اخبار اخبار تکنولوژی

موفقیت شبکه آزمایشگاهی قابل تعمیم به دیگر عرصه‌ها

تبلیغات بنری


به گزارش گروه علمی مجله توژال. رضا اسدی یک فرد است اشاره به تملک یازدهمین نشست مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاه‌های فناوری راهبردی وی گفت: این جلسه که امسال میزبان مدیران مراکز ارشد بود از یک جهت متمایز بود. این شبکه از آغاز به کار خود به عنوان شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو دو دهه است که وجود داشته و بیست سال از عمر آن می گذرد. بر این اساس مراسم امسال 10 پلاس 10 نامگذاری شد که به 10 سال فعالیت موفق شبکه آزمایشگاهی در حوزه فناوری نانو و سپس توسعه فعالیت در تمامی حوزه های فناوری با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری اشاره دارد. شکل شبکه آزمایشگاهی فناوری های استراتژیک

وی با اشاره به اینکه شبکه آزمایشگاهی در دو دوره فعالیت خود مسیری را به سوی تعالی در شبکه سازی و ایجاد زیرساخت برای تمامی آزمایشگاه های توانمند در سراسر کشور طی کرد، افزود: شبکه آزمایشگاهی در این دو دهه مانند رودخانه ای روان باعث شد تلاش فراوان برای ادامه حرکت رو به جلو با اشتیاق و بستری برای توسعه … تحقیق کاربردی، توسعه و تعمیق فناوری های استراتژیک و جریان فرهنگ تعامل و ارتباطات در زیرساخت های فناورانه.

موفقیت شبکه آزمایشگاهی می تواند به سایر زمینه ها / رونق مراکز فناوری استاد محور گسترش یابد

مدیر شبکه آزمایشگاه های فناوری های راهبردی معاونت علمی، مسیر و رشد این شبکه را در این دو دهه روندی مثال زدنی دانست و افزود: این شبکه در ابتدا با 30 مجتمع آزمایشگاهی عمدتاً کوچک آغاز به کار کرد و این نوآوری، اشتیاق و رویکرد پرشور به تدریج خود را اصلاح کرد.

وی ادامه داد: شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی منادی فرهنگ و رویکرد جدید در ارتباطات، اشتراک امکانات موجود و تعامل است. شاید در ابتدا به دلیل عدم شناخت آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی بزرگ با استقبال خوبی مواجه نشدند، اما به تدریج با پیشرفت در کار شبکه آزمایشگاهی و گسترش فعالیت ها، امروزه مورد استقبال مجموعه های بزرگ آزمایشگاهی قرار گرفته اند. چه دولتی و چه خصوصی و خوشبختانه در کشور ما کمتر شهرستانی است که مرکز آزمایشگاهی عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی نداشته باشد.

وی با اشاره به تغییر فرهنگ و باور عمومی نسبت به کار یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه، خرید و استفاده از زیرساخت ها و تجهیزات آزمایشگاهی را نیز برشمرد: توسعه اقتصاد دانش بنیان و فرهنگ آن، چشم انداز و رویکردهای مقابله با دانش. اقتصاد مبتنی بر مسائل حوزه علم، فناوری و کسب و کار تغییر کرده است، به گونه ای که ایجاد یک کسب و کار دانش بنیان توسط یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تنها در چند سال گذشته قابل قبول و مطلوب بوده است اما امروزه شاهد شکل گیری و شکوفایی هسته های فناوری و دانش با محوریت اساتید دانشگاه هستیم.

وی به نقل از معاونت علمی دانشگاه ادامه داد: به همین ترتیب رویکرد مورد استفاده در برخورد با امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی مستقر در دانشگاه، آزمایشگاه یا پژوهشکده نیز تغییر کرده است و اگر تعداد تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاه وجود داشته باشد. در اختیار داشتن استاد دانشگاه، بهره وری و استفاده بهینه از سرمایه بود، اما امروزه کارایی و استفاده از ظرفیت های آزمایشگاهی با ارزش شده است.

موفقیت شبکه آزمایشگاهی می تواند به سایر زمینه ها / رونق مراکز فناوری استاد محور گسترش یابد

مدیر شبکه آزمایشگاه‌های فناوری راهبردی معاونت علمی همچنین به تلاش‌های آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برای تعیین استانداردها و اخذ گواهی‌های معتبر تأیید کننده صلاحیت‌های آزمایشگاهی به عنوان یکی دیگر از حوزه‌های تحول با کمک شبکه آزمایشگاه‌های فناوری راهبردی نگاه کرد. . فناوری های راهبردی ادامه داد: تا چند سال گذشته آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی با توجه به موانع زیادی که در مسیر خود برای اخذ استانداردهای آزمایشگاهی می دیدند و یا نیازی به اخذ این تاییدیه ها احساس نمی کردند، به شدت تمایل به اقدام برای اخذ استانداردها نداشتند.

وی ادامه داد: اما فضای پویا و ارزش افزوده شبکه آزمایشگاهی علاوه بر حمایت ها و امکاناتی که برای استقرار این استانداردها فراهم می کند، فضا را به این سمت سوق داد تا جایی که آزمایشگاه ها امروز برقراری این استانداردها را ضروری می دانند. برای خود ارزش قائل شوند و خود به خود آن را بدست آورند و تلاش کنند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist