اخبار اخبار تکنولوژی

شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال؛ دو روی یک سکه

تبلیغات بنری


به گزارش «ایرانیان اکونومیست»، حدود 19 سال پیش (1383) پروژه ای به نام شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شد و مورد توجه قرار گرفت. در عین حال به تفصیل توضیح داده شد که متشکل از یک زیرساخت ارتباطی با مدیریت داخلی کاملا مستقل، یک شبکه حفاظت شده نسبت به اینترنت و یک شبکه که امکان هرگونه محتوا و خدمات ارتباطی سراسری برای افراد را دارد.

از این رو، با توجه به اهمیت و ضرورت پیشبرد این هدف، نهادهای مختلف از جمله وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی طی چند سال گذشته اقدامات مختلفی را انجام داده اند و اگرچه چندین سال است که اجرای آن مسکوت مانده است. ارزیابی این روند طی سه سال گذشته آغاز شده است و هر چند ماهانه یک بار آمار پیشرفت آن توسط نهادها و مسئولان مرتبط مانند مرکز ملی فضای مجازی اعلام می شود.

علاوه بر شرایط ذکر شده، دسترسی به اینترنت برای کاربران روستایی از راه دور یکی از مزیت های مهم این طرح با توجه به پیشرفت این طرح است که موجب تسریع عدالت اجتماعی و اتصال روستاها به اینترنت در سال های اخیر شده است. و بر اساس آمارهای اخیر اعلام شده است که از ابتدای شروع به کار وزارت ارتباطات در دولت چهارم بیش از 723 روستا به شبکه پهن باند متصل شد و حدود 10 هزار روستا شناسایی و تصمیم به ارائه با کیفیت بالا گرفته شد. خدمات به مردم

در همین راستا علی حکیم جوادی – رئیس سازمان رایانه ای اصناف کشور و رئیس هیئت مدیره نصری تهران – درباره تأثیر شبکه ملی اطلاعات بر اقتصاد کشور، امروز بحث اقتصاد دیجیتال هم همینطور است. از مهمترین مسائل جهان و کشورها برای دستیابی به توسعه اقتصادی با استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات که امروزه اقتصاد دیجیتال نامیده می شود، برنامه های راهبردی بسیار منسجم و منسجمی اتخاذ شده است.

وی یکی از الزامات مهم در این حوزه را توجه به زیرساخت‌ها می‌داند، زیرا هر چه زیرساخت‌ها کامل‌تر و آسان‌تر باشند، به اهداف خود برای دستیابی به توسعه اقتصاد دیجیتال نزدیک‌تر می‌شویم و اولین و مهمترین هدف ماست. ایجاد شبکه ملی اطلاعات برای بحث اقتصادی آن و استفاده از پهنای باند داخلی برای توسعه اقتصاد دیجیتال. تلاش دولت در سال های اخیر ایجاد شبکه ملی اطلاعات و افزایش حجم و دسترسی مشتریان بوده است. چه از طریق شبکه های سلولی، شبکه های فیبر نوری یا شبکه های مخابراتی سنتی.

شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال; دو روی یک سکه

حکیم جوادی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: استفاده اقتصادی از شبکه ملی اطلاعات یعنی پهنای باند باید با حداقل قیمت در اختیار کاربران قرار گیرد. این مهم ترین هدفی است که امیدواریم در شبکه ملی اطلاعات به آن برسیم.

اما تحقیقات نشان می دهد که پس از دسترسی و پهنای باند که محرک های اصلی رونق اقتصادی محسوب می شوند، مراکز داده و ذخیره سازی داده ها نیز اهمیت دارند. در واقع اگر اطلاعات طراحی یک شبکه ملی وجود داشته باشد، لایه بعدی لایه داده است و در سال های اخیر مراکز داده متعددی ایجاد شده است.

از این رو، سرمایه گذاری مستمر در شبکه ملی اطلاعات و ایجاد توسعه مورد نیاز کشور و تسهیل مقررات برای دستیابی به اهداف مورد نظر در حوزه اقتصاد دیجیتال از طریق شبکه ملی اطلاعات ضروری است.

بر اساس اعلام کارشناسان و مسئولان برنامه شصت و پنجم برنامه هفتم توسعه و توسعه شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال و دیجیتال، توسعه شبکه ملی اطلاعات جالب توجه است که باید باعث ایجاد رفاه اجتماعی دیجیتال شود. برای اجرای این ماده وجود بخش خصوصی بسیار مهم است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist