طبخ بهداشتی غذا با کمترین میزان انرژی با تجهیزات صنعتی فناوران کشور
مشام وطنی یکی از محققان این شرکت دانش بنیان در گفت و گو با توژال: وی گفت: این شرکت تجهیزات آشپزخانه صنعتی را تولید می کند. یکی از مشکلاتی که در بحث اربعین با آن مواجه بودیم تامین غذای میلیونی زائرین اربعین بود.
وی افزود: نگرانی در این زمینه این بود که برای تهیه غذا باید مقادیر زیادی اجاق گاز، قابلمه و سایر وسایل لازم برای پخت و پز در آشپزخانه به کشور عراق منتقل می شد، در حالی که لازم بود فضای زیادی برای پخت غذا اختصاص داده شود.
وطنی از دیگ های صنعتی به عنوان راهکاری برای رفع این نیاز نام برد و اظهار داشت: تجهیزاتی که در این زمینه تولید کرده ایم دیگ های صنعتی شامل کالوبیس، خورش، کباب پز ریلی و سایر تجهیزات است که به صورت ست کامل عرضه می شود.
این محقق با اشاره به مزیت های این تجهیزات صنعتی نسبت به روش های سنتی گفت: این تجهیزات قادر است در کمترین فضای ممکن و با مصرف انرژی کمتر غذای مورد نیاز زائران را تامین کند به طوری که اگر در یک وعده از اجاق های طبقه ای استفاده می شود. 5 کپسول با استفاده از گاز مایع با استفاده از این تجهیزات با کپسول گاز مایع می توان فرآیند پخت غذا را انجام داد.
وی دلیل کاهش مصرف انرژی در این دیگ ها را استفاده از عایق بندی مناسب و همچنین استفاده بهینه از گرما عنوان کرد و افزود: همچنین در این تجهیزات مواد غذایی را هدر نمی دهیم، در عین حال هیچگونه هدر رفتنی نداشته باشد. ضایعات غذا در پخت پلو به دلیل عدم پخت آن حذف شده است، در حالی که می توان غذا را با روغن کمتری تهیه کرد.
وطنی نظافت را از دیگر مزیت های این تجهیزات پخت صنعتی برشمرد و ادامه داد: نیروی انسانی در این روش کاهش می یابد و افرادی که با استفاده از این تجهیزات غذا می پزند، غذا را با کمترین زحمت تهیه می کنند.
به گفته وی، با روش های معمول، تجهیزات مورد استفاده پس از دو تا سه سفر غیرقابل استفاده می شود، اما این تجهیزات تا 3 سال گارانتی دارد و پس از آن با خدمات جزئی، می توان در طولانی مدت از آن استفاده کرد. چندین سال مورد بهره برداری قرار گرفت
فتانی اضافه کرد: امسال اولین سالی است که این محصول به بازار عرضه شده است و یکی از مشکلات مطرح شده بزرگ بودن این تجهیزات و قابل حمل بودن آن است در حالی که در طبخ سنتی باید چندین مورد حمل شود و این محصول یک تکه است. و قابل بسته بندی است. هر تریلر می تواند 14 تا 15 وسیله پخت و پز صنعتی را حمل کند.
وی با اشاره به ظرفیت این تجهیزات، خاطرنشان کرد: هر ظرف پخت صنعتی قابلیت تهیه 500 پرس غذا و 25 لیتر سلوبیس را دارد. بسته به ایرانی یا خارجی بودن برنج، ظرفیت 25 کیلوگرم برنج را دارد.
این محقق افزود: تجهیزات آشپزی ما در سایزهای مختلف 150، 250 و 400 لیتری و به صورت مکعبی و استوانه ای تولید شد.
khabarfarsi به نقل از توژال