ماجرای کلاههای مخروطی مرموز در نقاشیهای مصر باستان چیست؟
به گزارش سایت توژال به نقل از خبرآنلاین، در بسیاری از نقاشی ها و مجسمه های مصر باستان مربوط به دوره 1550 تا 30 قبل از میلاد، مردان و زنانی را می توان دید که کلاه مخروطی شکل تزئین شده به اندازه یک فنجان قهوه بر سر دارند. .
انواع فعالیت هایی که افراد هنگام استفاده از این کلاه انجام می دادند بسیار متفاوت بود. آنها در نقاشی ها و نقاشی های دیواری با مضامین تدفین، جشن های شکار، پخش موسیقی یا حتی زایمان به تصویر کشیده شده اند.
تا همین اواخر، باستان شناسان این کلاه های هدبند شکل را فقط در نقاشی ها دیده بودند و هیچ مدرک فیزیکی از آنها در مقبره ها یا اتاق های تدفین یافت نشده بود.
اما سرانجام، در سال 2019، اسکلت هایی با مخروط های روی سرشان در حفاری های باستان شناسی دو مقبره در گورستان آمارنا در شرق رودخانه نیل کشف شد.
این کشف توسط باستان شناسان ثابت کرده است که این اکسسوری ها چیزی بیش از تزئینات سبک ساده ای هستند که توسط نقاشان ایجاد شده اند.
تجزیه و تحلیل بقایای مواد نشان داد که مخروط ها از موم زنبور عسل ساخته شده اند و به نظر نمی رسد صاحبان آنها افراد ثروتمندی باشند. بقایای استخوان نیز نشان می داد که این افراد کارگر بوده و در زندگی خود از سوء تغذیه رنج می برند.
باستان شناسان هنوز از عملکرد واقعی این کلاه ها مطمئن نیستند. این فرضیه وجود دارد که این کلاه ها از نوعی ماده معطر یا مومیایی (شاید روغن، صمغ و چربی) ساخته شده اند که در اثر حرارت بدن به آرامی تبخیر می شود.
تصاویر مربوط به آن دوران، افرادی را نشان می دهد که عمامه بر سر دارند یا سرهای تراشیده دارند.
احتمال دیگر این است که طبق باورهای سنتی، این روسریها به باروری کمک میکردند، همانطور که در نقاشیهایی با هاتور، الهه باروری در مصر باستان دیده میشوند. او معمولاً در تصاویرش یک گاو یا زنی با شاخ گاو را تصور می کند.
اولین نقاشی های شناخته شده از این وسایل را می توان در صحنه های ضیافت یا تشییع جنازه در زمان سلطنت هتشپسوت مشاهده کرد.
او پنجمین فرعون از سلسله هجدهم پادشاهی مصر قدیم است و به مدت 22 سال به عنوان فرعون مصر خدمت کرد. دوران سلطنت او به عنوان دوران طلایی تاریخ مصر شناخته می شود.
khabarfarsi به نقل از توژال