اخبار اخبار سیاسی

نمره به رفت و روب شهر چند است؟

تبلیغات بنری


به گزارش اقتصاددان ایرانی؛ نظافت شهر تهران یکی از اظهارنظرهای همیشگی اعضای شورای شهر تهران است. این شوراها در سه سال اخیر بارها به شهردار تهران در خصوص پاکیزگی خیابان های پایتخت هشدار داده اند و شهردار تهران نیز پس از عملی نشدن وعده ها، مدیران این منطقه را تغییر داد.
امروز در جریان بررسی لایحه الحاقی بودجه 1403 شهردار تهران، پاکیزگی شهر تهران و نارضایتی در این حوزه مورد انتقاد برخی از نمایندگان شهر تهران قرار گرفت.

نصیر آمونی، یکی از اعضای شورای شهر تهران گفت: حتی اگر به این سیستم پول اضافه کنیم، چون راه اشتباهی است، به نتیجه مطلوب نمی رسیم. در حوزه پسماند نیز آقای چمران، بنده و بسیاری دیگر از اعضای شورا در همان جلسات بارها تاکید کرده اند که نحوه جمع آوری زباله در تهران اشکال دارد و باید اصلاح شود.

وی افزود: به جای افزایش بودجه ابتدا باید از اصلاح روش ها صحبت کرد. اکنون در حال افزایش وام در این حوزه هستیم، اما آیا واقعا این افزایش وام ها برای حل مشکل رفت و آمد است؟ نظافت شهر آیا به مناطق شرقی تهران منتهی می شود؟

امانی ادامه داد: انتظار داریم شهردار گزارشی ارائه کند که نشان دهد در دو ماه قبل از تصویب این افزایش ها و اصلاحات چه اقداماتی انجام شده است. بدون برنامه ریزی و اصلاح رویکردها نمی توان از شورای اسلامی شهر تهران وام چند هزار میلیارد تومانی جدید درخواست کرد.

جعفر شربیونی یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران نیز با اشاره به بحث های مطرح شده در خصوص اصلاح بودجه و عملکرد شهرداری گفت: در حوزه پسماند از ابتدای این دوره به این موضوع پرداختیم. و هشدار داد. اما در این زمینه دو نکته اساسی وجود دارد که باید به آن توجه کنیم و این مسائل باید درس عبرتی برای نسل های آینده باشد.

وی افزود: نکته اول یکی از ایرادات اساسی دوره مدیریت آقای زاکونی است که مربوط به انتصابات است. از ابتدا گفته ایم که اساس فعالیت موثر و شایسته مردم تهران، انتصاب درست است. به عنوان مثال در سه سال و نیم گذشته سه معاونت در معاونت مهم خدمات جمعی تغییر کرده اند و در سازمان مهمی مانند زباله که یکی از وظایف اصلی شهرداری محسوب می شود، پنج معاونت. مدیران اجرایی تغییر کرده اند تغییر کرده اند. این عدم حاکمیت ریشه بسیاری از مشکلات امروزی است.

شربیونی تصریح کرد: نکته دوم به تضعیف کارکرد نظارتی شورا مربوط می شود. از همان ابتدا به نظر می رسید که عده ای با نیت مشخص کنترل شورا را به دور از منطقه به دست گرفتند. پیامد این غفلت چیست؟ اینکه هیچکس مسئول تصمیمات گذشته نیست. مثلاً فردی که سال گذشته 14 سازمان پیمانکاری را معرفی کرده و قرارداد امضا کرده کجاست؟ این تصمیمات چه تاثیری بر مدیریت شهری داشت؟ این 14 پیمانکار با چه معیاری انتخاب شدند؟ مفاد قراردادشان چه بود؟ چگونه پول به این پیمانکاران داده شد؟ آیا امروز کسی نباید پاسخگوی این مسائل باشد؟

به گفته وی، این علامت سوال در حال حاضر به ویژه در روزهای پایانی این دوره از مدیریت شهردار پررنگتر شده است. با نزدیک شدن به اصلاحیه بودجه، بودجه سال آینده و پایان دوره شورا، مشکلات و آثار این تصمیمات بیشتر نمایان می شود.

معضل زباله در تهران آیا افزایش بودجه مشکل را حل می کند؟ / اهریان: از فعالیت آقای زاکونی در حوزه نظافت شهر راضی نیستیم.

مهدی اهراریون عضو شورا شهر تهرانوی با انتقاد از فعالیت مدیریت شهری در حوزه خدمات شهری گفت: به صراحت اعلام می کنیم که از فعالیت آقای دکتر ذوکونی در این حوزه نظافت شهر راضی نیستیم. کاملا واضحه و مشکلی نداره. نکته دیگر اینکه بعد از این همه جابجایی های مکرر و مدیریت بی ثباتی که در حوزه های مختلف شهرداری تهران شاهد بوده ایم، خواسته ما این است که در چند ماه باقی مانده از این مدت، هر تصمیمی که می خواهد بگیرد، توسط کارشناسان مجرب انجام شود. رایزنی نیروهای شورای اسلامی شهر تهران برخی از اعضای این شورا بیش از 20 سال سابقه کار در حوزه مدیریت شهری دارند و اتفاقاً متخصص خدمات شهری هستند.

وی افزود: تصمیمات کلانشهری که مستقیماً توسط ایشان گرفته می شود باید شفاف و حساب شده باشد. تغییر روزانه مدیران، معاونان و مدیران ادارات جمعی در کنار بی ثباتی بودجه مسائلی است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. ما نمی توانیم منابع شهری را با آزمون و خطا هدر دهیم. شهرداری تهران محل یادگیری و کسب تجربه نیست، بلکه محل اقدامات دقیق و کارشناسانه است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist