فناوریهایی که به سبز کردن مسیر اربعین و جلوگیری از گرمازدگی کمک میکنند
به گزارش سایت توژال. سالانه 180 هزار تن کیسه پلاستیکی در ایران تولید می شود که با احتساب جمعیت 85 میلیون نفری، مصرف سرانه کیسه های پلاستیکی در کشور حدود 2.2 کیلوگرم است. سرانه تولید زباله الکترونیکی در ایران مناسب نیست و گفته می شود هر ایرانی سالانه 6 کیلوگرم زباله الکترونیکی تولید می کند.
پلاستیک های PET، HDPE، PVC، LDPE، PP و PS 86 درصد از کل تولید پلاستیک را تشکیل می دهند. بر اساس آمارهای موجود، ظرفیت تولید انواع پلاستیک در ایران در سال 2009 معادل 5.057 میلیون تن بوده است. در حالی که میزان ظرفیت تولید پلاستیک در ایران در سال 2017 بالغ بر 7 میلیون و 264 هزار تن یا حدود 2 درصد از کل ظرفیت تولید پلاستیک جهانی در سال جاری بوده است.
عمدهترین بخشهایی که در ایران از پلاستیک استفاده میکنند، بستهبندی، ساختمان، کشاورزی، خودرو، نساجی، لوازم خانگی و مواد غذایی است.
ایران از نظر میزان تولید زباله پلاستیکی هفدهمین کشور جهان و از نظر سرانه تولید در رتبه 98 قرار دارد. در سال 2019، حدود 496 هزار تن زباله پلاستیکی در ایران ضعیف مدیریت شد و خسارت ناشی از این عدم مدیریت صحیح زباله های پلاستیکی در ایران سالانه حدود 3000 میلیارد تومان برآورد می شود.
پیاده روی در دهه چهل، مصرف آب آشامیدنی در بطری های پلاستیکی و رهاسازی آن در طبیعت چالشی است که نیاز به مدیریت و بازیافت این نوع زباله ها را ایجاد کرده است. بر اساس اعلام شهردار منطقه 11 تهران، با استقرار عوامل اجرایی خدمات شهری در پاسگاه مرزی مهران، روزانه بیش از 20 تن زباله در جاده تردد این منطقه در حال پاکسازی و جمع آوری زباله است.
در این راستا شرکت های دانش بنیان راهکارهای فناورانه ای ارائه کرده اند که می تواند زباله های پلاستیکی را بلافاصله به مواد ارزشمند تبدیل کند.
سطل زباله هوشمند
یک شرکت فناوری سطل زباله هوشمند خود را با استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا راه اندازی کرده است. این سطل زباله هوشمند قابلیت تفکیک زباله های شهری، صنعتی و بهداشتی را از طریق ارتباط با تلفن همراه ایجاد می کند و وضعیت سطل زباله مانند فضای خالی سطل زباله یا سرقت را به کاربر هشدار می دهد.
این سطل بدون دست زدن باز می شود و با قرار دادن دست در بالای درب می توان ضایعات را به منظور استفاده بهینه از اندازه آن فشرده کرد تلفن همراه مجهز به دستگاه انتقال دقیق سطل زباله و سیستم اعلام اندازه محفظه سطل از دیگر ویژگی های این محصول می باشد.
گیرنده زباله خشک
یک شرکت دانش بنیان دستگاه جمع آوری پسماند خشک خود را برای مدیریت پسماند معرفی کرد.
این دستگاه علاوه بر قابلیت کاهش حجم و فشار ضایعات و ارائه رسید به کاربر، قابلیت تشخیص و شناسایی PET، آلومینیوم و کاغذ را نیز دارد. کاهش هزینه از دیگر مزایای این محصول می باشد.
تجزیه بیولوژیکی بطری های آب
با توجه به حجم زیاد بطری های آب در جاده اربعین، یکی از شرکت های دانش بنیان سیستم جمع آوری زباله های خشک خود را معرفی کرد که قابلیت دریافت خودکار انواع زباله های خشک از قبیل بطری های آب معدنی و نوشابه و … را دارد. انواع قوطی های آلومینیومی پس از بررسی ظاهری، بارکد، وزن و نوع ضایعات مورد درخواست را قبول یا رد کنید.
در صورتی که پسماند پس از کاهش حجم با فشرده سازی پذیرفته شود، جسم مورد نظر از طریق شیر جداسازی به مخزن مربوطه هدایت می شود و در صورت عدم پذیرش به خارج از مخزن هدایت می شود. در پایان فرآیند امتیازی معادل در قالب شارژ کارت به شهروندان تعلق می گیرد.
