ناکامیهای متوالی سهمیه المپیک را از رستمی گرفت
به گزارش توژال، ماجرای شکایت کیانوش رستمی از مسئولان ورزش ایران هنوز تمام نشده است. وی چند روز پیش با انتقاد از مسئولان سابق و فعلی فدراسیون اعلام کرد: در هشت سال گذشته اجازه حضور در مسابقات بزرگ را به من ندادند تا نتوانم عنوان بهترین بازیکن المپیکی کشور را کسب کنم.
وی با انتشار پستی در صفحه شخصی خود اعلام کرد که برای اثبات خود در پشت صحنه مسابقات و نشان دادن قدرت خود به مسئولان فدراسیون راهی بحرین می شود.
شکایت کیانوش از اعزام نشدن به المپیک توکیو و پاریس بهانه ای شد برای شنیدن صحبت های علی مرادی، رئیس سابق فدراسیون. وی در گفت و گو با خبرنگار توژال گفت: همیشه نگاه پدرانه به کیانوش داشتم و بعد از المپیک 2016 ریو او را به مسابقات انتخابی المپیک 2020 توکیو فرستادم.
متن کامل این گفتگو را در ادامه می خوانیم:
کیانوش رستمی چند روز پیش با انتشار پیامی از مسئولان وزنه برداری گلایه کرد و مدعی شد که به او اجازه حضور در دومین المپیک توکیو و پاریس را نداده اند. نظر شما در این زمینه چیست؟
اگر جواب می خواهید درباره اتفاقات مدیریتم در اتحادیه صحبت خواهم کرد. کیانوش را به عنوان یک نابغه وزنه برداری در ایران و جهان می شناسم. او برای این کشور زحمت کشید و افتخار کسب کرد و در زمان من با وجود اینکه به صورت انفرادی تمرین می کرد، از او حمایت کردم و پدرانه به او نگاه کردم. در آن زمان خیلی ها به من انتقاد می کردند که بازی را منتشر کرده ام، اما داستان بازی را همه می دانند که من بازی را منتشر نکردم، اما از نخبگان ایرانی حمایت کردم.
او حتی در المپیک ریو با حمایت شما مدال طلا گرفت.
من به عنوان سرپرست فدراسیون از او حمایت کردم چون کیانوش و استعدادش را می شناسم. طبیعتاً در همان زمان بیشترین حمایت را از سهراب مرادی داشتم و حتی با مشورت، نامه بازنشستگی او را لغو کردم تا در المپیک ریو که به مدال طلا هم منجر شد، شرکت کند. اگر از رستمی حمایت می کنم به این دلیل است که می دانم او چه کاری می تواند انجام دهد.
اما کیانوش و سهراب المپیک توکیو را از دست دادند و کیانوش به شدت از این موضوع شاکی است. به نظر شما چرا او به توکیو نرفت؟
کیانوش پس از کسب مدال طلای المپیک ریو به تمرینات انفرادی خود ادامه داد و ما هم این را می دانستیم. او به چندین مسابقه بین المپیک ریو و توکیو اعزام شد. جام جهانی 2017، بازی های آسیایی 2018، جام جهانی 2019 و قهرمانی آسیا 2021 از مهمترین این رقابت ها بودند. دو جلسه در توکیو داشتیم و قرار بود این دو را از بین قهرمانان انتخاب کنیم. سهراب مرادی مصدوم شد و شرایطش پیچیده شد، علی میری از انتخابی انصراف داد و در نهایت به همراه علی داودی و علی هاشمی راهی توکیو شدیم که باعث شد به مدال نقره برسیم.
اما آیا کیانوش راست می گوید؟
کیانوش رستمی از جام جهانی 2017، بازی های آسیایی 2018 جاکارتا، جام جهانی 2019 و جام فجر رشت حذف شد. در مسابقات جهانی 2019، تایلند به طلای المپیک راه یافت، اما در آنجا نیز حذف شد. او در جام فجر هم کنار رفت و از این دو انتخابی امتیازی نگرفت. اگر کیانوش در تایلند موفق به گلزنی می شد، می توانست یکی از نمایندگان ایران در المپیک توکیو باشد.
نمی دانم کیانوش چه شکایتی دارد، ما او را به جام پادشاهی تایلند 2018، جام قطر، مسابقات جهانی تایلند 2019، قهرمانی آسیا 2021 ازبکستان و جام فجر رشت فرستادیم و اینها المپیک بود. مقدماتی اما امتیاز لازم را کسب کرد و حضور نداشت و حذف شد. برنامه آن زمان هم موجود است، کیانوش این را به خوبی می داند.
