وصول مابهالتفاوت حق بیمه ناشی از اصلاح عنوان شغلی کارگر
به گزارش سایت توژال، قانون کار در راستای حمایت از حقوق کارگران، قوانین و مقررات خاصی را وضع کرده است. در ماده 10 قانون کار نسبت به مواردی که باید در قرارداد کار قید شود وظایف مشخص شده و مواردی از قبیل ساعات کار، مرخصی، مرخصی، محل کار، تاریخ انعقاد قرارداد و مدت آن باید مشخص شود. در متن قرارداد گنجانده شده است.
به عبارت دیگر، سمت و عنوان شغلی کارگر باید به طور صحیح و دقیق در قرارداد کار درج شود و عنوان شغلی در لیست بیمه دقیقاً با نوع کاری که کارگر انجام می دهد مطابقت داشته باشد.
از نظر کارشناسان مهم ترین تاثیر عنوان شغلی در لیست بیمه این است که اگر شغل فردی شغل سخت و زیان آور باشد می تواند از مزایای بازنشستگی پیش از موعد بهره مند شود و روند بازنشستگی را زودتر از سایرین ادامه دهد. . مشاغل، اما برخی از کارفرمایان به دلایل مختلف از درج عنوان شغلی صحیح کارگر در لیست بیمه خودداری می کنند و این مشکل کارگران را بر آن می دارد تا اصلاح قانونی عنوان شغلی خود را مطالبه کنند.
حالا یکی از یکی از مهمترین دعاوی ناشی از قرارداد کار و یکی از رایج ترین دعاوی بین کارگر و کارفرما، دعاوی مربوط به اصلاح عنوان شغلی در فهرست بیمه می باشد. یکی از موارد مهم در چک لیست بیمه شما انتخاب عنوان شغلی مناسب است. عنوان شغلی واقعی کارگر یا کارمند باید با عنوان شغلی مندرج در لیست بیمه مطابقت داشته باشد. شرکت هایی که دارای کد کارگاه بیمه هستند و کارگر دارند موظفند کارکنان خود را بیمه کنند. کارفرمایان شرکت باید برای کلیه کارکنان خود بیمه در نظر گرفته و در پایان هر ماه لیست بیمه را به سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند.
طی روزهای گذشته بخشنامه شماره 1777 سازمان تامین اجتماعی اصلاح شد که در خصوص نحوه اصلاح عناوین شغلی ابلاغ شد.
طبق این بخشنامهبا بررسی موضوع تغییر عنوان شغلی در «کمیته محاسبات سابقه» مقرر شد در صورتی که تغییر عنوان شغلی منجر به تغییر در حقوق افراد شود، واحدهای وصول حق بیمه در شعب موظف به افزایش و تغییر باشند. حقوق در کارگاه برای جبران مابه التفاوت مبلغ حق بیمه و اخذ بیمه از کارفرما به دلیل تغییر عنوان شغلی. در خصوص نحوه بررسی نیز مقرر شد به موارد زیر اقدام شود:
1. بررسی و رعایت تناسب نوع شغل با فعالیت کارگاه و همچنین میزان حقوق پرداختی برای شغل درج شده در لیست (به روز رسانی مبلغ پرداختی با احتساب ضریب ارشدیت) با میزان حقوق. برای شغل انتخاب شده در لیست های فعلی برای همان کارگاه پرداخت شده است.
2. نمودار طبقه بندی مشاغل صحیح و قانونی برای آن کارگاه
3. تعهد به دستمزد ثابت در کارگاه های مشمول دستمزد ثابت
4. استعلام دستمزد از مراجع ذیصلاح صنفی در خصوص کارگاه های بدون دستمزد مقطوع و طرح طبقه بندی مشاغل در مواردی که مزد مقطوع یا طرح طبقه بندی مشاغل وجود ندارد، در صورت ارائه مدارک مالی صحیح و معتبر از سوی کارگر یا کارفرما، میزان. تایید تعیین مقدار و تفاوت باید در نظر گرفته شود.
برای محاسبه میزان مابه التفاوت مورد نظر، لازم است واحدهای وصول حق بیمه از لیست های ارسالی کارفرما از سامانه در خصوص تعیین دستمزد منبع پرداخت حق بیمه برای شغل مشابه یا مشابه در. کارگاه مورد نیاز و محاسبه میزان حق بیمه دوره مورد نیاز مطابق با کلیه الزامات بند 3 و به روز رسانی میزان حق بیمه پرداختی دوره مورد نظر.
تصمیمات قطعی دیوان عدالت در خصوص تغییر عنوان شغلی لازم الاجرا بوده و به محض ابلاغ به سازمان تامین اجتماعی، نیازی به بحث و بررسی در کمیته های محاسباتی نیست نسبت به تصمیمات مذکور صرفاً اقدامات لازم جهت محاسبه مابه التفاوت آن انجام خواهد شد و حق بیمه در صورتی که مطابق بند (3) احراز شده باشد، پذیرفته خواهد شد.
به گزارش توژال، ماده 10 قانون کار، کارفرما را موظف کرده است که از ابتدا بر اساس ماده 148 قانون کار، نوع کار، حرفه یا وظیفه ای را که کارگر در قرارداد کار به آن مشغول است، به طور صحیح و دقیق فهرست کند. همچنین کارفرما موظف است کارگران واحد خود را بیمه کند ماده 157 این قانون رسیدگی به اختلافات انفرادی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز را که ناشی از اجرای قانون کار باشد در صلاحیت کارفرما می داند. شوراهای حل و فصل اختلاف در وزارت کار.