ظروف یکبار مصرف زیست تخریب پذیر
دستگاه دریافت زباله خشک دستگاهی اتوماتیک برای دریافت و جمع آوری زباله خشک ظروف نوشیدنی PET و آلومینیومی می باشد. این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که نیازی به اپراتور ندارد و برای همه شهروندان به راحتی قابل استفاده است.
این دستگاه دارای ورودی نوار نقاله ای است که با قرار دادن یک بطری نوشابه، ابعاد ظرف با استفاده از سیستم بینایی ماشین پیچیده اندازه گیری و با پایگاه داده مقایسه می شود. یک سنسور وزن در پایین این نوار نقاله تعبیه شده است که از قرار دادن ظروف غیر خالی جلوگیری می کند.
در طی فرآیند فشردهسازی، حجم ظروف حداقل 80 درصد کاهش مییابد و به طور خودکار زبالههای ظروف غذا و نوشیدنی را فشرده و به شکل جداگانه جمعآوری میکند و زبالههای جداگانه و کوچک را بدون فیلتر تحویل میدهد.
تبدیل زباله به کود صنعتی
یک شرکت دانش بنیان در مراسم اربعین، سامانه تولید کود صنعتی در مقیاس کوچک از پسماندهای مرطوب را برای مدیریت پسماند پیشنهاد کرد. این سیستم که از تکنولوژی روز در زمینه فیلتراسیون و تصفیه هوا بهره می برد، علاوه بر کاهش حجم بالای زباله های ورودی، آن را به محصولی با دو ویژگی مهم تبدیل می کند.
کودهای مصنوعی ثابت و کودهای پیش کود دو محصول خروجی این سیستم هستند. این سیستم به گونه ای طراحی شده است که تمام شیرابه و هوای سیستم تصفیه و خنثی شده و به یک خروجی سازگار با محیط زیست تبدیل می شود.
دمای هوا چالش دیگری است که زائران کربلا با آن روبرو هستند و در این راستا تکنسین های کشور این محصولات فناورانه را عرضه می کنند:
محصولات فناورانه در زمینه تجهیزات تهویه و خنک کننده
ربات پرنده هوا خنک
یک شرکت دانش بنیان از خراسان رضوی ربات پرنده ای به نام بهبک را روانه بازار کرده است که قابلیت خنک سازی و آب پاشی در مراسم اربعین را دارد.
از این پهپاد می توان در زمینه شستشوی نمای ساختمان های بلندمرتبه با مواد آب و نانو نیز استفاده کرد و همچنین می تواند انواع سطوح شیشه ای، سنگی و کامپوزیت را در مدت زمان کوتاهی و با کیفیت بالا با انرژی الکتریکی از شست و شو دهد. زمین
این پهپاد همچنین در صورت استفاده از باتری می تواند برای کاربردهای اطفای حریق بلند، حمل محموله های سنگین، سمپاشی کشاورزی، نظارت، نجات کوهستان و یخ زدایی عایق برق فشار قوی استفاده شود.
پهپاد هگزاپاد
مهندسان یک شرکت فناوری پهپاد Hexapod خود را به نمایش گذاشتند. این پهپاد توانایی ایفای نقش در خنک سازی و پاشش آب در طول چهل روز را دارد.
استفاده از پهپادها در سمپاشی هوایی را نیز می توان جایگزین مناسبی برای نمونه های سنتی روش های سمپاشی دانست. از این روش برای گستره وسیعی از مزارع و باغ ها نیز استفاده می شود زیرا در زیر پهپاد جریانی ایجاد می کند که باعث حرکت برگ درختان و رسیدن سم به قسمت های مختلف گیاه می شود که این امر باعث افزایش اثربخشی سم می شود. شرکت های فناوری استفاده از فناوری اسپری هوایی چند روتور را به عنوان یک راه حل عملی پیشنهاد کرده اند. زیرا این ابزار تاثیرات محیطی و انسانی و زمان پاشش را کاهش می دهد.
یخ ساز در محل
یک شرکت فناور که تولید ماشین آلات ساخت اسلایس، پولک و یخ پودری با ظرفیت های مختلف را در دستور کار خود قرار داده است و هم اکنون بسیاری از وزارتخانه ها، مراکز نظامی و تحقیقاتی، ادارات، کارخانجات، هتل ها، بیمارستان ها و دانشگاه ها از مزایای آن بهره مند شده اند. مزایای این شرکت
khabarfarsi به نقل از توژال