اخبار اخبار اقتصادی

فرصت حضور در «دی ۸»؛ احیای ظرفیت‌های مغفول مانده

تبلیغات بنری


به گزارش توژال به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، حضور در یازدهمین اجلاس سران گروه هشت در قاهره (پایتخت مصر) فرصتی برای تعمیق دیپلماسی اقتصادی در دولت چهاردهم بود. در سفر رئیس جمهور کشورمان با همراهی وزرای اقتصاد، دارایی و امور خارجه، راهکارهای افزایش حجم تجارت و سرمایه گذاری بین هشت کشور اسلامی در حال توسعه مورد بررسی قرار گرفت. هدف تجاری این گروه رسیدن به 500 میلیارد دلار تا سال 2030 است.

گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به D8 در سال 1997 از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد.

مجموع جمعیت کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی که هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به «D8» هستند، حدود یک میلیارد و 200 میلیون نفر است و سقف مبادلات تجاری این کشورها در سال 2022 به حدود 320 خواهد رسید. میلیارد دلار

فرصتی جدید در قاهره

هشتمین نشست با محوریت تقویت همکاری های اقتصادی، سیاسی و امنیتی کشورهای اسلامی در حال توسعه طی روزهای اخیر با حضور رئیس جمهور کشورمان در قاهره برگزار شد. دولت چهاردهم این نشست را فرصتی برای گسترش روابط منطقه‌ای، توسعه همکاری‌های تجاری، فناوری و اقتصادی و یافتن سازوکارهایی برای عبور از چالش تحریم‌ها دانست.

اجلاس قاهره بر اساس نقشه راه طراحی شده در نشست وزیران قبلی اعضای گروه 8 (که در ژوئن سال جاری در استانبول برگزار شد)، بر راهبردهای تقویت تجارت درون منطقه ای و یکپارچگی اقتصادی میان اعضا تاکید کرد.

اهداف نشست یازدهم در 8 دسامبر: از کارآفرینی تا توسعه کسب و کار

هدف این اجلاس دستیابی به اهدافی مانند توانمندسازی جوانان (معرفی ابتکارات برای ایجاد فرصت های بیشتر برای کارآفرینان و متخصصان جوان در کشورهای عضو برای مشارکت فعال در اقتصاد) و حمایت از شرکت های کوچک و متوسط ​​(تدوین سیاست ها و ایجاد همکاری برای افزایش رشد و رقابت پذیری کشورهای عضو است. ). این شرکت‌ها)، فناوری و نوآوری (ارتقای پیشرفت فناوری و تحول دیجیتال در بخش‌های مختلف)، توسعه پایدار (بررسی مسائلی مانند امنیت غذایی، بهره‌وری انرژی و تغییرات آب و هوایی برای تضمین و به دنبال آن رشد فراگیر) و گسترش تجارت (کاهش موانع تجاری و افزایش). همکاری بین کشورهای عضو G8 به منظور رونق اقتصادی).

در عین حال، میزبانی و ریاست مصر بر اجلاس سران 2024، لحظه مهمی برای تقویت همکاری های منطقه ای به ویژه با توجه به موقعیت استراتژیک این کشور به عنوان پل ارتباطی بین آفریقا، خاورمیانه و آسیا تلقی می شود.

در بیانیه پایانی یازدهمین نشست، روسای جمهور D8 از گسترش عضویت در این سازمان حمایت کردند و اعلام کردند که اندونزی میزبان نشست بعدی در سال 2025 خواهد بود.

D8 رهبران تمام قد علیه تحریم ها

در این بیانیه، سران و هیئت های شرکت کننده مخالفت خود را با هرگونه تحریم اقتصادی یکجانبه علیه کشورهای عضو گروه 8 که موجب تضعیف ثبات اقتصادی جهانی و ناقض اصول حقوق بین الملل می شود، اعلام کرده و خواستار لغو این تحریم ها شدند.

فرصت حضور

در بیانیه پایانی، تعهد به “ترویج صلح، توسعه پایدار و همکاری برای ساختن آینده ای پایدارتر و فراگیر بر اساس ارزش های احترام متقابل و رفاه مشترک” تایید شد.

رهبران همچنین متعهد شدند که اهداف توسعه مشترک را در چارچوب اصول برادری، صلح، گفتگو، عدالت، برابری، حاکمیت قانون و دموکراسی ارتقا دهند.

کشورهای عضو گروه 8 همچنین بر تقویت همکاری در زمینه‌های اولویت‌دار مانند کشاورزی، امنیت غذایی، انرژی، علم و فناوری، صنعت، توسعه کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، زیرساخت‌ها، تجارت، سرمایه‌گذاری و حمل‌ونقل برای ارتقای توسعه همه جانبه و مفید تاکید کردند.

ادامه مطلب

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist