اخبار اخبار ورزشی

نگاهی به میراث نصیرشلال برای وزنه‌برداری ایران

تبلیغات بنری


به گزارش اقتصاددان ایرانی، نصیر شلال در 31 اسفند 1300 هدایت تیم ملی وزنه برداری را برعهده گرفت و توانست به همراه تیم ملی در 2 دوره مسابقات قهرمانی آسیا، 2 دوره قهرمانی جهان، بازی های المپیک و بازی های آسیایی 2022 هانگژو شرکت کند. .

وی پس از جدایی از تیم ملی در گفت و گو با خبرنگار اکونومیست ایران اعلام کرد: مشکلی با مسئولان نداشتم و این کناره گیری تنها یک تصمیم شخصی بود. من زندگی ام را مدیون وزنه برداری هستم و در این مدت سعی کرده ام بخشی از حقم را به این رشته ادا کنم.

اما مهمترین میراث ناصر شلال برای تیم ملی وزنه برداری چه بود و قهرمان المپیک لندن در این 22 ماه چه کرد؟

نگاهی به میراث ناصر شلال در وزنه برداری ایران

نظم و انضباط تیم و فینالیست ها

نواب نصیر شلال در اولین اردوی تیم ملی تمامی استعدادهای وزنه برداری ایران را به اردو دعوت کرد. تیم ملی وزنه برداری ایران پس از گذشت 2 ماه از حضور ناصر شلال، اولین عنوان قهرمانی آسیا را در سال 2023 در جینجو کره جنوبی کسب کرد. در آن دوره بازیکنان بزرگی چون کیونوش رستمی و سهراب مرادی حضور داشتند که نتایج آنها نشان داد این دو قهرمان با روزهای خوب خود فاصله دارند.

نصیر شلال که حضور مستمر در اردو و حضور در رکوردشکنی را شرط اساسی بازیکن تیم ملی اعلام کرده بود از بهانه های رستمی ناامید نشد و در نهایت قهرمان وزنه برداری کرمانشاهی ایران را از تیم ملی حذف کرد. گروه بازیکنان به مسابقات جهانی ریاض اعزام شدند. رستمی تیرماه گذشته به دلیل مصدومیت در رکورد تیم ملی وزنه برداری حضور نداشت.

سهراب مرادی نیز پس از ناکامی در مسابقات قهرمانی آسیا عملا بازنشسته شد و پس از چند ماه به کادر فنی تیم ملی پیوست.

شرط ثبت رکورد ملی پوش شدن تا آخرین روزهای حضور نصیر شلال در تیم ملی بود که رضا دهدور به دلیل مصدومیت در مسابقات جهانی 2024 بحرین شرکت نکرد.

نگاهی به میراث ناصر شلال در وزنه برداری ایران

آپدیت ها و پوسته های تیم ملی

یکی از مهمترین و ماندگارترین اقدامات نصیر شلال در تیم ملی وزنه برداری ایران، استراتژی جوانسازی بود. در زمان حضور این مربی در تیم ملی میانگین سنی این تیم حدود 27 سال بود و در پایان حضور وی این عدد به 23 سال رسید. در جام جهانی 2024 بحرین، مهدی کرمی با 26 سالگی مسن ترین بازیکن ملی پوش و ابوالفضل زارع با 18 سالگی جوان ترین مرد ثروتمند ایران بودند.

نصیرشلال با دعوت از جوانان به اردوی تیم ملی به نوعی ریسک کرد که رکورد آنها را به حدی ارتقا داد که رشد رکورد جوانانی چون اوریا پایدار، علیریزو نصیری، علی ریزو معینی و ابوالفضل زارع بود. در این مسابقات به وضوح قابل مشاهده است. مسابقات جهانی بحرین.

همچنین علی ریزو یوسفی پس از ده سال در بحرین به مدال طلای بسیار سنگین دست یافت. علی داوودی و مهدی کرمی از جمله کسانی بودند که رکورد رشد آنها در دوران نواب نصیر شلال بسیار چشمگیر بود. داودی در بالاترین وزن به مدال نقره و مهدی کرمی در دسته 109 کیلوگرم مدال برنز را از آن خود کردند.

نگاهی به میراث ناصر شلال در وزنه برداری ایران

رتبه دوم در جهان

نواب نصیرشلال در اولین تجربه خود در جینجو موفق شد قهرمان آسیا شود. چند ماه بعد از این عنوان مهم، تیم ملی در مسابقات جهانی 2023 ریاض شرکت کرد و تیم ایران با هدایت او به مقام سوم جهان رسید. کسب مدال طلای وزن 89 کیلوگرم میر مصطفی جوادی از مهمترین اتفاقات این رقابت ها در ریاض بود. با تصمیم نصیرشلال، جوادی جای خود را به کیونوش رستمی داد.

از دیگر اقدامات مهم نصیر شلال اعزام سه جوان به مسابقات قهرمانی آسیا 2024 ازبکستان بود.

اما شاهکار نصیر شلال در وزنه برداری ایران کسب عنوان دوم با تیم جوان بود. تیمی که توانست در جام جهانی 2024 بحرین مقام دوم را از آن خود کند. اگر میر مصطفی جوادی در بازی دوبل نبود قهرمانی ایران مشخص می شد. تیم ملی چین تنها 6 امتیاز کسب کرد.

نگاهی به میراث ناصر شلال در وزنه برداری ایران

اردوگاه های بی پایان

یکی از مهم ترین نکات مثبت حضور نصیرشلال در تیم ملی وزنه برداری، برگزاری اردوهایی با حداقل محدودیت بود. نظم و انضباط تیمی در کار نصیر شلال و تیمش دلیلی است که در دوره های قبل از دعواهای متعدد خبری نبود. همچنین در این مدت 22 ماهه رسانه ها اخبار بسیار کمی از درگیری ورزشکاران و سرمربی منتشر کردند.

تنها نقطه ضعف این دوره عدم حضور کیونوش رستمی در کارنامه بود که در نهایت به حذف او از تیم ملی از مسابقات جهانی و از دست دادن رویای سومین المپیک منجر شد. رستمی نتوانست خود را با شرایط نظامی ناصر شلال وفق دهد و سرانجام تصمیم گرفت تابعیت کوزوو را بگیرد.

نگاهی به میراث ناصر شلال در وزنه برداری ایران

ناکامی در بازی های المپیک و آسیایی

تیم ملی وزنه برداری با هدایت نواب نصیر شلال راهی بازی های آسیایی 2022 هانگژو شد و در آنجا با مدال نقره به کار خود پایان داد. وزنه برداران ایرانی از سال 1998 به مدال طلا دست یافته اند اما در هانگژو چین را با دست خالی ترک کردند. علی داودی تنها مدال آور ایرانی در دسته فوق سنگین بود.

آخرین باری که تیم ملی مدال نگرفت در پکن-2008 بود که در پاریس-2024 نیز تکرار شد. تیم ایران سه سهمیه حضور در المپیک پاریس را داشت که رضا دهدور نتوانست حد نصاب لازم برای حضور در پاریس را به دست آورد و از سفر فرنگ محروم شد.

در المپیک 2024 پاریس علی داودی در وزن فوق العاده سنگین مقام چهارم و میر مصطفی جوادی در 89 کیلوگرم مقام پنجم را به خود اختصاص دادند.

نگاهی به میراث ناصر شلال در وزنه برداری ایران

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist