پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت ادیب لبنانی جورج شکور
به گزارش توژال از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی. سید عباس صالحی وی در این پیام تاکید کرد: جورج شکور او در میان طرفداران فرهنگ اسلام و مسیحیت شخصیتی الهام بخش محسوب می شود.
متن پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است: «درگذشت نویسنده بزرگ لبنانی جناب جرج شکور که در بین فرهنگ دوستان اسلام و مسیحیت از شخصیت های الهام بخش به شمار می رود، تأثیر بسزایی بر جای گذاشت. .
این نویسنده مسیحی که نویسنده سه گانه باقی مانده از حماسه حسین، حماسه رسول و حماسه امام علی است، حق بزرگی بر ادبیات ماندگار نیز دارد.
ارادت شکور به خانواده اش از او شخصیتی متمایز ساخته است اشعار او در مجموعه حماسه حسین نمونه ای از عشق شدید او به امام خبیحه است.
این ضایعه را به همه علاقه مندان به جناب جرج شکور به ویژه انجمن فرهنگی در لبنان تسلیت می گویم و به خانواده این نویسنده نامدار تسلیت می گویم.
در ایام سوگواری پیامبر اکرم (ص)، امام مجتبی (علیه السلام) و سمن الحجج (علیه السلام) به سوی حضرت حق بشتابید و از درگاه خداوند متعال برای این حماسه سرای دوستدار اهل بیت علو درجات خواهانیم. خانه او (علیه السلام) به بهترین وجه است و شامل حال او می شود و آمرزش و رحمتش فراوان است.
بیوگرافی و دیدگاه ادبی جورج شکور
جورج شکور – شاعر و نویسنده مسیحی لبنانی
جورج شکور، شاعر و نویسنده مسیحی لبنانی، در روستای شیخان در جبل علم به دنیا آمد.
در سال 1971 اولین مجموعه شعر خود را با مقدمه ای در ستایش شاعر بزرگ لبنانی «اختل صغیر» منتشر کرد. پس از آن، علاوه بر انتشار چند مجموعه شعر، مجموعههای برخی از شاعران بزرگ عرب مانند «احمد شوقی» و «سعید عقیل» را تصحیح و منتشر کرد.
شکور را از اولین کسانی می دانند که در اشعار خود به موضوع مقاومت و مبارزه با رژیم صهیونیستی پرداخته و از پایه گذاران ادبیات و شعر مقاومت در لبنان به شمار می رود.
شکور را جدای از فعالیت های ادبی معمولش باید از شاعرانی دانست که آزادی را بدون خدشه دار کردن دین سرلوحه زندگی خود قرار داده و اهل بیت علیهم السلام را نیز مدح می کرده است.
اگرچه در کشوری مانند لبنان که ادیان ابراهیمی در کنار هم زندگی می کنند، این عمل دور از ذهن نیست، اما مایه مباهات انسان است که در دنیای امروزی که تعصبات کورکورانه سیاه شده و چشم واقع گرایان به انسانیت نگاه کند. کور شده است
شکور در کشوری بزرگ شده است که بسیاری از مسیحیان تصویر امام علی (علیه السلام) را بر دیوارهایشان نقش بسته اند و دلبستگی زیادی به اهل بیت (علیهم السلام) وجود دارد. حضور این فرهنگ بر پایه های بسیاری از شاعران و نویسندگان این دیار تأثیر گذاشته و زمینه خلق آثار ماندگار و غالباً عمیق را فراهم آورده است. یکی از سوالات متداول در مورد شخصیت این نویسندگان و شاعران این است که آیا آنها شیعه شدند یا خیر؟ حتی اگر پاسخ این سوال منفی باشد، مهم است که انسانیت و آزادی در نگاه این دسته از نویسندگان خارج از مرزهای ایمان و مذهب تعریف شود.
khabarfarsi به نقل از توژال