اخبار اخبار عمومی

نامه مهم امروز سه نهاد بورسی به معاون اول رئیس جمهور/ عاجل ترین مطالبات بازار سرمایه از دولت پزشکیان چیست؟!

تبلیغات بنری


پیام مهم امروز سه مرکز بورسیه به معاون اول دانشگاه/ فوری ترین مطالبات دانشجویان بورسیه از دولت پزشکی چیست؟!

به نام خدا
جناب آقای دکتر محمد رضا عارف
معاون اول محترم

با سلام و احترام؛

انتصاب شایسته جنابعالی را تبریک عرض نموده و به یاری خداوند متعال، کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران و کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار به نمایندگی از بیش از هزار موسسه مالی فعال در بازار سرمایه ایران و انجمن سرمایه گذاری سهام عدالت شرکت هایی که بیش از 50 میلیون سهامدار حقیقی و اقشار آسیب پذیر جامعه را نمایندگی می کنند، از مهم ترین سازمان های مستقل تعیین شده در بازار سرمایه بر اساس قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران هستند، بنابراین با در نظر گرفتن شرایط فعلی بازار سرمایه و. نقش محوری آن در رشد و شکوفایی اقتصاد ایران و با هدف صیانت از سرمایه میلیونی سهامدار و فعالان صنعت مالی، توصیه هایی را در خصوص مشکلات اصلی بازار سرمایه به شما ارائه می کنند. امید است با توجه ویژه و عاجل به این موارد که در راستای ارزش های اساسی و برنامه های بیان شده ریاست محترم جمهوری می باشد، بتوان جایگاه اقتصاد ایران را در منطقه و جهان ارتقا داد. .
بازار سرمایه شفاف ترین، کارآمدترین و عادلانه ترین بستر برای تامین مالی تولید ملی از طریق تامین منابع اندک و مشارکت مستقیم مردم در فرآیند ایجاد ارزش افزوده ناشی از فعالیت های اقتصادی مولد است. واضح است که سرمایه گذار بدون توجه به درآمد مورد انتظار برای جذب به این بازار نیاز به اطمینان دارد. اعتماد نتیجه کاهش بلاتکلیفی از طریق اقدامات عملی توسط دروازه بانان اقتصاد کشور است. لذا توصیه می شود با توجه به شرایط حساس کنونی، دولت منتخب مواضع و بسته سیاستی خود را در حوزه اقتصاد کلان (سیاست های پولی، مالی، ارزی، سیاست های تجاری و …) به ویژه بازار سرمایه و عدم اطمینان سرمایه روشن کند. . سرمایه گذاران در این زمینه
علاوه بر این، بازار سرمایه در سه سال گذشته با چالش های جدی تری مواجه بوده که همگی انگیزه ای برای ورود سرمایه گذاران به این بازار ایجاد کرده است. چالش هایی مانند قیمت گذاری دستوری و نادیده گرفتن سازوکار بازار در تخصیص بهینه منابع، فاصله زیاد بین قیمت رسمی و بازار آزاد و توزیع رانت ناشی از چند نرخی بودن ارز، عدم هماهنگی سیاست های اقتصادی و ایجاد سردرگمی در بین فعالان اقتصادی ضمن تامین سیگنال‌های متناقض، انباشت درخواست‌های شرکت‌های بورسی از دولت و ایجاد مشکل در سرمایه در گردش و هزینه‌های تامین مالی آن با اعمال سیاست‌های پولی انقباضی و افزایش ناگهانی نرخ سود بالای 30 درصد، تعداد تغییرات بخشنامه‌ها و مصوبات را تحت تأثیر قرار می‌دهد. صنایع و تصمیم گیری ساعتی، عدم تعادل انرژی و قطع برق صنایع در تابستان و قطعی گاز به آنها در زمستان و همچنین انتصابات و دخالت های خودسرانه و نامناسب از سوی نهادهای دولتی و نهادهای عمومی در شرکت های تابعه این گروه، نه تنها سرمایه گذاران را انجام می دهند. نمی خواهند منابع خود را وارد بورس کنند، اما مدام شاهد خروج منابع از بازار سرمایه هستیم.
چالش‌های فوق در سال‌های اخیر باعث شد میانگین حاشیه سود خالص صنایع از بیش از 28 درصد در زمستان 1398 به حدود 12 درصد در زمستان 1391 کاهش یابد که عملاً توجیه سرمایه‌گذاری مولد در این بخش را از بین برد. ملت این کاهش حاشیه سود در شرایطی که ارزش دلاری کل بورس در همین بازه زمانی بیش از 135 هزار میلیارد تومان افت 50 درصدی را تجربه کرد، موجب شد تا سرمایه گذاران اعتماد خود را به بورس از دست بدهند. توسط اشخاص حقیقی که به بازارهای دیگر مانند ارز، طلا و … اعزام شده و یا از کشور خارج شده اند از این بازار خارج شده اند. در حالی که اقتصاد ایران از زمان اوج گیری شاخص کل بورس تهران در سال 1398 تا به امروز شاهد تورم بالایی بوده است، این شاخص در حال حاضر در سطحی کمتر از ارزش خود در مرداد همان سال قرار دارد.
بر این اساس دولت محترم موظف است با توجه به وضعیت نامناسب این بازار در روزهای اخیر نسبت به بازگرداندن اعتماد عمومی به سرمایه گذاران و اعلام مواضع خود نسبت به بازار سرمایه اقدام عملی برای حمایت از سرمایه انجام دهد. این سه مرکز در پایان آمادگی خود را برای برگزاری نشست های تخصصی با متولیان امر حفظ جهت تبیین شرایط و ارائه راهکار برای برون رفت از شرایط نامساعد کنونی اعلام می دارند.

از مردان:

رئیس هیئت مدیره فدراسیون شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت؛ اسماعیل الشمانی

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران؛ رسول السعدی

دبیر کل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار؛ به طور مداوم عالی

تبلیغات بنری

khabarfarsi به نقل از توژال