نظارتی بر اجرای قانون مدیریت پسماندها نیست
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، در جلسه امروز مجلس، گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست درباره وضعیت مدیریت پسماند در کشور با رویکرد دستیابی به شرایط مناسب به ویژه در مناطق ساحلی بررسی شد. و شهرهای بزرگ
سامیه رفیعی یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی شورای اسلامی در این خصوص گفت: نظارتی بر اجرای قانون مدیریت پسماند وجود ندارد. در مدیریت پسماند کمبودها و مشکلاتی وجود دارد و وضعیت به جایی رسیده است که به جان مردم آسیب می رساند. البته از وزارت اطلاعات تشکر می کنم که در صورت عدم کنترل، برخی مراکز تخلیه غیرقانونی را با نظارت خوب پلمپ کرد.
وی در ادامه بیان کرد: سوزاندن زباله به عنوان تنها راه حل و تنها راه حل تلقی می شود، ایجاد زباله سوز با کیفیت کنونی غیرمسئولانه است و آسیب هایی را به کشور وارد می کند.
رفیعی با بیان اینکه هیچ استانداردی در زباله سوز وجود ندارد، گفت: باید استاندارد زباله سوز اجرا شود و بر استانداردهای خروجی نظارت شود.
این عضو کمیسیون کشاورزی شورای اسلامی بیان کرد: معاونت علمی موظف است ورود منابع دانش و فناوری را تسهیل کند. علاوه بر این، با کیفیت پایین مصالح ساختمانی مواجه هستیم که بازیافت را با مشکل مواجه می کند.
وی تاکید کرد: دو وزارتخانه کشاورزی و کشور باید بر سر میزان تولید کمپوست به توافق برسند، این محصول در برخی کشورهای خارجی مورد تقاضا است اما به دلیل نبود استاندارد امکان صادرات آن وجود ندارد.
اکبر رنجبرزدا عضو کمیسیون صنعت و معدن با اشاره به وظایف قانون هفتم برنامه توسعه در حوزه محیط زیست گفت: برنامه راهبردی ملی مدیریت پسماند سازمان محیط زیست را موظف می کند که شیوه تولید و مصرف را تغییر دهد و تولید زباله را به حداقل برسانید و آن را از منبع جدا کنید قرار است سازمان محیط زیست گزارش تفصیلی از اقدامات خود را به شورای اسلامی ارائه کند.
جواد نیک بین نماینده کاشمر در شورای اسلامی همچنین بیان کرد: سالانه 108 منبع در اختیار پسماند کشور قرار می گیرد که در شرایطی که بتوان از پتانسیل پسماند استفاده کرد، شاهد آن هستیم که روزانه تنها 58 هزار تن زباله تولید می شود. و همین است. به هیچ وجه استفاده نمی شود، در حالی که در چین دستگاهی وجود دارد که روزانه بیش از 500 هزار تن زباله را به انرژی تبدیل می کند.
وی با اشاره به قانون زباله سوز گفت: تخلیه های کارخانه های فرآوری به صورت فیزیکی جدا شده و حاوی مواد شیمیایی نیست، اما محیط زیست پیشتاز است و بیش از 180 تلاش سرمایه گذاری بخش خصوصی را متوقف کرده است.
مصطفی طاهری نماینده زنجان در شورای اسلامی تصریح کرد: زباله کار ساده ای نیست و همه دنیا درگیر آن هستند. پسماند باید با این احتمال استفاده شود که زباله های شیر آب که با فناوری پلاسما به آب آشامیدنی تبدیل می شود، اخیرا روی این موضوع کار کرده است.
وی گفت: همچنین می توان با ساماندهی محل های دفن زباله و استفاده از این نیروی غیررسمی به هدر رفت مواد معدنی فکر کرد. محیط باید اجازه دهد تا فرآیندها پیش بروند.
محمد شهریاری نماینده بجنورد در شورای اسلامی گفت: استفاده از فناوری نوین در تصفیه پسماند به فراموشی سپرده شده است. نفوذ شیرهای زباله به منابع آب زیرزمینی و سوزاندن زباله ها باعث آلودگی آب و هوا شد.
وی با تاکید بر لزوم تجارب کشورهای پیشرفته در حل معضل زباله گفت: زباله طلای کثیفی است که می تواند مهمترین منبع درآمد شهرها باشد اما اراده و ریسک مدیران را می طلبد.
ادامه دارد…