اخبار اخبار عمومی

صف ازدواج کوتاه و صف وام طولانی‌تر از همیشه

تبلیغات بنری


لیست انتظار برای ازدواج کوتاه است و لیست انتظار برای وام طولانی تر از همیشه

به گزارش مجله توژال؛ یک کارشناس اقتصادی گفت: انتظار داریم مجلس سقف تسهیلات ازدواج را تعیین کند اما این افزایش نباید آنقدر زیاد باشد که نظام بانکی کشور طاقت آن را نداشته باشد. تا شاهد تشکیل صف های طولانی برای بازپرداخت وام ازدواج نباشیم.

به گزارش میزان، بیش از 8 ماه از ابتدای سال جاری می گذرد اما هنوز بسیاری از زوج ها در صف دریافت کمک های ازدواج هستند. کارشناسان معتقدند برای بودجه سال 1404 باید حداقل 400 هزار میلیارد تومان برای این نوع تسهیلات در نظر گرفته شود.

چندی پیش جلالی معاون اعتبارات بانک مرکزی گفت: شبکه بانکی کشور از ابتدای سال جاری تا 12 آبان 1403 بیش از 118 هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به 355 هزار متقاضی پرداخت کرده است.

معاون اعتبارات بانک مرکزی همچنین از وجود ۳۴۸ هزار متقاضی در نوبت وام ازدواج خبر داد و با توجه به پیش ثبت نام، ۱۰۴ هزار نفر در لیست انتظار ذخیره هستند و بانک مورد نظر خود را انتخاب کرده اند. بنابراین می توانند بلافاصله پس از دریافت سهمیه به بانک ها به صورت خودکار وارد لیست انتظار شوند.

به گفته جلالی، نزدیک به 40 هزار نفر هنوز بانک خود را انتخاب نکرده اند. بنابراین در حال حاضر حدود 500 هزار نفر متقاضی دریافت وام ازدواج هستند.

بر اساس این گزارش، با توجه به منابع مطالعه شده برای پرداخت تسهیلات ازدواج در سال 1403، قطعاً این تعداد متقاضی تا پایان سال افزایش خواهد یافت، اما در لایحه بودجه سال 1404، اعداد و ارقامی برای تسهیلات ازدواج از جمله وجود ندارد. آنها بر اساس اعلام معاونت برنامه و بودجه سازمان، میزان سقف وام ازدواج توسط شورای عالی بانک مرکزی تعیین می شود.

در این رابطه میرهادی رهگشای کارشناس اقتصادی در خصوص صف های طولانی اخذ تسهیلات ازدواج گفت: در حال حاضر تعداد متقاضیان اعلام شده از سوی بانک مرکزی 500 هزار متقاضی در نوبت دریافت تسهیلات است که احتمال می رود حداقل به این تعداد برسد. 700 هزار تا پایان امسال که عدد بزرگی است.

وی ادامه داد: بنابراین برای سال آینده علاوه بر هزار و 404 متقاضی، باید برای حدود 700 هزار نفر نیز بازپرداخت تسهیلات برنامه ریزی شود.

این کارشناس اقتصادی درباره پیشنهاد تعیین میزان کمک هزینه ازدواج از سوی بانک مرکزی گفت: با توجه به رفتار بانک مرکزی و تعامل آن با بانک ها، این پیشنهاد تبعاتی دارد; اول اینکه بانک مرکزی مدافع بانک است و نمی خواهد به نحوی به سیستم بانکی فشار بیاورد.

رهگشای با تاکید بر اینکه تعیین میزان تسهیلات ازدواج از سوی بانک مرکزی نامطلوب است، گفت: اگر بانک مرکزی در موضع سیاست گذاری بود و نظارت خود را بر شبکه بانکی قوی و درست انجام می داد، چنین پیشنهادی که در آن صورت می گرفت. بانک مرکزی تصمیم گرفت که تسهیلات ازدواج قابل قبول باشد. زیرا می تواند سطح کارشناسان را در کار بالا ببرد.

این کارشناس اقتصادی معتقد است تعیین اعداد تسهیلات ازدواج در سال 1404 از سوی بانک مرکزی قطعاً صف دریافت وام ازدواج را طولانی می کند.

وی ادامه داد: سال گذشته این پیشنهاد برای بودجه 1403 از سوی دولت به مجلس نمایندگان ارسال شد اما مجلس این پیشنهاد را مناسب ندانست و تعیین سقف تسهیلات و منابعی که بانک ها باید به این امر اختصاص دهند را اعلام کرد. وام.” باید بودجه بندی شود.»

رهگشای گفت: در سال 1403 هجری شمسی تسهیلات ازدواج نسبت به سال 1402 حدود 60 درصد افزایش یافت که رقم نسبتا بالایی است و افزایش بی رویه مبلغ تسهیلات ازدواج یکی از دلایل ایجاد صف های طولانی در سال جاری بود. .

این کارشناس اقتصادی گفت: انتظار داریم مجلس سقف تسهیلات ازدواج را تعیین کند اما این افزایش نباید در حدی باشد که نظام بانکی کشور طاقت آن را نداشته باشد. تا شاهد تشکیل صف های طولانی برای بازپرداخت وام ازدواج نباشیم.

رهگشای با تاکید بر اینکه منابع مورد انتظار برای تخصیص تسهیلات قرض الحسنه باید در بودجه مشخص شود، گفت: در بودجه سال 1403 مبلغ 300 هزار میلیارد تومان برای تسهیلات ازدواج و زایمان در نظر گرفته شده بود، اما دولت مرکزی بانک و پیگیری ها این رقم را به 200 هزار میلیارد تومان رساند.

به گفته این کارشناس اقتصادی، بانک مرکزی در سال 1403 هجری شمسی به عنوان نماینده بانک ها بر کاهش منابع تخصیصی تسهیلات ازدواج و زایمان تاکید کرد و با وجود مخالفت های فراوان به این نتیجه رسید که کاهش تخصیص منابع منجر به افزایش وام های بلندمدت شد. صف وام ازدواج

وی بیان کرد: باید حداقل 400 هزار میلیارد تومان برای وام ازدواج در سال 1404 در نظر گرفته شود; زیرا محاسبات کارشناسی نشان می دهد که منابع وام بانک ها برای این تسهیلات کافی است. از سوی دیگر سقف تسهیلات باید تا حد معقولی افزایش یابد تا شبکه بانکی بتواند آن را تحمل کند. / اعتماد می کند

تبلیغات بنری