اخبار اخبار سیاسی

عبور از دروازه تاریخ با تصرف بیت‌المقدس توسط نظامیان انگلیس

تبلیغات بنری


به گزارش مجله توژال، امروز 28 آذر 1403 به مهم ترین وقایع و رویدادهای تاریخی که در این روز شاهد هستیم می پردازیم.

عبور از دروازه تاریخ با اشغال اورشلیم توسط ارتش انگلیس

انتخابات اولین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری – 1361

بر اساس اصل 107 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مهمترین وظیفه شورای رهبری، تعیین رهبر نظام اسلامی است.

این انتخابات با مشارکت مردمی در 28 آذر 1361 برگزار شد و نزدیک به 18 میلیون نفر در آن شرکت کردند.

در این دوره 75 نماینده مجلس به عنوان خبرگان حوزه رهبری انتخاب شدند. سرانجام اولین گردهمایی خبرگان رهبری در تیرماه 62 با پیام امام خمینی (ره) افتتاح شد.

با رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه)، مجلس خبرگان رهبری در جلسه ای اضطراری آیت الله سید علی خامنه ای را به عنوان رهبر جدید ایران انتخاب کرد.

در تقویم شمسی مناسبت های دیگری نیز وجود دارد مانند: وعده لغو قرارداد 1907 توسط دولت انگلیس از طریق نامه ای به احمد وطوق الدوله نخست وزیر وقت در خصوص تمامیت ارضی و استقلال ایران در سال 1997، درگذشت سید جلال الدین مؤید الاسلام مدیر حبل الدین. – روزنامه المتین در دفتر روزنامه او در کلکته هندوستان در سال 1378 ساختمان کاخ دادگستری که شامل 550 اتاق و 7 حیاط بزرگ است، پس از 8 سال عملیات عمرانی افتتاح شد با تصمیم دولت در سال 1325 خالی شد. 1331 وفات مفسر قرآن گرانقدر سید حسین عزنا عشری معروف به اعتمادانی در سال 1343 افتتاح قطار تهران – یزد در سال 1343. 1349، توافق ایران و ابوظبی برای توسعه روابط تجاری دوجانبه در سال 1349 جلسه 4 ساعته شورای امنیت سازمان ملل متحد برای رسیدگی به شکایت پنج کشور عربی عراق، کویت، لیبی، الجزایر و یمن جنوبی در خصوص شکایت تشکیل شد. حضور نیروی دریایی ایران در جزایر بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در سال 1998. صدور بیانیه ناتو خطاب به نیروهای جبهه ملی ایران در سال 1999، تظاهرات بزرگ و تاریخی تساوی حسینی علیه رژیم پهلوی. استبداد در سال 1357، طرح تشکیل شورای شاهنشاهی در سال 1357 توسط آمریکا ثبت شد و تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به دستور حضرت امام خمینی (ره) در سال 1363 صورت گرفت.

عبور از دروازه تاریخ با اشغال اورشلیم توسط ارتش انگلیس

در اینجا رویدادهای مهم برای این روز در تقویم قمری آمده است:

عالم بزرگ عین القضه الحمدانی به دار آویخته شد – 525 .

عبدالله بن محمد بن علی میانجی همدانی، ملقب به عین القضه، در سال 492 هجری قمری در همدان متولد شد و از علما، فقیه، ادیب، عالم و شاعر برجسته اوایل قرن ششم هجری قمری بود. عین القضه شاگرد احمد غزالی و شیخ برکه الحمدانی و از پیروان مکتب شافعی بود.

عین القضه هیچ گاه از بیان عقاید خود هراسی نداشت و سرانجام با تلاش و تهمت مخالفان خود متهم به کفر و ادعای الوهیت شد و در شب جمادی الاخراء سال 525 به دار آویخته شد.

