اخبار اخبار اقتصادی

چرا اجرای احکام سند توسعه تعاون مهم است؟

تبلیغات بنری


به گزارش سایت توژال، سند توسعه بخش تعاون اگرچه در سال 1392 تهیه شد، اما در عمل اجرایی نشد و نزدیک به 10 سال متوقف شد، در حالی که اجرای آن می توانست تحول و جهشی بزرگ در این بخش ایجاد کند .
نتایج اولین دوره پایش سند توسعه بخش تعاون توسط اتاق تعاون نشان داد که تا پایان سال 1400 هجری شمسی حدود 20 درصد از اهداف سند محقق شده است و دولت های قبلی آنطور که باید عمل نکرده اند. اجرای مفاد و اهداف مندرج در سند توسعه بخش تعاون.

بیش از 88 درصد سند توسعه تعاون اجرایی نشده است و در این سند آمده است که 21 دستگاه دولتی باید بیش از 82 مصوبه را اجرا کنند.
موضوعی که رئیس اتاق تعاون ایران را بر آن داشت تا درخواست بررسی اهداف کمی و کیفی مندرج در متن سند و تشکیل کارگروهی متشکل از کلیه ذی نفعان سند جهت به روز رسانی اهداف، مفاد و سیاست های مندرج در آن و تشکیل کارگروهی را داشته باشد. برای تطبیق مفاد سند با برنامه های سالانه و توسعه ای حتی در دولت قبل، با احیای سند توسعه بخش و موافقت با اصلاح سند، گامی اساسی در جهت تحول و افزایش بخش تعاون برداشته شده است. جایگاه تعاونی ها در اقتصاد
سند توسعه بخش تعاون به مدت 6 ماه در کمیته های دولتی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت اصلاحیه سند توسعه بخش تعاون در آخرین روزهای سال 1401 هجری قمری به عنوان یکی از مهمترین اسناد بخش تعاون به تصویب رسید.
در همین رابطه بهمن عبدالله، رئیس اتاق تعاون ایران در گفت و گو با توژال می گوید: بر اساس قانون سیاست عمومی اصل 44، دولت موظف است سند توسعه بخش تعاون را که در سال 96 تصویب و ابلاغ شد، تصویب کند. در سال 1392، اما بر اساس رصد انجام شده توسط اتاق تعاون ایران، تنها حدود 12 درصد از این سند اجرا شده است.
به گفته وی، بیش از 88 درصد سند توسعه تعاون اجرایی نشده است و در این سند آمده است که 21 دستگاه دولتی باید بیش از 82 مصوبه را اجرا کنند.
رئیس اتاق تعاون ایران افزود: این سند در ابتدای سال 1402 هجری شمسی به تصویب شورای دولت رسید و برنامه ای ده ساله برای توسعه بخش تعاون محسوب می شود.
عبداللهی عدم اجرای سند توسعه تعاون را در نرسیدن سهم 25 درصدی تعاونی موثر دانست و ابراز امیدواری کرد: با توجه به اینکه این سند در دولت سیزدهم بررسی و ابلاغ شد، دولت چهاردهم اقدامات لازم را انجام خواهد داد. برای اجرای این سند و در سایه اجرای آن می توان بخش تعاونی به سهم ۲۵ درصدی در اقتصاد ملی دست یافت.

اهمیت اجرای مفاد سند توسعه همکاری چیست؟

یکی از دستاوردهای سند توسعه بخش تعاون، تشکیل شورای عالی تعاون است که جلسه آن با حضور رئیس جمهور تشکیل می شود. در این سند تعداد دستگاه ها و وزارتخانه های مشارکت کننده در احیای بخش تعاون افزایش یافت تا تعاونی بتواند به سهم ۲۵ درصدی خود در اقتصاد دست یابد. بر این اساس سهم تعاونی ها در اقتصاد ملی باید سالانه 2 درصد افزایش یابد.

عبدالله بهرامی، کارشناس حوزه تعاون در این خصوص می گوید: بر اساس بند (الف) ماده (9) قانون اجرای سیاست های عمومی، ماده 44 اساسنامه و سند توسعه تعاون که به تصویب شورای عالی شهرسازی رسید. هیأت وزیران در اسفند 1401 به کلیه نهادها اعم از وزارتخانه های جهاد کشاورزی و امور اقتصادی و دارایی و صنعت و معدن و تجارت و بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و وزارت کار و تعاون و تجارت ابلاغ شده است. رفاه اجتماعی. .

به گفته کارشناسان، پس از گذشت 16 ماه، سند توسعه تعاون و احکام صادره در آن تنها چند برگه بود و تا به امروز هیچ اقدامی برای اجرای مفاد صورت نگرفته و وضعیت بخش تعاون تغییری نکرده است. نسبت به زمان قبل از صدور سند تغییر کرده است.

وی افزود: به دلیل اصلاحات دقیقی که در این سند انجام و تصویب شد و به دلیل احکام ابلاغی در این سند به دستگاه های اجرایی، امیدی در دل بخش تعاون، تعاون، اتحادیه و تعاونی ها ایجاد شده است. اتاق ها تعاونی می تواند به اوج فعالیت خدماتی، تولیدی و اقتصادی خود بازگردد زیرا وظایف و دستورات خاصی برای هر دستگاه دولتی تعریف و ابلاغ شده است.

بهرامی ادامه داد: سند چشم انداز روشن، شفاف و قابل اجرا دارد و مبنای دستیابی به سهم 25 درصدی تعاونی در چشم انداز 10 ساله تولید ناخالص ملی دور از انتظار نیست اما پس از گذشت 16 ماه از این تاریخ. سند و دستورات صادر شده در چند صفحه روی کاغذ بوده و تا به امروز هیچ اقدامی برای اجرای مفاد آن انجام نشده است و می توان گفت که وضعیت بخش تعاونی نسبت به زمان گذشته تغییری نکرده است. قبل از صدور سند

این کارشناس حوزه تعاون گفت: تعاونی ها و اتحادیه ها در هر شرایط اقتصادی و اجتماعی می توانند بهترین و عادلانه ترین اقدامات را انجام دهند و از دولت ها حمایت کنند اما متاسفانه همچنان شاهد بی تفاوتی و نبود برنامه ها و سیاست های حمایتی هستند. ما بخش دولتی هستیم
با بازنگری سند توسعه بخش تعاون، بسیاری از مصوبات اجرایی و دستگاه های اجرایی متولی که قبلاً دارای ابهام و مبهم بودند، روشن شد.

به گزارش سایت توژال، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اگرچه قوانین بسیاری برای توسعه و توانمندسازی بخش تعاونی تدوین شده و سند توسعه تعاونی نیز بررسی شده است، اما این سند شامل یک سری وظایف و رویه ها و موارد زیر است. تصمیماتی به سازمان ها و وزارتخانه ها واگذار شده است که بدون همکاری آنها نمی توان بخش تعاون را توسعه داد و این مصوبات باید برای تحقق اهداف توسعه بخش تعاون و دستیابی به سهم 25 درصدی در اقتصاد اجرا شود.

تبلیغات بنری