عوارض جدی استرس و افکار منفی بر سلامت جسم
به گفته اقتصاددان ایران ؛ هورمون کورتیزول در تنظیم فشار خون ، متابولیسم مناسب قند خون ، آزاد شدن هورمون انسولین برای حفظ سطح مناسب قند خون ، سیستم ایمنی بدن ، تحریک و واکنش التهابی نقش دارد. کورتیزول به طور طبیعی در بالاترین سطح و در پایین ترین سطح وجود دارد.
رئیس وزارت بهداشت هوا و تغییرات آب و هوا وزارت بهداشت ، با اشاره به مطالعه ای برای بررسی اثرات بهداشتی و اقتصادی PM معلق در نه شهر کشور ، گفت: تعداد کل مرگ و میر ناشی از قرار گرفتن در معرض طولانی مدت در معرض ذرات PM2. ۱ در افراد بالای 5 سال ، به طور متوسط 2،800 گزارش شده است که بیش از 2 درصد نسبت به سال 2 افزایش یافته است.
کیفیت خواب: همانطور که گفته شد ، سطح کورتیزول در طول خواب کاهش می یابد ، اما اگر سطح کورتیزول زیاد باشد ، فرد در کیفیت خواب کاهش می یابد و لذت خواب عمیق از آنها محروم می شود.
– احساس خستگی بعد از خواب عمیق: گاهی اوقات کورتیزول بالا منجر به خستگی مزمن می شود. به طوری که حتی پس از استراحت کامل ، دوباره احساس خستگی می کند.
کمردرد و سردرد: سطح بالای کورتیزول منجر به افزایش حساسیت بدن و مغز به درد می شود. بنابراین ممکن است احساس کمردرد ، سردرد و درد عضلات داشته باشید.
_ افزایش وزن: تحقیقات نشان می دهد که کورتیزول باعث افزایش چربی در بدن ، به ویژه در شکم می شود. تغذیه و ورزش سالم به تنظیم سطح کورتیزول کمک می کند.
عفونت: کورتیزول بیش از حد سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و باعث سرماخوردگی و آنفولانزا می شود.
افزایش هوس های نامناسب مواد غذایی: مطالعات مختلف رابطه بین سطح بالای کورتیزول و افزایش تمایل به غذاهای نامناسب در مردان و زنان را نشان داده است.
_ اضطراب واقعی: سطح اضطراب و البته ظن هنگام افزایش سطح کورتیزول بیشتر است.