اخبار اخبار اقتصادی

نوسانات ارزی دلیل اصلی آینده نامشخص مسکن

تبلیغات بنری


نوسانات ارزی دلیل اصلی نامشخص بودن آینده مسکن است

به گزارش مجله توژال؛ نوسانات شدید نرخ ارز به مانع اصلی رونق ساخت و ساز و تولید مسکن در کشور تبدیل شده است.

کاهش تب تورم در بازار مصالح ساختمانی و رکود صنعت ساختمان در مهرماه

در اولین ماه پاییز با پایان موقت قطعی برق و کاهش نوسانات قیمت، نرخ تورم در بازار مصالح ساختمانی کاهش یافت. این تغییرات به صنعت ساختمان کمک کرد تا از رکود فعلی دور شود، اگرچه وضعیت کلی این بخش راکد است.

تغییرات در صنعت ساخت و ساز

صنعت ساختمان همچنان در ماه اکتبر در رکود است، اما پیشرفت هایی در این زمینه وجود دارد. شاخص چماخ برای صنعت ساختمان در مهرماه به 44.23 واحد رسید که همچنان زیر سطح 50 واحد قرار دارد. این سطح نشان دهنده رکود در صنعت است. با این حال، نسبت به ماه قبل (شهریور) بهبود جزئی داشته است.

این بهبود در سطح سستی ناشی از کاهش نوسان قیمت و افزایش ثبت سفارش‌های جدید است. علاوه بر این کاهش قیمت در بازار مصالح ساختمانی در مهرماه نتیجه مثبتی را برای این صنعت به همراه داشت.

عواملی که باعث بهبود نسبی شدند

  1. افزایش سفارش های جدید: ثبت سفارش های جدید در مهرماه منجر به افزایش فعالیت های عمرانی نسبت به ماه های قبل شد.

  2. کاهش قیمت مواد اولیه: پس از رفع محدودیت های انرژی برای صنایع و افزایش تولید مصالح ساختمانی، قیمت مواد اولیه کاهش یافت. مولفه قیمت خرید مواد اولیه در مهرماه به 66.35 واحد رسید که نسبت به 75.3 واحد در شهریور کاهش چشمگیری را نشان می دهد.

  3. کاهش قیمت‌های جهانی فولاد: کاهش قیمت‌های فولاد در بازارهای جهانی و کاهش صادرات این قطعات از ایران به دلیل عوارض گمرکی به کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار داخلی کمک کرد.

چشم انداز: نگرانی های مربوط به ریسک اقتصادی

اما فعالان بخش ساختمان از افزایش نرخ ارز و تاثیر آن بر قیمت زمین و مصالح ساختمانی و در نهایت بر قدرت خرید مردم بیم دارند. اگر نرخ ارز به طور ناگهانی جهش کند، این امر می تواند منجر به افزایش بیشتر قیمت مواد و کاهش قدرت خرید مردم در بازار مسکن شود. این ریسک ها می تواند تاثیر منفی بر شاخص چماخ برای کل صنعت ساختمان در ماه های آینده داشته باشد.

در مجموع، با وجود بهبود نسبی در ماه اکتبر، صنعت ساختمان همچنان در برابر ریسک های اقتصادی و تورم آسیب پذیر است و برای جلوگیری از تشدید رکود و افزایش هزینه ها، نیازمند برنامه ریزی دقیق تری است./Economics 100

تبلیغات بنری