فلش بک به ۴ دهه قبل
به گزارش اقتصاددان ایرانی؛ در هر کشوری که قصد توسعه داشته باشد، مصرف برق رو به افزایش است و ما به طور کامل به تامین پایدار برق بخصوص در بخش های توسعه ای و صنعتی فکر نکرده ایم و هر سال با مشکلات بیشتری مواجه هستیم. با این روش در سال های آینده وضعیت بدتر می شود، اگر کاری نکنیم به 4 دهه گذشته برمی گردیم و در آن زمان اگر به وضعیت فعلی برگردیم باید چند صد صومی هزینه کنیم. . میلیارد دلار و 30 سال طول می کشد.
هدایت الله خدامی در گفت و گوی ویژه خود درباره آینده عدم تعادل انرژی در کشور گفت: عدم تعادل برق و گاز یکی از چالش های اصلی است که هر ساله در فصل سرما مشکلاتی مانند قطعی گاز و یا افزایش مصرف سوخت های جایگزین در نیروگاه ها و در فصل گرما کم است، البته امسال قطعی به فصل زمستان رسیده و این وضعیت مانع از تامین پایدار برق چه در بخش خانگی و چه صنعتی می شود. مزاحم می شود
وی گفت: برای تامین انرژی کشور، سیاستمداران باید در ساخت پالایشگاه های نفت و تامین مواد غذایی نیروگاه ها و نیروگاه ها و برق رسانی به صنعت و بخش داخلی تلاش کنند و لازم است ساخت و سازها افزایش یابد. نیروگاه ها در دستور کار قرار گیرد و در این راستا میادین نفت و گاز توسعه یابد». این زنجیره ای است که باید در وزارت نفت و نیرو دنبال شود و سایر وزارتخانه های ذیربط هم کمک کنند و منابع مالی را تامین کنند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: برداشت گاز باید تا پایان برنامه هفتم توسعه به یک میلیارد و 380 میلیون مترمکعب برسد و برای تحقق این هدف به 45 میلیارد دلار سرمایه گذاری، ظرفیت داخلی و بانک ها نیاز داریم.
وی ادامه داد: در حوزه برق بر اساس برنامه توسعه سالانه 5 هزار مگاوات نیاز داریم که تولید برق را افزایش دهیم که در سال های اخیر انجام نشده و حتی برنامه های صادراتی نیز عملا متوقف شده است.
خدامی تاکید کرد: مصرف انرژی در هر کشوری که برنامه توسعه داشته باشد رو به افزایش است و هنوز به تامین پایدار برق به ویژه در بخش توسعه و صنعت فکر نکرده ایم و هر سال با مشکلات بیشتری مواجه هستیم. با این روش در سال های آینده وضعیت بدتر می شود، اگر کاری نکنیم به 4 دهه گذشته برمی گردیم و در آن زمان اگر به وضعیت فعلی برگردیم باید چند صد صومی هزینه کنیم. . میلیارد دلار و 30 سال طول می کشد.
وی تاکید کرد: رفع نابرابری گاز در ایران نیازمند اقدامات فوری و راهبردی در دو حوزه افزایش تولید و مدیریت مصرف است. ارائه سرمایه گذاری های کلان، بهبود بهره وری انرژی می تواند به تامین انرژی پایدار و کاهش اثرات زیست محیطی کمک کند.
این کارشناس انرژی گفت: یکی از عوامل اصلی عدم تعادل گاز، مصرف بی رویه و ناکارآمدی در مدیریت مصرف انرژی است. علاوه بر این، بهره وری پایین در صنایع مختلف باعث می شود که تامین برق و گاز نتواند پاسخگوی تقاضای روزافزون باشد.
وی درباره تاثیر تحریم بر انرژی نترازی گفت: ما در بخش تولید برق به فناوری زیادی نیاز نداریم و حتی فرصت صادرات داریم، وقتی می توان گفت تحریم تاثیر دارد توربین وارد می کنیم اما برخی موارد غیر مرتبط با تحریم، در حوزه روابط بانکی و FATF؛ تحریم مشکلاتی ایجاد کرده است و نمی توانیم نفت را به صورت شفاف صادر کنیم، اما در حوزه نیروگاهی و پالایش نفت مشکل بیشتر از فناوری به مسائل مالی مربوط می شود که می تواند با ایجاد جذابیت، سرمایه گذاری داخلی را جذب کند.
منبع: ایلانا