سهم بیمه عمر و زندگی در صنعت بیمه چه قدر است؟
به گزارش مجله ایرانیان اکونومیست. بیمه عمریکی از بیمه نامه هایی است که شرکت های بیمه به عنوان پشتوانه مالی برای آینده خود در نظر می گیرند. بیمه عمر با نام های دیگری مانند بیمه آتی، بیمه عمر و بیمه آتی نیز شناخته می شود. اما برخی از کارشناسان اقتصادی به ویژه در حوزه بیمه سهم بیمه عمر و زندگی یکی از مولفه های سنجش سطح رفاه جوامع و کشورها محسوب می شود..
رشته بیمه عمر و بیمه عمر شامل شاخه های مختلفی مانند بیمه کل عمر، بیمه عمر مدت دار، بیمه پس انداز، بیمه مستمری، بیمه بازنشستگی و بیمه عمر گروهی است که هر کدام ماهیت متفاوتی دارند.
به عنوان مثال بیمه عمر مدت دار نوعی بیمه نامه عمر است که خطرات ناشی از فوت بیمه شده را پوشش می دهد. حق بیمه این نوع بیمه نامه بر اساس شرایط سنی و میزان سرمایه فوت مورد نیاز تعیین می شود. در بیمه عمر کل مدت بیمه نامه نامحدود است. بیمه کل زندگی در واقع ارثی به بازماندگان پس از فوت شخص است.
از سوی دیگر، شرکت های بیمه در هنگام انتخاب بیمه گذاران، عوامل متعددی را برای تعیین حق بیمه مناسب با سن و وضعیت سلامت بیمه شده در نظر می گیرند. عواملی مانند سن، جنسیت، سلامت، شغل و حرفه افراد از مهمترین مولفه هایی هستند که در محاسبه بیمه عمر مورد توجه قرار می گیرند.
سندر بیمه عمر، سن بیمهگذار عامل اصلی در تعیین نرخ حق بیمه است و به همین دلیل نرخ حق بیمه با استفاده از جدول فوت، هزینههای شرکت بیمه و نرخ سود سرمایهگذاری تعدیل میشود.
جنسیت: زنان معمولاً عمر طولانی تری دارند و میانگین طول عمر بیشتری نسبت به مردان دارند. از این رو برخی از شرکت های بیمه نیز تعرفه های بیمه ای را به تناسب زن و مرد تهیه می کنند و در محاسبه حق بیمه از این جداول استفاده می شود.
سلامتیبسیاری از آمارها ثابت کرده اند که طول عمر طولانی و بالا ژنتیکی است. همچنین برخی از بیماری ها ارثی هستند و به همین دلیل علت مرگ والدین یا سایر اعضای خانواده عامل تعیین کننده است.
شغل و حرفه: در کشورهایی که شرکت های بیمه بیمه عمر گروهی و صنعتی را در بازار عرضه می کنند، شغل و حرفه بیمه شدگان یکی از مهم ترین عوامل ارزیابی ریسک محسوب می شود، زیرا بسیاری از مشاغل به مرور زمان بر زندگی بیمه شدگان تاثیرات منفی بر جای می گذارند، به عنوان مثال: افرادی که در معادن کار می کنند یا شرایط محیط کار آنها مساعد و مناسب نیست در درازمدت نسبت به سایر گروه ها با مرگ و میر بیشتری مواجه می شوند.
سهم بیمه عمر شما در سال گذشته چقدر بود؟
بر اساس اطلاعات بیمه مرکزی در سال گذشته 79.8 میلیون فقره بیمه نامه به ارزش 279 حمت (هزار میلیارد تومان) صادر شد که نشان دهنده رشد 59 درصدی حق بیمه تولید و رشد 7.4 درصدی در حجم بیمه نامه های صادره است.
هفت میلیون و 235 هزار و 633 بیمه نامه عمر به ارزش 39.1 همات صادر شد. بر این اساس در سال گذشته سهم بیمه های مدت و عمر کل صنعت و بازار بیمه 14 درصد از کل حق بیمه تولیدی بوده که رشد 2.3- درصدی در تعداد بیمه نامه ها و رشد 58.3 درصدی در تولید را نشان می دهد. حق بیمه.
پرداخت شش ماه بیمه عمر و عمر در سال 1403 ه
امسال طی شش ماهه نخست سال جاری در مجموع 38.7 میلیون فقره بیمه نامه به ارزش 216.8 همات صادر شده است که سهم بیمه عمر در کل بازار بیمه در این مدت 12.4 درصد حق بیمه و 10 درصد زیان است. در صنعت بیمه پرداخت می شود.
در این مدت سه میلیون و 526 هزار فقره بیمه نامه عمر نسبت به مدت مشابه پارسال صادر شده است. رشد منفی 1.3 درصدی نشان دهنده سهم 9.12 درصدی از کل بیمه نامه های صادر شده است.
ارزش این تعداد بیمه نامه (حق بیمه تولید) در نیمه اول سال جاری بالغ بر 26.8 همات است که نسبت به مدت مشابه در سال 1402 هجری شمسی معادل 68.1 درصد رشد نشان می دهد. البته در افزایش حق بیمه تولید در این بازه زمانی نمی توان نرخ تورم و افزایش هزینه ها را نادیده گرفت..
در این رابطه عبدالناصر همتی – مدیرکل امور اقتصادی و دارایی – چندی پیش رئیس کل بیمه مرکزی در مراسم معارفه به این موضوع اشاره کرد و گفت: شرایط اقتصادی امروز صنعت بیمه کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده است. تحریم های اقتصادی شرایط خاصی را برای صنعت بیمه و بازار بیمه کشور ایجاد کرده است. طبیعتاً در این صورت جامعه نمی تواند بیمه ای مانند زندگی ارائه دهد; بنابراین با توجه به مشکلات اقتصادی و پیامدهای آن، سهم بیمه های مدت دار و عمر در سبد بیمه ای و حق بیمه از تولید مطلوب نیست..
البته اخیراً پرویز خوشکلام خسروشاهی – رئیس کل بیمه مرکزی ایران – با اشاره به لزوم افزایش سهم بیمه های عمر در حوزه های بیمه ای، گفت: امروز باید جذابیت بیمه های عمر و زندگی را افزایش دهیم و در این راستا. و در این راستا بیمه مرکزی باید بیمه شدگان را از افزایش واقعی و احتمالی مطلع سازد.
در پایان اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که در صورت افزایش شاخص های تورم و کاهش قدرت خرید و سرمایه گذاری مردم، نمی توان شاهد افزایش و نقش بیمه عمر در سبد سرمایه گذاری بیمه مسکن در کشور بود. ملت