طراحی سامانه بهرهبرداری و تعمیر فرآیندهای آب و فاضلاب توسط فناوران
به گزارش گروه علمی توژال، مجید محبی سرپرست این مجموعه دانش بنیان به بیان اهمیت این سامانه که توسط متخصصان داخلی کشور توسعه یافته است، پرداخت. استفاده گسترده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی/GIS در سازمان های خرد و کلان ساخت و ساز کشور و همچنین اهمیت و محرمانه بودن اطلاعات زیرساختی عناصر ساختمانی کشور، به دلیل احتمال بالای شنیدن این اطلاعات و نقشه های برداری ساخت و ساز، از نرم افزارهای مدیریت غیردولتی استفاده نمی شود. و عملیات زیرساخت شهری توسط شرکت هایی که این نرم افزار را دنبال می کنند.
وی در مورد کاربرد و امکانات این سامانه توضیح داد: این سیستم واقعاً یک نرم افزار مکان یابی جامع برای جمع آوری هوشمند داده ها از سازمان ها و شرکت هایی است که با مشکل کاربران متعدد و برون سپاری عوامل در مناطق مختلف جغرافیایی مواجه هستند. کلیه امور نگهداری و تعمیرات، کنترل حضور عوامل به صورت حصارکشی، ثبت اسناد و صورتجلسات در محل، رسیدگی به صورتجلسات و گزارش وضعیت مالی. پیمانکاران، مدیریت و کنترل داده های مکانی و گزارش های مدیریت کلان و … از جمله قابلیت های این سامانه است.
محبی با اشاره به اهمیت توجه به رقبای داخلی و خارجی تصریح کرد: از آنجایی که این سامانه به گونه ای طراحی شده است که تمامی نیازهای عملیاتی را در یک پلتفرم گرد هم می آورد، یافتن سامانه های مشابه داخلی کمی دشوار است. اما با تفکیک خدمات این سیستم در ذخیره سازی، اتوماسیون، سیستم مدیریت اطلاعات جغرافیایی و فرآیندهای مالی می تواند در یک سطح قرار گیرد و یا با سیستم های داخلی و خارجی مرتبط رقابت کند.
این فناور به تشریح مزیت های رقابتی این سامانه بومی پرداخت و افزود: با توجه به حساسیت داده های مکانی سازمان های سازنده و عامل کشور و همچنین الزامات سازمان فناوری اطلاعات در خصوص لزوم استفاده از بسترهای متن باز. و از نرم افزارهای سیستم مدیریت اطلاعات جغرافیایی غیرمستقیم آمریکا مانند اسری و گوگل پرهیز کنید، تمامی پلتفرم های مورد استفاده در این سیستم متن باز و مستقل هستند و از این رو سازمان هایی مانند آب و فاضلاب مشتریان اصلی و اصلی این سیستم هستند.
وی در ادامه مواردی را از جمله جامعیت سیستم با قابلیت انجام تمامی فرآیندهای عملیاتی سازمان به صورت یکجا بدون نیاز به سایر سیستم های مختلف، سرعت قابل قبول سیستم در انجام فرآیندهای مرتبط و سهولت استفاده از این سامانه را از دیگر مزیت های رقابتی این دستاورد برشمرد و افزود: مسائل ایجاد سیستم های ذخیره سازی و نگهداری در سازمان های داخلی و همچنین نظام مندسازی دارایی های فیزیکی بر اساس سیستم مدیریت اطلاعات جغرافیایی از مهم ترین مسائل و مشکلات سازندگی کشور است. سازمان ها ، و این سیستم یکی از اولین سیستم هایی است که به طور قابل توجهی به این نیاز پاسخ داده است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان نیز درباره سهم این سامانه در بازار داخلی گفت: طبق تحقیقات انجام شده سطح شبکه های فاضلاب استان تهران حدود 30 درصد کل شبکه های فاضلاب کشور است و این این سامانه توسط مدیریت این شبکه اجرا می شود و همچنین اجرای رسمی در اقتصاد آب و فاضلاب استان های مرکزی و قم موفق به کنترل بخش بزرگی از فرآیندهای استفاده از شبکه های فاضلاب کشور شده است.
وی با اشاره به پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بر بازار موجود در کشور و بار فعلی این شرکت علمی تاکید کرد و خاطرنشان کرد: تاکنون فعالیت این سامانه در سطح بین المللی گسترش نیافته است.
محبی همچنین به چالش ها و محدودیت های استارت آپ ها و دانش بنیان ها در کشور اشاره و تصریح کرد: بسته های فناوری نوین بدون سرمایه یا با حداقل سرمایه و حمایت مالی ایجاد می شود و این موضوع هم در زمینه توسعه محصول و هم در رقابت با آن است. سایر تولیدکنندگان در نهایت منجر به کاهش توسعه و رونق و از دست دادن انگیزه شرکت ها و حمایت مالی، اطلاع رسانی، آموزش و مشاوره رایگان در حل مشکلات می شود. این چالش ها مثمر ثمر خواهد بود.
وی در ادامه بر لزوم اجرای برنامه های حمایتی از استارت آپ ها تاکید کرد و خاطرنشان کرد: عمده نیازهای استارتاپ ها حمایت مالی، معرفی خدمات شرکت های استارت آپی به مشتریان، ارائه مشاوره های فنی و حقوقی موثر و در عین حال اعتبارات توسعه است. ، نوآوری و شکوفایی در این زمینه نقش اساسی دارد. تسهیل در روند حمایت های مالی و معنوی نیز موضوع مهمی برای استارت آپ ها و شرکت های دانش است.