اخبار اخبار اقتصادی

پایان رانتخواری و تقاضای اضافی با راه‌اندازی بازار توافقی

تبلیغات بنری


حسن حیدری; این کارشناس اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت و گو با مجله توژال با اشاره به اینکه ایجاد بازار توافقی برای مرکز مبادلات می تواند حرکت به سمت نرخ ارز یکسان باشد، گفت: بدون شک این امر امکان پذیر است. می توان گفت که اقدام بانک مرکزی در راستای مسیر است و ایجاد بازار توافقی ارز اقدامی مثبت تلقی می شود زیرا آمار صادرات ایران قطعا بیش از تبلیغ است.

وی در این خصوص افزود: اختلاف زیاد نرخ نیمایی با ارز بازار آزاد باعث کاهش حجم ارز ورودی به کشور شده است به طوری که می توان گفت آمار واقعی درآمدهای ارزی حاصل از صادرات است. قطعا بیش از آنچه در اسناد رسمی ذکر شده است، باید این بازار راه اندازی شود تا درآمدهای ارزی شفاف شود و ارز بیشتری به چرخه اقتصادی کشور بازگردد.

یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: آزادی بیشتر صادرکنندگان و واردکنندگان در مبادلات ارزی و ایجاد توافق بین خریدار و فروشنده، اقدام بسیار خوبی از سوی بانک مرکزی است و قطعاً در ماه های آینده مزایای آن مشهود خواهد بود.

وی تصریح کرد: اگرچه در بازار ارز تجاری محدودیت قیمتی یا همان توافق را نسبت به قیمت بازار آزاد خواهیم داشت، اما این روند نسبت به راهکارهای قبلی که امتحان شده بود، بسیار بهتر است. بنابراین ایجاد بازار توافقی ارز، انگیزه صادرکنندگان را برای عرضه ارز افزایش می دهد.

این کارشناس اقتصادی معتقد است: از سوی دیگر کاهش قیمت نما منجر به تحمیل تقاضای اضافی برای ارز در بازار نما شده است. کسانی که در قالب واردکننده رفتند، اگرچه واردکننده واقعی نبودند، اما بیشتر به دنبال سود و منفعت کسب ارز دولتی بودند، قطعاً راه اندازی بازار توافقی ارز، دست مستاجران را کوتاه می کرد.

حیدری گفت: قیمت توافقی انگیزه رانت خواران را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد چرا که به منابع ارزی کشور آسیبی وارد نمی شود و ارز در جای واقعی خود تخصیص و مصرف می شود.

وی تاکید کرد: نرخ ارز امسال کمتر از 25 درصد رشد کرد که با توجه به نرخ تورم فعلی، شدت تنش های سیاسی در منطقه، حوادث عجیب نظامی و در نتیجه مدیریت نسبتا موفق اروپای مرکزی چندان عجیب نیست. بانک. در این مدت نمی توان بانک مرکزی را نادیده گرفت. زیرا از جهش های بلند قیمت دلار جلوگیری کرد.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist