هشدار/ ورود نوع جدید پشه آئدس به کشور
نکته مهم خبر منتشر شده در روزهای گذشته توسط مدیرکل غیرعامل پدافند استان کرمان است. خبر ورود پشه آئدس به جنوب کشور. نوعی خطرناک که می تواند باعث مرگ بیماران شود. ابراهیم کریمی گفت: یکی از تهدیداتی که امروزه شهرها را تهدید می کند و ما نسبت به آن هشدار می دهیم، پشه مهاجم به نام آدس است.
وی افزود: این پشه آلوده وارد کشور شده و در مناطق مختلف کشور در جنوب کشور یافت می شود و از نوع مصری است که معمولا خطرناکتر است. کریمی تصریح کرد: این پشه در شهرستان چابهار مستقر شده و طی ده روز گذشته تعداد بیماران در این منطقه افزایش یافته است.
باید گفت؛ این نوع پشه تخم های خود را عمدتاً در ظروف دست ساز در مناطق مسکونی یا نزدیک به آن می گذارد. Aedes aegypti، بر خلاف اکثر پشه ها، در طول روز تغذیه می کند، با حداکثر نیش در صبح زود و در غروب آفتاب قبل از تاریکی.
اولین موارد ابتلا به تب دنگی در استان سیستان و بلوچستان بود
مینومهرز فوق تخصص بیماری های عفونی به تجارت نیوز گفت: تب دنگی مدت هاست که وارد ایران شده است. در مجموع ابتلای اولیه به این بیماری در افرادی که به کشورهایی مانند دبی، پاکستان و … سفر می کردند تشخیص داده شد، اما با افزایش تعداد مبتلایان و ورود این پشه به کشورمان، ما نیز با آن مواجه شدیم. با عفونت های موضعی
وی افزود: به نظر می رسد اولین دسته از این پشه ها از پاکستان وارد جنوب کشور شده است. از لاستیک های نیمه خالی و کثیف. این پشه ها معمولاً تخم های خود را در محیطی تاریک و مرطوب می گذارند. از سوی دیگر، زبالهدانی در سطح شهر میتواند عامل دیگری در افزایش تعداد این پشهها باشد.
این کارشناس بیماری های عفونی می گوید: چابهار یکی از مناطقی است که بیش از سایرین مورد حمله این پشه ها قرار گرفته است و میزان آلودگی در این منطقه بیشتر از سایر مناطق است.
محرز در خصوص اظهارات مطرح شده مبنی بر ورود نوع مصری پشه آئدس که به نظر کشنده تر از نوع معمولی آن است و اکنون به گفته برخی مسئولان در جنوب کشور مستقر شده است، می گوید: مشکل اینجاست. که اکنون باید بر پیشگیری تمرکز کنیم. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد و جدی ترین نوع آن می تواند باعث مرگ شود. همانطور که می دانید این بیماری درمانی ندارد و ما واکسن زیادی در این زمینه نداریم. شرایط تزریق واکسن نیز بسیار سخت است. به همین دلیل بیش از هر چیز باید از شیوع این بیماری جلوگیری کنیم.
عوامل موثر در تب دنگی
مینو محرز در بخشی دیگر از صحبت های خود به عوامل موثر در ابتلا به تب دنگی اشاره کرد و گفت: سوء تغذیه به ویژه در کودکان می تواند آنها را در معرض این بیماری قرار دهد. همچنین افرادی که یک بیماری زمینه ای دارند بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به عفونت هستند. افرادی که در مناطق کم برخوردار زندگی می کنند و اصول بهداشتی در آنها به خوبی رعایت نمی شود نیز گروه دیگری هستند که به راحتی به این بیماری مبتلا می شوند. یک فرد آلوده می تواند به راحتی عفونت را به دیگران منتقل کند.
وی می افزاید: آنچه در مورد این بیماری قابل توجه است، بروز مکرر آن است. افرادی که برای اولین بار به این بیماری مبتلا می شوند معمولاً علائم ظاهری مانند آنفولانزا دارند، اما اگر فردی برای بار دوم به این بیماری مبتلا شود، ممکن است با شرایط بسیار بدتری مواجه شود.
محرز درباره استفاده از واکسن برای کنترل این بیماری می گوید: متأسفانه کسانی که برای اولین بار به این بیماری مبتلا می شوند، نمی توانند واکسن را دریافت کنند.
وی می افزاید: واکسن دنگی در ایران تولید نمی شود و واکسن های موجود بسیار محدود است. به همین دلیل است که باید به راه های پیشگیری از این بیماری توجه بیشتری داشته باشیم، زیرا تب دنگی به طور کلی درمان خاصی ندارد و داروهای تجویز شده بیشتر برای کاهش علائم بیماری است.
پیشگیری از شیوع تب دنگی نیاز به کار گروهی دارد
این کارشناس بیماری های عفونی می گوید: پیشگیری از شیوع تب دنگی در کشور نیازمند اقدام جمعی است و نمی توان گفت که تنها یک ارگان یا سازمان مسئول پیشگیری از شیوع این بیماری است. مشکل پخش زباله در شهرها باید توسط شهرداری ها حل شود. موضوع اطلاع رسانی راه های ابتلا باید توسط وزارت بهداشت و درمان بررسی شود و از طرفی دیگر نهادها نیز مسئولیت فرهنگ سازی در این زمینه را بر عهده بگیرند.
محرز ادامه می دهد: در شهرهایی که موارد آلودگی زیاد است و عفونت موضعی وجود دارد باید مسمومیت و غبارروبی انجام شود. مردم باید مراقب باشند که از تجمع آب آلوده در منازل خود به ویژه در پای گلدان ها جلوگیری کنند، زیرا این مکان بهترین مکان برای تخم گذاری پشه آئدس است.
وی می افزاید: راه مناسب دیگری نیز برای پیشگیری از عفونت وجود دارد و آن استفاده از کرم های دفع کننده پشه است. مردم به خصوص در شهرهایی که پشه ها در آنها شایع است باید از کرم هایی استفاده کنند که از نیش پشه جلوگیری می کند. در این حالت وقتی هوا سرد است افراد به راحتی می توانند بدن خود را بپوشانند اما دست و صورت باید کمتر در معرض گاز گرفتگی باشد به همین دلیل می گوییم از انواع کرم ها در این قسمت استفاده کنید.
محرز در پایان می گوید: بار دیگر تاکید می کنم که این بیماری درمانی ندارد و مردم باید بیش از هر چیز به فکر پیشگیری باشند و توصیه ها را جدی بگیرند.
منبع: تجارت نیوز