پیامهایی برای درگذشت جلیل تجلیل
به گزارش اقتصاددان ایرانی، جلیل تجلیل، مترجم، مصحح و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران، متولد 1313، در سن 90 سالگی بر اثر کهولت سن درگذشت.
در متن این نامه آمده است: «مدرس پیشکسوت و چهره ماندگار ادبیات فارسی شادروان دکتر جلیل تجلیل پس از زندگی پربرکت و سرشار از تلاش علمی، شاگردی و خدمات فرهنگی وطن را ترک کرد.
او که در آذربایجان به دنیا آمد، از نزدیکان زبان فارسی بود و تمام زندگی خود را برای پیشبرد زبان و ادبیات فارسی کوشید. بسیاری از اساتید کنونی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه ها این افتخار را داشته اند که در رأس درس او بنشینند و از دانش او بهره ببرند و آداب و روش تدریس را از او آموخته اند که به دین و تقوا شهره بوده است. ، و اخلاق.
فرهنگستان زبان و ادب فارسی این مصیبت وارده را به جامعه علمی و دانشگاهی، همکاران و دانشجویان دانشگاه تهران به ویژه بازماندگان محترم تسلیت عرض نموده و از درگاه پروردگار مهربان برای این استاد فقید مغفرت و آرامش خاطر مسئلت دارد. »
همانطور که اکبر ایرانی، مدیر عامل پژوهشکده میراث مکتوب در نامه ای نوشت: «درگذشت دکتر جلیل تجلیل، استاد زبان فارسی دانشگاه تهران را تسلیت عرض می کنم ، اسرار البلاغه، صحیح المریه الاشار، خواجه نصیر طوسی و نقشبند.
وی زمانی رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه و یک دوره نیز مدیر گروه زبان فارسی دانشکده هنر بود. این فرصت را داشتم که یک سال در دانشگاه توفیق دانشجو باشم و از محضر ادبی ایشان بهره ببرم.
او یکی از معدود استادان ادبیات فارسی بود که تا به حال دیده بودم، با لهجه ملایم آذربایجانی، ادبیات کلاسیک و متون کهن فارسی را با بیانی آرام و گاه موزون با ویبراتوی خاصی که در بطن صدایش نهفته بود، شیوا می خواند. او در کنار زبان بدن و حرکات دست، مخاطبان خود را آموزش داد و تحت تأثیر قرار داد.
یادش گرامی و روحش قرین رحمت الهی باد.»
آثار جلیل تجلیل در زمینههای تالیف، ترجمه و تصحیح زبانی عبارتند از: «الغدیر»، «میار الاثار خواجه نصیرالدین طوسی»، «گزیدههایی از ادبیات فارسی»، «معانی و لغت». و جناس در ادبیات فارسی. حوزه ادبیات فارسی، گروه الکلام، هنر و صنایع ادبی، تحلیل شعر اسرار البلاغه، مهدی کیست، شرح مسائل تاریخ و شرح. “، “کتابخانه های عصر مدرن”. در اسلام.»
khabarfarsi به نقل از توژال