سازمان ها و نهادهای مختلف با این سامانه، با اشاره به اینکه سامانه املاک و مسکن طرح خوبی تلقی می شود و تکمیل آن می تواند بسیاری از مشکلات کشور را در حوزه مسکن حل کند و گفت: اگر دولت از سامانه املاک و مسکن شروع کند، می توانیم ساماندهی در حوزه مسکن را آغاز کنیم. بخش این سیستم کمک زیادی به افزایش درآمدهای مالیاتی ایالت می کند زیرا اطلاعات ارائه شده توسط این سیستم به ما امکان می دهد در زمینه اخذ مالیات از خانه های خالی اقدام کنیم.

وی ادامه داد: شروع کار همیشه سخت است و باید سخت کار کنیم. مسلم است که در ساخت و ساز املاک و سیستم مسکن ایراداتی وجود دارد و دولت باید این ایرادات را اصلاح کند.

لزوم پیوند نظام خانواده در سازمان ثبت احوال به سامانه املاک و مسکن

این نماینده در خصوص لزوم پیوند نظام خانواده در سازمان ثبت احوال به این سامانه خاطرنشان کرد: بحث های مختلفی در حوزه حاکمیتی و امور در حال توسعه وجود دارد. مشکل یک موضوع تجارت موازی است. در انجام کارها باید از موازی کاری پرهیز کنیم و حتی الامکان با استفاده از سیستم های جامع به سمت حل مشکلات برویم.

برکباغانی گفت: هم افزایی و بی تفاوتی دو موضوع دیگر در کنار موازی کاری است. ارتباط نظام خانواده در سازمان ثبت احوال با سامانه مسکن و املاک در مبحث هم افزایی مطرح شده است. برای دستیابی به نتایج سامانه املاک و مسکن و راه اندازی این سامانه نیازمند همکاری همه ارگان ها و نهادها هستیم.

وی ادامه داد: وزیر کشور در سمت دبیری سازمان ثبت احوال باید اهتمام جدی به اتصال سامانه های این دستگاه به سامانه املاک و مسکن داشته باشد. وزیر کشور نیز باید با رئیس قوه قضائیه مشورت کند و راه را برای دریافت اطلاعات از سازمان ثبت اسناد کشور هموار کند. با توجه به مزیت هایی که سامانه املاک و مسکن برای ما در حوزه مسکن دارد، لازم است اقدامات لازم برای تکمیل این سامانه انجام شود.

بورکباغانی گفت: همه دستگاه ها اعم از برنامه ریزی ریاست جمهوری، سازمان ثبت احوال، سازمان ثبت اسناد و … باید در ارائه اطلاعات سامانه املاک و مسکن و پیوند به این سامانه همکاری کنند.

وی ادامه داد: یکی از وظایف ذاتی مجلس نمایندگان، پیگیری اجرای تصمیمات آن است. وقتی قانونی در مجلس تصویب می شود، دستگاه های اجرایی باید همکاری کنند. مجلس حق بررسی و نظارت بر ایجاد سامانه املاک و مستغلات و همکاری با سازمان ها و نهادهای مختلف را خواهد داشت.

این نماینده خاطرنشان کرد: دولت باید به ایجاد سامانه املاک و مسکن توجه جدی داشته باشد. اگر اطلاعات این سامانه جامع و کامل نباشد موثر نخواهد بود. به همین دلیل، نظام خانواده باید به این نظام اصلی متصل شود و مجلس نیز مصمم به اجرای قانون شناسایی خانه‌های خالی است و در برابر انحراف دستگاه‌های اجرایی از قانون رسیدگی و از آن محافظت می‌کند و روند رسیدگی به آن را پیگیری و نظارت می‌کند. تکمیل سیستم املاک و مسکن.

بورکباغانی گفت: در دسترس بودن اطلاعات خانوار از نظر سکونت و مالکیت از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر دولت نداند در هر خانه چه کسانی و با چه املاکی زندگی می کنند، نمی تواند سیاست درستی در زمینه برنامه های یارانه مسکن داشته باشد.

تبلیغات بنری