در میان تألیفات وی، وی را عالمی در مسائل حکمت الهی و علوم طبیعی متمایز می کند. مقدمات، در تهیه اصول ده گانه تصوف; می توان از «کف الحقایق» که رساله ای مختصر در علم ذات و صفات خداوند و مکاتبی است که پیام های او را در بر می گیرد، یاد کرد. نوشته های فارسی عین القدزات سرشار از تفاسیر صوفیانه است.

سخنان او آتشین و مذاب بود و متوجه ساختگی در اعمال خود نمی شد. او همچنین رباعیات صوفیانه را به فارسی نوشت.

عبور از دروازه تاریخ با اشغال اورشلیم توسط ارتش انگلیس

وفات قاضی شریف – 643

بهاء الدین ابوالعباس نیز مانند پدرش قادی فاضل در قاهره به کارهای قضایی مشغول بود. او بسیار باهوش بود و در نوشتن از سبک پدرش پیروی می کرد.

قاضی اشرف علاقه خاصی به شنیدن احادیث شیوخ آن دوره و نیز جمع آوری احادیث صحیح داشت. از آثار قاضی اشرف تنها مجموعه ای از احادیثی که وی گردآوری کرده است به صورت دست نویس باقی مانده است.

عبور از دروازه تاریخ با اشغال اورشلیم توسط ارتش انگلیس

وفات حاج میرزا اباعبدالله الزنجانی – 1360

حاج میرزا ابوعبدالله بن میرزا نصرالله معروف به شیخ الاسلام زنجانی از علمای قرن چهاردهم است. پس از فراگیری ادبیات، فلسفه و کلام نزد میرزا ابراهیم مالکی الزنجانی، عازم تهران شد و در آنجا تحصیلات علمی و اسلامی خود را به پایان رساند و در سال 1330 عازم نجف شد.

سفرهایی به فلسطین و قاهره و سوریه داشت و با اساتید و بزرگان آن کشور ملاقات کرد. وی در دومین سفر خود به مصر مورد تجلیل علما و علمای دانشگاه الازهر قرار گرفت.

شیخ الاسلام زنجانی پس از بازگشت به ایران به تدریس تفسیر و فلسفه پرداخت و سرانجام در 21 تیر 1320 در زنجان درگذشت.

از آثار او می توان به خاستگاه اجتماعی قرآن، اندیشه ها، تاریخ قرآن و زندگی حضرت محمد (ص) اشاره کرد.

از مهمترین رویدادهای این روز در تقویم میلادی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

عبور از دروازه تاریخ با اشغال اورشلیم توسط ارتش انگلیس

آغاز جنگ مدرس بین انگلستان و فرانسه – 1758

در 9 دسامبر 1758، جنگ 13 ماهه مدرس، یکی از خونین ترین جنگ های استعماری بین انگلستان و فرانسه در هند، با حمله نیروهای فرانسوی به بندر مدرس، که توسط انگلیس و فرانسه اشغال شده بود، آغاز شد. یک نیروی 3000 سرباز با نیروی 22000 سرباز انگلیسی روبرو شد. سرانجام فرانسه در ژانویه 1761 به دلیل کمبود نیروی کمکی تسلیم انگلستان شد و راه را برای استقرار حکومت استعماری بریتانیا بر شبه قاره هند هموار کرد.

عبور از دروازه تاریخ با اشغال اورشلیم توسط ارتش انگلیس

تصرف اورشلیم توسط ارتش بریتانیا – 1917

در جریان جنگ جهانی اول، نیروهای بریتانیایی سربازان عثمانی را در فلسطین شکست دادند و اورشلیم را در 9 دسامبر 1917 تصرف کردند. اگرچه این شهر در طول جنگ از اهمیت استراتژیک برخوردار نبود، اما سقوط آن ضربه سنگینی به عثمانی ها وارد کرد.

انگلیسی ها تا اکتبر سال بعد که آتش بس و سپس توافق نامه صلح بین دو طرف امضا شد، سرزمین های زیادی را در خاورمیانه اشغال کردند.

