اخبار اخبار اقتصادی

قفسه‌های خالی روغن/ علامت بحران در بازار مصرف

تبلیغات بنری


خالی بودن قفسه های روغن / نشانه بحران در بازار مصرف

به گزارش اقتصاددان ایرانی؛ چندی پیش خبری مبنی بر خروج سرمایه گذاران خارجی از بازار سرمایه ایران منتشر شد. این شرکت در زمینه تولید و عرضه روغن خوراکی در بازار فعال بود و در بیانیه ای در 21 دی ماه 1403 اعلام کرد که تعلیق فعالیت سافولا در ایران «در راستای استراتژی گروه برای خروج از بازارهای غیر اصلی در یک بازار است. به موقع». و این گروه قبلاً این کار را در سال 2023 انجام داده است. میلیادی سرمایه گذاری های خود در مراکش و عراق را رها کرد و دارایی های خود را رها کرد. در حالی که برخی این اقدام هلدینگ سعودی را به ورود ترامپ و افزایش فشارهای منطقه ای نسبت می دهند، اما واقعیت این است که به دلیل ضرر مالی و نیاز به نقدینگی، سافولا اقدام به فروش تمامی دارایی های خود به خارج از کشور کرده و به سمت تغییر حرکت می کند. سبد کسب و کار شما

اما انبار تحویل داده شد و زیرساخت ها همچنان فعال بود. اما این خبر تغییر سهامداران جو روانی ایجاد کرد و مردم را نگران کرد و از هفته گذشته اقدام به خرید چندین بطری روغن مایع و نیمه جامد کردند. تاکسی های آنلاین برای سفارش خانوارهایی که قبلا فقط نفت می خریدند فعال تر از همیشه هستند. این رفتار به این دلیل است که خانواده ها نیاز به تامین نیازهای روزمره خود به ویژه فرزندان خود دارند.

اقدام کند مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف در این زمینه باعث شده تا شاهد قفسه های خالی روغن در فروشگاه های زنجیره ای و خرده فروشی های این کشور باشیم. شهر از یک هفته

در صورتی که دو هفته پیش نشت نفت در راهروهای فروشگاه های زنجیره ای، تردد تا نیمی از این راهروها را دشوار می کرد و نفوذ روغن به درب قوطی ها نشان می داد که مدت زیادی در قفسه ها نگهداری می شد، زیرا در آنجا وجود داشت. خریدار اندک بود، امروز فقط لکه های روغن در قفسه ها وجود داشت.

کمبود مدیریت کجاست؟

وزارت جهاد کشاورزی می گوید این وزارتخانه مسئولیت تولید و عرضه نفت را از طریق تخصیص ارز و ثبت سفارش بر عهده دارد که طبق روال قبلی انجام می شود.

در همین راستا اکبر فتحی معاون وزارت جهاد کشاورزی و دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی با بیان اینکه هیچ زیرساختی از کشور خارج نشده و همه ظرفیت های داخلی همچنان قوی است، تاکید کرد: هیچ مشکلی وجود ندارد. در عرضه نفت داخلی و کل بازار، مسائل عرضه و تولید قابل کنترل است و در این زمینه برنامه ریزی جامعی انجام شده است.

به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی با توجه به سرمایه گذاری های بسیار خوبی که در زمینه تولید و واردات نفت کشور انجام شده و تاکنون به میزان کافی انجام شده است، مشکلی نداریم. در بازار؛ ضمنا ثبت سفارش بدون مانع و محدودیت ادامه دارد.

فتحی با اشاره به منابع راهبردی، منابع داخلی را کافی دانست.

شرکت بازرگانی دولتی برای تامین منابع استراتژیک کشور، سالانه 300 هزار تن نفت خریداری می کند که امسال نیز انجام شد.

دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی احتمال سودجویی عده ای را اینگونه برشمرد که پس از افزایش قیمت نفت به دلیل افزایش قیمت های جهانی، برخی از تولیدکنندگان یا واردکنندگان محصولات خود را به بازار نمی فروشند و برخی انجمن ها درباره کاهش و افزایش قیمت ها در حالی است که مشکل عرضه وجود نداشت و پس از اعلام رسمی نرخ ارز از سوی ستاد تنظیم بازار این موضوع برطرف شد.

به گفته این مقام دولتی، با وجود این، به گفته خرده فروشان در شهر، تولیدکنندگان سهم خود را کاهش داده اند زیرا حمل این حجم از محموله و پرداخت دستمزد کارگران برای خالی کردن و چیدن قفسه ها صرفه اقتصادی ندارد. .

به نظر می رسد در چنین فضایی و در حالی که گروه های کنترل نهادهای مختلف توان لازم برای مدیریت بازار بزرگ کالاهای اولیه را ندارند، در کمتر از یک ماه دیگر ماجرای توزیع چربی و خامه تکرار می شود.

ادعای اتحادیه تولیدکنندگان

از سوی دیگر، در حالی که نیاز کشور به انواع روغن خوراکی از 1.5 تا 1.6 میلیون تن است، بر اساس گزارش انجمن صنعت نفت ایران، «در حال حاضر تولید روغن نباتی به میزان قابل توجهی نسبت به سال گذشته افزایش یافته است». ، و پیش بینی می شود تولید امسال از مرز 2 میلیون و 200 هزار تن عبور کند. این ادعا با توزیع قطره های روغن مغایرت دارد و طبیعی است که برخورد مردم با قفسه های خالی باعث نگرانی و ایجاد فضای روانی کنونی شود.

در ادامه اطلاعیه این اتحادیه گفته شده است که «قیمت های فعلی روغن نباتی حتی نسبت به قیمت های دو سال قبل ارزان تر است و قیمت های فعلی حداقل تا پایان سال افزایش نخواهد یافت». در حالی که به گفته مدیران برخی از فروشگاه ها روغن دارند اما قیمت روغن نیمه جامد باید 15 درصد افزایش یابد و برای اطمینان از آن در فروشگاه منتظر اضافه شدن قیمت های جدید هستند.

گفتنی است امسال در آذر ماه روغن مایع افزایش یافته و قیمت هر بطری 1.5 لیتری از 81 هزار و 900 تومان به 91 هزار و 900 تومان رسیده و این عدد از 91 هزار و 900 تومان افزایش یافته است. تومان به حدود 100 هزار تومان می رسد. سپس مغازه داران اعلام کردند که هر 5 کیلوگرم روغن نیمه جامد که 321 هزار و 500 تومان خرید و فروش می شود به 370 هزار تومان می رسد.

حال سوال اینجاست که با توجه به افزایش قیمت ها و واردات مانند گذشته چرا این روغن های تولیدی وارد شبکه توزیع نمی شوند؟ آیا تولیدکنندگان انتظار افزایش قیمت بیشتری دارند؟ چرا دستگاه های کنترل در کارخانه ها این موضوع را رعایت نمی کنند؟ در نهایت کدام سازمان توپ را در زمین خواهد گذاشت؟

منبع: تمبر

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist