ضربه حزبالله به اسرائیل مانع مذاکرات آتشبس غزه نشده است
به گزارش سایت توژال، پس از پایان مرحله اول عملیات حزب الله لبنان برای پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به جنوب بیروت و ترور شهید «فواد شکر» از رهبران ارشد حزب الله لبنان، آمریکایی رسانهها در گزارشی از حرکت رژیم صهیونیستی و حزبالله در تحولات صبح یکشنبه با احتیاط بر لبه پرتگاه خبر دادند. نوعی تشدید حساب شده تنش ها، با انجام کار خوب هر طرف برای جلوگیری از تبدیل شدن وضعیت به یک فاجعه بزرگ که جهان را نگران می کند.
حزب الله لبنان روز یکشنبه اولین مرحله انتقام از حمله رژیم صهیونیستی به جنوب بیروت و ترور شهید فؤاد شکر از رهبران ارشد این جنبش را آغاز کرد. تخمین زده می شود که این عملیات ادامه داشته باشد و مقاومت لبنان نیز تایید کرده است که این حمله با پهپاد و موشک ادامه خواهد داشت. در این حمله، مقاومت لبنان با استفاده از 320 موشک کاتیوشا و ده ها پهپاد، چندین پایگاه اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.
در همین راستا، سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان شامگاه یکشنبه در اظهاراتی درباره جزئیات این عملیات اعلام کرد: عملیات گسترده ای را که امروز حزب الله علیه دشمن صهیونیستی انجام داد، «عملیات اربعین» می نامیم. ما تأیید می کنیم که طرف کنترل کننده اوضاع در لبنان، جبهه ای که به این سطح از تنش رسیده است، دشمن اسرائیل است.
به گفته حزب الله، این حمله یک «پاسخ اولیه و مقدمه» بوده و در صورت ناکافی بودن نتیجه عملیات، بعداً درباره آن تصمیم گیری خواهد شد.
تل آویو از ادامه پاسخ حزب الله و پاسخ ایران بیم دارد
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارش خود اشاره کرد که حمله حزب الله به لبنان منجر به توقف مذاکرات آتش بس، آغاز جنگ منطقه ای در غزه و ادامه آزادی اسرای اسرائیلی نشد. میانجیها درباره اسامی اسرای فلسطینی مذاکره میکنند که تعداد آنها ممکن است بیش از 1000 نفر باشد و در صورت توافق با اسرای اسرائیلی مبادله میشوند. این توافق هنوز حاصل نشده است اما مذاکرات برای تعیین جزئیات آن ادامه دارد.
روزنامه واشنگتن پست نوشت: «سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان، روز یکشنبه اشاره کرد که این مرحله از جنگ ممکن است در بالاترین سطح خود باشد، وی افزود که در این مرحله «مردم می توانند نفس بکشند و آرامش داشته باشند». حامیان ایرانی او «تقریباً همین موضوع را در هفته گذشته» پخش کردند.
این در حالی است که اخیرا عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران با یکی از همتایان اروپایی خود درباره تحولات منطقه در خصوص اجرای وعده «تحریم های سخت» ایران در قبال ترور خامنه ای گفت وگو کرد. اسماعیل هنیه رئیس جمهور اسبق این کشور به دفتر سیاسی جنبش حماس در تهران توسط رژیم صهیونیستی گفت: واکنش به اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در تهران اجتناب ناپذیر است. این واکنش دقیق و محاسبه شده خواهد بود. برخلاف رژیم صهیونیستی، ایران به دنبال گسترش تنش نیست، هرچند از آن نمی ترسد.
وسعت حملات هوایی حزب الله به شمال فلسطین اشغالی
به دنبال گزارش واشنگتن پست که ادعاهایی درباره عملکرد سیستم دفاع هوایی اسرائیل داشت، مقامات آمریکایی و اسرائیلی گزارش مفصلی از رویدادهای آخر هفته ارائه کردند. این بحران زمانی آغاز شد که سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا شنبه گذشته گفتند که شواهدی پیدا کردهاند که نشان میدهد حزبالله در حال آمادهسازی برای انجام یک حمله گسترده با موشک و پهپاد است. به نوشته این رسانه ها، هواپیماهای اسرائیلی قبل از حمله حزب الله وارد عمل شده و به عقیده آنها حدود 6000 موشک حزب الله را در این حملات هدف قرار داده اند.
علیرغم این ادعاها، حزب الله لبنان توانست در یک عملیات موفقیت آمیز، حدود 240 موشک و حدود 50 پهپاد را به سمت سرزمین های اشغالی پرتاب کند و نقاط مهم نظامی و پایگاه های صهیونیست ها را هدف قرار دهد.
میانجیگران آتش بس برای نهایی کردن جزئیات توافق مذاکره کردند
در ادامه این گزارش در مورد اثربخشی این عملیات در دستیابی به اهداف جنبش حماس صحبت شد. به گفته رسانه ها، این عملیات حامل پیامی برای حماس است. به گفته مقامات آمریکایی، یحیی سینوار، رئیس دفتر سیاسی حماس ابراز امیدواری کرد که حمله شدید حزب الله منجر به تغییر وضعیت در تلاش های آمریکا برای پایان دادن به جنگ و قرار دادن آن در موقعیت بهتر شود و اکنون فشار بر سینوار وارد شده است. عمل کردن حمایت از توافقی که به آزادی هزار یا بیشتر اسیر فلسطینی منجر شد افزایش یافت. بسیاری از این زندانیان در زندان های رژیم صهیونیستی با حکم اعدام روبرو هستند.
این روزنامه با اشاره به سفر محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر به ایران نوشت: نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر با مسعود المدیقیان رئیس جمهور ایران دیدار خواهند کرد. این مقام قطری در مورد مذاکرات آتش بس غزه که با میانجیگری های منطقه ای توسط دولت های قطر و مصر انجام شد، توضیحاتی را به رئیس جمهور ایران ارائه خواهد کرد. وی افزود: واکنش ایران به این سفر رسمی ممکن است روند مذاکرات آتش بس را تسریع کند.
این مقاله ادامه میدهد: «مسائلی که میانجیها بر سر آنها چانهزنی میکنند، در تصویر بزرگتر از جنگ غزه، تقریباً بیاهمیت هستند، بر اساس توافقنامه پیشنهادی، اسرائیل موافقت میکند که از مناطق پرجمعیت غزه عقبنشینی کند مرز بین غزه و مصر پرجمعیت است و سربازان اسرائیلی می توانند در آنجا بمانند و میانجی های مصری با این ایده مخالفت می کنند که به موجب آن نیروهای مستقر در مرز، بخش کوچکی از آنچه او در ابتدا درخواست کرده بود، باشند. جزئیات هنوز قطعی نشده است.
میانجیهای قطری و مصری بیش از هفت ساعت با نمایندگان حماس در قاهره درباره جزئیات این توافق گفتگو کردند. این روند روز دوشنبه ادامه خواهد داشت. مذاکره کنندگان علاوه بر تایید اسامی اسرای فلسطینی و صهیونیستی، پروتکل مفصلی نیز برای تبادل آنها تهیه کردند. آزادی هر یک از این اسرای رژیم صهیونیستی با توجه به زن، مرد، نظامی و یا معلول بودن، با تعداد نامعلوم و متغیری از اسرای فلسطینی همراه خواهد بود که مذاکره کنندگان جزئیات آن را مشخص خواهند کرد.
در بخش پایانی این یادداشت آمده است: «جنگ غزه رویدادی ناگوار است که روز به روز بدتر میشود. “
khabarfarsi به نقل از توژال