گلایه رستمی از مسابقات سوئیس. ماجرا چیست، چرا رستمی نتیجه نگرفت؟
کیانوش پس از خروج از مسابقات جهانی 2019 تایلند اصرار داشت که به عنوان یکی دیگر از بازیکنان انتخابی المپیک به مسابقات قهرمانی سوئیس اعزام شود. رستمی را با بالاترین امتیاز به مسابقات جهانی تایلند اعزام کردیم و او نیازی به حضور در سوئیس با مدال برنز نداشت اما در تایلند نتیجه نگرفت و بعد مدعی شد که به سوئیس اعزام شده است. آن سال در حضور کیانوش با تاماس آیان، رئیس وقت فدراسیون جهانی وزنه برداری تلفنی صحبت کردم. او گفت رستمی می تواند به عنوان وزنه بردار آزاد ظاهر شود اما امتیازی به او تعلق نمی گیرد. او اصرار داشت در خدمتش باشد و در نهایت با هزینه کمیته ملی المپیک ارسال شد و همه دیدند که او امتیازی نگرفت.
آیا برای بازگرداندن این امتیاز تلاش کرده اید؟
خود کیانوش در ازبکستان شاهد این ماجرا بود و زمانی که نتوانست حد نصاب لازم برای حضور در گروه هشت یا بهترین وزنه بردار آسیا را به دست آورد، ساعت ها با محمد جلود، رئیس وقت فدراسیون بین المللی صحبت کردم و فرستادم. او یک پیام مکتوب اخبار آن مذاکرات نیز در رسانه ها موجود است. حتی خود کیانوش هم از این کار من متعجب شد و برای بررسی نتایج رستمی و مرادی نامه نوشتم اما حضور رستمی خارج از وقت مسابقه بود و کاری نکردیم.
پس تفاوت شخصیتی و سلیقه ای وجود نداشت؟
اصلا اینطور نیست و من همچنان معتقدم کیانوش می تواند در مبارزات جهانی شرکت کند و باید مدیریت شود و این کار را نه به عنوان رئیس فدراسیون بلکه با نگاه پدرانه انجام دادم. در مورد اینکه چطور از المپیک پاریس کنار گذاشته شد، داستان دیگری است که مسئولان باید خودشان پاسخگوی آن باشند، اما در زمان من سلیقه ای نبود چون کیانوش نتوانست سهمیه المپیک را کسب کند. اگر او در تایلند یا جام فجر بیرون نبود، در دیدارهای ازبکستان عملکرد خوبی نداشت.
شاید رستمی بیشتر از همیشه دمدمی مزاج بود؟
رستمی توقعاتی داشت و برآورده شد. این موضوع برای سهراب مرادی بود. مرادی و رستمی جزو بهترین های دنیا هستند و ما هم باید مثل آنها باشیم. رستمی چند روز پیش 180 کیلوگرم تک وزنه و 210 کیلوگرم دوضرب را بالای سر برده بود که نشان از استثنا بودن وی دارد و احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان بر حفظ این منابع و رسیدگی به مطالبات آنها تاکید می کند. البته همه حرکاتم حمایتی از کیانوش نبود و گاهی از او به خاطر انتخاب وزنش انتقاد می کردم و او می توانست از وزنه پایین تری شروع کند و روی میز بماند اما اینطور نبود. او با برادرش که آدم بسیار خوبی است تمرین می کرد.
آیا علاقه بیش از حد به قهرمانانی چون سهراب و کیانوش باعث نشد از استعدادیابی غافل شویم؟
نه اصلاً اینطور نیست. استعداد یک شبه یا در عرض چند ماه ساخته نمی شود. حالا تیم ملی جوان است و امیدواریم در بحرین به سکوی مدال برسند. کجا بوده اند، تاریخچه آنها را در بزرگسالی و نوجوانی بررسی کنید تا مشخص شود چه زمانی استعداد جستجو شده است. علیرضا یوسفی، علی داوودی، میرمستفی جوادی، مهدی کرمی، رسول معتمدی، آیت شریفی و بسیاری دیگر از وزنه برداران جوان یک شبه به این تخصص معرفی نشدند. ما حمایت های لازم را انجام داده ایم و این حمایت هم اکنون در حال توسعه است.
پس شما از استعدادیابی آگاه نبودید؟
اصلا علی داودی نقره المپیک 2021 شد، میر مصطفی جوادی در سال 2021 نایب قهرمان جهان شد. سیدرسول معتمدی قهرمان جهان شد. علیرضا یوسفی قهرمان نوجوانان جهان شد و در المپیک جوانان طلا گرفت، همچنین آیت شریفی را به مسابقات جهانی 2021 اعزام کرد. نتیجه علیرضا اسفندیاری در رده جوانان برای ازبکستان چیست؟ علیرضا عباسپور مدال طلای مسابقات جهانی نوجوانان 2021 عربستان را کسب کرد.