اشغال فلسطین توسط ارتش بریتانیا از آن جهت مهم بود که به عنوان گامی بیشتر در جهت اجرای مفاد بیانیه بالفور که یک ماه پیش از آن توسط وزیر امور خارجه بریتانیا صادر شد، تلقی می شد. بالفور در این وعده وعده تشکیل کشور یهودی توسط صهیونیست ها در فلسطین را داده بود و کنترل انگلیس بر این سرزمین زمینه اجرای این وعده را به صهیونیست ها فراهم کرد.

پس از آن سیل یهودیان از سراسر جهان به این منطقه سرازیر شد و تا 30 سال پس از آن این کار زیر نظر انگلستان که متولی تشکیلات خودگردان فلسطین بود انجام شد.

با نزدیک شدن به تاریخ اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی، دولت انگلیس تا 13 می 1948 نیروهای خود را از آن سرزمین خارج کرد و روز بعد دولت غاصب اسرائیل اعلام حضور کرد.

عبور از دروازه تاریخ با اشغال اورشلیم توسط ارتش انگلیس

آغاز انتفاضه فلسطین – 1987م

کشته شدن تعدادی از جوانان فلسطینی در 17 آذر 1366 به دست نیروهای رژیم صهیونیستی خشم و نفرت مردم فلسطین را برانگیخت و فردای آن روز مراسم تشییع پیکرهای آنان در نوار غزه آغاز شد. از قیام مردم مظلوم فلسطین.

گسترش این اعتراضات به دیگر مناطق اشغالی در سال 1967 منجر به تداوم این قیام ها شد که انتفاضه نامیده شد و ارتش اسرائیل نتوانست آنها را سرکوب کند. در این قیام ها که همه اقشار فلسطینی به ویژه جوانان در سطح وسیعی شرکت داشتند، تنها از سنگ برای مقابله با نیروهای ظالم صهیونیستی استفاده شد و به همین دلیل این قیام به انقلاب سنگی معروف شد.

در جریان انتفاضه بر اثر تقابل روزانه مردم و واکنش وحشیانه نیروهای اسرائیلی، مشروعیت فلسطینی ها روز به روز در افکار عمومی جهان افزایش یافت و برعکس، رژیم صهیونیستی تندتر شد. جدا شده

در ماه های اول سال 1988 بسیاری از فلسطینی های ساکن در سرزمین های اشغالی قبل از سال 1967 در اعتصابات و تظاهرات اعلام شده توسط رهبری واحد خیزش مردمی در سرزمین های اشغالی شرکت کردند و این اولین نمونه از اعتراضات سیاسی مشترک دو طرف بود. سرزمین های اشغالی

تداوم انتفاضه فلسطین دستاوردهایی چون محکومیت جهانی رژیم صهیونیستی، شکست طرح های تحقیرآمیز شهرک سازی با متجاوزان، ایجاد وحدت میان گروه ها و طبقات مختلف مردم فلسطین و شکست اسرائیل را به دنبال داشته است. امنیت و دفاع سازمان ها و نهادهای نظامی، ایجاد بحران و رکود اقتصادی در سرزمین های اشغالی.

در تقویم میلادی مناسبت های دیگری مانند شکست بنی امیه در اردبیل در سال 730 میلادی، تولد جان میلتون شاعر و نویسنده بزرگ انگلیسی در سال 1608 میلادی، تولد کارل شیله، شیمیدان برجسته سوئدی و از بنیانگذاران شیمی جدید در سال 1742 میلادی، تولد. کلود برتو، شیمیدان برجسته فرانسوی در سال 1748، تأسیس کاخ کرملین در مسکو، مرکز سیاست روسیه در سال 1840، تولد فیلسوف آنارشیست روسی پیوتر کروپوتکین در سال 1842، تولد جوزف لاست. شرق شناس برجسته آلمانی مارکوارت در سال 1930، تولد کرک داگلاس بازیگر آمریکایی در سال 1916، تصرف شهر نانجینگ چین توسط ارتش ژاپن در سال 1937 و پیوستن امارات به سازمان ملل متحد در سال 1971 ثبت شد.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist