نانو کلر برای رفع آلایندگی تالاب انزلی
به گزارش مجله توژال؛ عارف دادگستر، مدیرعامل این شرکت در حاشیه مراسم بهره برداری از سامانه نانوکلر در یک تاکستان در استانداری قزوین، تولید نانوسیستم برای استفاده در صنایع مختلف را زمینه تحقیقاتی این شرکت دانست و گفت: آبزی پروری، کشاورزی. تصفیه آب، فاضلاب، صنایع معدنی و سایر زمینه ها از جمله حوزه های کاربردی این سیستم ها هستند که در دستور کار تحقیقاتی ما قرار دارند.
وی افزود: سامانه نانوکلر که به مرحله عملیاتی رسیده است، سامانه نانوکلر نامیده می شود. فرآیند کلرزنی یکی از مراحل مهم در تصفیه خانه های آب و فاضلاب محسوب می شود و وظیفه آن ضدعفونی آب و فاضلاب تصفیه خانه ها می باشد. از آنجایی که آب حاصل از این روش وارد چرخه مصرف می شود، مطمئن هستیم که این روش بی خطر است.
قاضی ادامه داد: روش هایی که در حال حاضر برای ضدعفونی آب در تصفیه خانه ها استفاده می شود نیاز به مصرف کلر زیاد دارد که هزینه های عملیاتی بالایی را به همراه داشته است اما استفاده از نانوکلر معمولا کمتر از یک سال طول می کشد و زمان بر است و بازگشت سرمایه بین 2 تا 3 سال خواهد بود.
مدیرعامل این شرکت دانمیش بانیان بیان کرد: از طرفی هرچه کلر در فرآیند تصفیه بیشتر استفاده شود، خطرات زیست محیطی بیشتری ایجاد می کند، در حالی که معمولاً فاضلاب وارد زمین های کشاورزی، آب های زیرزمینی و آب های زیرزمینی می شود. اگر کلر بیشتری مصرف شود، محصولات جانبی کلر بیشتری تولید می شود که بسیار سمی و خطرناک هستند.
قاضی اضافه کرد: اما اگر میزان مصرف کلر کاهش یابد، خطر تولید فرآورده های جانبی خطرناک کاهش می یابد و با استفاده از این فناوری توانستیم میزان مصرف کلر را تا 30 درصد کاهش دهیم و راندمان ضدعفونی را بهبود بخشیم. .
به گفته وی، تری هالومتان یا (THM) (متداول ترین محصول جانبی کلرزنی آب آشامیدنی) از جمله محصولات جانبی کلر است که به دلیل وجود این ترکیبات در روش های سنتی تصفیه خانه ها با چالش هایی مواجه است: بر اساس تحقیقاتی که انجام داده ایم. در مورد این ترکیبات طی یک سال و نیم گذشته این ایده را ارائه کردیم و پس از گذشت بیش از یک سال این سیستم نانوکلر وارد فاز بهره برداری شد و خوشبختانه مصرف کلر را نیز کاهش دادیم و راندمان ضدعفونی و ضدعفونی فاضلاب را افزایش دادیم.
وی با بیان اینکه ایران در استفاده از این سیستم ها در دنیا پیشتاز است، تصریح کرد: این روش علاوه بر حذف آلاینده ها از پساب ها باعث رفع بو نیز می شود و استفاده از فناوری نانو باعث افزایش راندمان تصفیه شده است.
القادی به اجرای طرحی در استانداری قزوین اشاره کرد و گفت: آب حاصل از تصفیه سیستم نانوکلر را می توان در بخش کشاورزی و برای آبیاری زمین های کشاورزی استفاده کرد. خروجی آب این سیستم به استانداردهای مورد نیاز کارفرما رسیده است.
وی با بیان اینکه می توان از این روش برای کاهش آلودگی تالاب ها استفاده کرد، افزود: در این زمینه با اداره منابع آب و معاونت علمی دانشگاه مذاکراتی انجام داده ایم و معاونت علمی دانشگاه نیز در حال پیگیری این موضوع است. و شرکت ما نیز قادر به رفع این مشکل است.» حاوی نوعی آلاینده است.
مدیرعامل این شرکت دانمش بانیان گفت: نمونه هایی از این گونه آلودگی تالاب ها را می توان در تالاب های انزلی و میانکالی مشاهده کرد و همچنین تا مرحله بررسی مسائل مربوط به تالاب انزلی پیش رفتیم.
khabarfarsi به نقل از توژال