اخبار اخبار فرهنگی

مدیریت میراث فرهنگی نمی‌تواند با آزمون و خطا و بی‌ثباتی باشد

تبلیغات بنری


به گزارش سایت توژال، در متن این نامه سرگشاده که در اختیار رسانه ها قرار گرفته، خطاب به سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آمده است: «در هفته ها و روزهای اخیر اتفاقاتی رخ داده است. گزارش هایی مبنی بر اعمال فشار از سوی برخی برای تغییر مدیریت پژوهشگاه میراث فرهنگی و زمزمه های گردشگری به جنابعالی یادآوری می کنیم که یکی از معیارهای موفقیت در عرصه مدیریت به ویژه در حوزه مدیریت علمی و فرهنگی، ضرورت است. ثبات و تداوم و پرهیز از بی ثباتی، بنابراین با توجه به اینکه تیم مدیریت پژوهشگاه میراث فرهنگی یک سال و نیم است که فعال است. تنها و در این مدت با ایجاد فضایی پویا و امیدوارکننده، انتظار داریم با فراهم آوردن امکان ادامه فعالیت، حمایت های لازم و توقف طرح های خوبی که آغاز شده اما هنوز به ثمر ننشسته و نرسیده است، از گسست جلوگیری کنیم. فرصت لازم برای شکوفایی و تحقق یافتن را داشت.

همانطور که به یاد دارید ماهیت کار در حوزه میراث فرهنگی به ویژه آثار باستانی کند است و کار ثمربخش مستلزم استمرار است و وقفه ها و تغییرات مستمر و غیر موجه برای آن مضر است. البته این به معنای تایید کامل و مطلق نیست و معتقدیم باید با نقد دلسوزانه و منطقی به توسعه برنامه ها کمک کرد.

حقیقت این است که ایران یک کشور معمولی نیست، بلکه یکی از قدیمی ترین و پیچیده ترین مناطق تاریخ و تمدن بشری است و مدیریت میراث فرهنگی آن نمی تواند ساده، آزمون و خطا و بی ثباتی برای یک یا دو سال باشد. بدون شک این گفته به معنای آزمون آزمایشگر نیست که اشتباه است، بلکه دفاع از لزوم اجازه کار مدیرانی است که دارای شایستگی های اولیه و دارای سابقه موفقیت آمیز هستند و نشانه های روشن و رو به رشدی را در کار خود می بینند. . سابقه اثبات شده. طی ماه‌های گذشته برخی مؤسسات تخصصی در این زمینه (از جمله «انجمن علمی آثار باستانی ایران»، «انجمن آثار باستانی ایران»، «انجمن ایران‌شناسی ایران»، «انجمن مرمت‌گران آثار باستانی فرهنگی و هنری، و سایرین نسبت به عملکرد و فعالیت خود ابراز خرسندی کرده و خواستار جلوگیری از بی ثباتی در این مرکز و لزوم حفظ و ادامه فعالیت آن شدند. لذا ما امضاکنندگان این نامه ضمن حمایت از قضاوت و نظر آنان، درخواست جامعه متخصص در این زمینه را تایید و خواستار سختگیری در برخورد با بخشهای غیرتخصصی در سطح وزارتخانه هستیم که ذاتاً قادر نیستند. برای انجام کارها به درستی جلوگیری کرد. همچنین به جناب وزیر پیشنهاد می کنیم که در سطوح ارشد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از کارشناسان توانمند، ماهر، خوش نام و پژوهشگر کشور بیشتر استفاده شود. یادتان هست در روزهایی که جناب رئیس جمهور در حال انتخاب وزرا بودند، نام یکی از باستان شناسان سرشناس کشور نیز در میان کاندیداهای وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در کارگروه مربوطه مطرح می شد. انتظار می رود از ظرفیت موجود استفاده شود و در شرایط مناسب مورد استفاده قرار گیرد.

باستان شناسی یکی از علوم مهمی است که سیاستمداران و مدیران فرهنگی جهان در دوران تنش و کشمکشی که در آن زندگی می کنیم، از قابلیت های آن در ایجاد وحدت ملی، توسعه، شکوفایی، همبستگی اجتماعی و نشاط فرهنگی غافل نمی شوند. لذا خواهشمند است به این امر توجه ویژه داشته باشید و توانمندی های کشور را در این زمینه هدر ندهید.

فخری دانش پور پرور (دانشگاه تهران، دیرینه شناس)، حکمت الله ملا صالحی (دانشگاه تهران، دیرینه شناس)، مهدی رهبر (وزارت میراث فرهنگی، دیرینه شناس)، اسماعیل یغمایی (وزارت میراث فرهنگی، دیرینه شناس)، آرمان شیگرم میراث فرهنگی، باستان شناس) بیشکیسوت)، علیرضا غزواری نوبری (مدرس دانشگاه طریقت، باستان شناس بیشکیسوت)، محمد رحیم صراف (وزارت میراث). فرهنگی، دیرینه‌شناس)، بهمن فیروزمندی (دانشگاه تهران، دیرینه‌شناس)، سید منصور سید سجادی (وزارت میراث فرهنگی، دیرینه‌شناس)، محمدرضا خلعتبری (وزارت میراث فرهنگی، دیرینه‌شناس)، رجبعلی لباف‌هورچائه‌ای خانیکی‌شناس. ) بیشکیسوت)، سیامک سرلک (وزارت میراث فرهنگی، باستان شناس بیشکیسوت)، کورش محمدخانی (دانشگاه شهید). بهشتی، رئیس هیئت مدیره انجمن باستان شناسی ایران، محمد اسماعیل اسماعیلی گلدار (دانشگاه تهران، رئیس انجمن علمی باستان شناسی ایران)، حمید وحدت نسب (دانشگاه طریق مدرس)، مشام لباف خانیکی (دانشگاه تهران) ، حمیدرضا و لپور (دانشگاه شهید بهشتی)، علی شجاعی اصفهانی (دانشگاه هنر اصفهان)، زهرا شیرازی (دانشگاه زاهدان)، ژاله کمالی. زاد (دانشگاه شهید چمران اهواز)، حسنعلی عرب (دانشگاه هنر شیراز)، مذگان خانمرادی (دانشگاه تهران)، جواد حسین زاده ساداتی (دانشگاه کاشان)، شاکویه خسروی (دانشگاه کردستان)، میثم شاهسواری (دانشگاه جیرفت) ، رضا نصیری (دانشگاه زابل)، عابد تجوی (دانشگاه مازندران)، اکبر عبیدی (دانشگاه هنر تبریز)، سعید امیرهاگلو (دانشگاه طریقت مدرس، حسین کوهستانی (دانشگاه بیرجند)، شاهرخ رزمجو (دانشگاه تهران)، روح الله شیرازی (دانشگاه زاهدان) و قامیار عبدی (دانشگاه شهید بهشتی) از امضاکنندگان این نامه هستند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist